Аз не знам дали съм добър пример за нормално раждане, предвид че беше в 25 г.с.. Но при мен болките започнаха в 16ч следобяда, а родих девойките в 14ч и 14.15ч на следвашия ден. Не помня да съм имала упойка, само система за разкритието.
Болките наистина са жестоки, все едно някой ти разкъсва корема нож. Но родих много лесно, бързо и с няколко напъна. Имах 1-2 шава, мисля, че не са ме рязали.
След 2ч се събудих и вече седях и хапвах. Изкъпах се и на следващия ден вече ме изписаха.
Сега много ме е страх, мисля, че искам секцио, мояталекарка също е "за", тъй като все пак отново са близнаци, едно зад друго, засега сме напречно застанали.
Моя приятелка раждаше 32ч нормално ( в Канада не слагат упойка, ако разкритието е малко), а 2 път по мед причини роди в Токуда секцио. Каза, че е 1000 пъти по-добре за нея нормалното раждане, тъй като много трудно се възстанови след секциото.
Друга приятелка и двете си деца роди секцио и каза, че никога не би се мъчила с нормално раждане.
Всеки си има търпимости праг на болката и избира най-добре как иска да посрещне своята рожба.