0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните №64
« Отговор #840 -: Август 16, 2010, 14:28:13 pm »
Кой начин да се появи детето ни на бял свят е "по-добър" и "за предпочитане", е толкова въпрос на лично убеждение, информация за рисковете при едното и другото, световъзприятие и пр. от сорта, колкото и това дали да бъдеш вегетарианец, или не примерно. Да не пропускам и секциото по медицински показания. Двата основни "лагера" никога няма да постигнат консенсус по темата, а и не е нужно. :) За щастие, всички имаме правото на избор да постъпим по въпроса, както според нас е най-добре за нас самите и за децата ни. Не ми се вижда редно да се мятат квалификации по темата, кое раждане било едва ли не "неистинско" и кое "по-истинско"..., пак подчертавам - важен е крайният резултат, а не начинът по който се достига до него. Все едно сега да се делим на "по-истински" и "по-неистински" бременни, според това дали се е получило бебето спонтанно, или с помощта на лекарите...пък после на "истински" и "неистински" майки, в зависимост дали сме родили оперативно, или естествено.  :lol: Това е абсурд момичета.
Ще споделя, че на мен са ми много полезни подробни разкази по същество, как е протекло едно естествено раждане /като на Камбозола/, или съответно секцио, а не почти философски препирни по въпроса. Предполагам че същото се отнася и за другите нераждали момичета, които имат своите тревоги какво им предстои и как точно се случва.
:good_post:
« Отговор #841 -: Август 16, 2010, 14:41:19 pm »
Здравейте,
Искам само да споделя относно вида на раждане. Един ден, докато пиехме кафе в една моя приятелка, тя започна да получава контракции. Тъй като бебето беше голямо, имаше час за секцио седмица по-късно, но юнака беше решил да си излезе сам. Обадихме се на лекаря, събрахме багажа и тръгнахме за болницата. Закарахме ги в 17:00ч. В 17:45ч се появи сладура по естествен път. Тя почти нямаше разкъсвания, съответно и шевове. Още на другия ден стоеше седнала без проблем. Когато дойде края на февруари/началото на март, ще видя бебчо как ще поиска да излезе и ще се съобразим ;)
« Последна редакция: Август 16, 2010, 14:45:32 pm от тони-бонбони »
« Отговор #842 -: Август 16, 2010, 14:55:35 pm »
Аз не знам дали съм добър пример за нормално раждане, предвид че беше в 25 г.с.. Но при мен болките започнаха в 16ч следобяда, а родих девойките в 14ч и 14.15ч на следвашия ден. Не помня да съм имала упойка, само система за разкритието.
Болките наистина са жестоки, все едно някой ти разкъсва корема  нож. Но родих много лесно, бързо и с няколко напъна. Имах 1-2 шава, мисля, че не са ме рязали.
След 2ч се събудих и вече седях и хапвах. Изкъпах се и на следващия ден вече ме изписаха.
Сега много ме е страх, мисля, че искам секцио, мояталекарка също е "за", тъй като все пак отново са близнаци, едно зад друго, засега сме напречно застанали.

Моя приятелка раждаше 32ч нормално ( в Канада не слагат упойка, ако разкритието е малко), а 2 път по мед причини роди в Токуда секцио. Каза, че е 1000 пъти по-добре за нея нормалното раждане, тъй като много трудно се възстанови след секциото.

Друга приятелка и двете си деца роди секцио и каза, че никога не би се мъчила с нормално раждане.

Всеки си има търпимости праг на болката и избира най-добре как иска да посрещне своята рожба.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #843 -: Август 16, 2010, 15:08:19 pm »
Юхуууу :) Здравейте!!
Само да вметна, че след като родих един път, спорове за типа раждане ги подминавам безучастно  :lol: абсолютно все едно ми е как се  повявило бебето на белия свят. За мен е много по-важно що за майка ще си след това.
Ха, и да ви кажа, днес ях на зъболекар, какво съвпадение само, гледам че се чудите. смело си оправяйте зъбите сега, по-лесно е с бебе в корема отколкото с ревящо в количката. С предишната бременност си мислех, е "ще ми стане нещо" от ходенето на зъболекар, то ми стана след това, когато 4 месеца си оправях кариеси, слагах коронки и т.н., и търчах като луда през целия град, защото трябваше и да кърмя гладника  :lol: да не говорим какви бели могат да се получат - ей ме на, с толкова кървящи и раздути венци, нито Лакалут, нито вода елудрил ми помагат. Зъболекарката като ме видя, се хвана за главата. Освен това от кърменето след раждането зъбите също страдат, помислете и за това.
Карамелкова нещо ми се губи от 2 дни, дали ходенето на ресторант е подействало ?
« Последна редакция: Август 16, 2010, 15:16:38 pm от dianka »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #844 -: Август 16, 2010, 15:39:32 pm »
А защо е необходимо да боли раждането? Може да родиш нормално с епидурална и без болка- аз така родих. Някои жени се притесняват от епидуралната, но тези които изибират секцио очевидно не се притесняват от нея. От какъв зор тогава да им режат корема и да се възстановяват седмици наред с малко бебе  на ръце.

Боби

*
« Отговор #845 -: Август 16, 2010, 15:57:57 pm »
Не е задължително да се възстановяваш седмици наред след секцио. Въпрос на нагласа е. Родих чрез цезарово сечение със спинална упойка, видях и чух детето си веднага като го извадиха. Същият ден следобед я донесоха, за да кърмя, а вечерта станах и обиколих леглото. На следващият ден търчах по коридора, а откакто са ни изписали от болницата никой,освен мен, не е къпал или обгрижвал детето ми. Вечният спор за начина на раждане е глупав. Начина на зачеване и раждане не прави жените повече или по-малко майки.

*
« Отговор #846 -: Август 16, 2010, 16:43:12 pm »
Ех тези ресторанти ... последно време чудеса правят или по-точно нови теми в "Честито"!  :lol:

остана да чакаме само хубави вести и от shanoar ...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #847 -: Август 16, 2010, 16:50:54 pm »
Родих чрез цезарово сечение със спинална упойка, видях и чух детето си веднага като го извадиха. Вечният спор за начина на раждане е глупав. Начина на зачеване и раждане не прави жените повече или по-малко майки.
И аз така родих. Нямам представа какво щеше да е ако бебето беше едно, но...живота ни поднесе такава изненада и радост. И да...смятам, че съм родила та ако ще да са извадили бебетата на челна стойка. Преди време още някой се опита да "ми подскаже", че не съм родила а са извадили децата а на мен просто са ми направили операция. Ами здраве да е. Всеки може да мисли както иска, важното е как аз усещам случката, но най-важното е всичко да мине добре за бебето и за майката.
След секциото се възстанових трудно. Боля ме много и поне 10 дни бях на обезболяващи (особено вечер). При предишните ми 2 коремни операции се възстанових за седмица...ама бях "доста" по-млада :wink::))))))
Лично аз не съдя хората, та ако ще и от страх да са избрали да раждат секцио, ако искат и от глезотия...тяхна си работа. Може да не е "хубаво" но живота си е техен и със сигурност не биха били по-малко добри майки.
Здрави да сте всички и леко раждане на наближилите до термин момичета.
« Отговор #848 -: Август 16, 2010, 17:21:48 pm »
Мацки привет,

да ви питам, преди малко докато си седях и изведнъж усетих нещо мокро на блузата и видях петно. Птрдполагам че е коластра, но не  е ли малко рано в 6 месец.
Аз така се сплаших в първия момент. Но съм чувала, че и на други момичета мож да им потече коластра.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #849 -: Август 16, 2010, 17:28:55 pm »
Нина, тялото ти разширява каналите на зърната и мамарните канали в гърдите, нормално е да имаш секрет - предполагам че и гърдите ти силно са се увеличили. Ти нали подготвяш със "спарче" зърната, да позагрубеят малко (ако си решила да кърмиш, де)? Те сега, преди раждането, много сърбят, а и трябва да позагрубеят (затова е спарчето), че после да не правиш рагади при сукането на бебетата.

По принцип, при и след раждането, хормонът окситоцин отговаря за разширяването/отпускането на млечните каналчета.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #850 -: Август 16, 2010, 17:29:55 pm »
Аз също родих сикцио, само че с пълна упойка, защото нямаше смисъл от другата.Аз също се възстанових трудно. На 2-3 ден след секциото гледах как другите си ходят нармално, а аз едвам пристъпвах...и много ме болеше.Много се дразня на такива изказвания, че секциото не е раждане.Някой наистина може да каже, че не съм раждала, а просто са ми направили операция и са извадили нещо от корема ми...то и без това няма бебе.
Този път пак ще раждам секцио и пак съм готова да изтърпя всичките болки само и само всичко да е наред с бебчето и да е живо и здраво.
Извинявам се ако съм била крайна с нещо и съм убидила някой.
07.10.2009
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #851 -: Август 16, 2010, 18:00:47 pm »
Ники, коластра е, аз с Калина в 5 месец имах изтичане!
А подготовка на гърди/позагрубяване води до контракции и не е за препоръчване!
Мажете с Грамастан, Лансинох или кремчето на Авент за гърди от 7-8 месец!
И трите могат да се ползват и след раждането, с тази разлика че Грамастана се отмива преди кърмене!

А Карамелчето е вече Мама ЦЪК :smiley_abxb:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #852 -: Август 16, 2010, 18:09:28 pm »
УФФФ... Какво да кажа аз. С коремна операция преди няма и 4 месеца... Не зная какво решение да взема за раждането. Един лекар ми казва, че няма проблем да родя нормално, друг, че мускулите няма как да се възстановят за толкова кратко време, затова задължително секцио... Аз колко съм объркана няма да ви казвам. Как мога да взема такова решение сама?! Иначе за възстановяването ми беше нужна седмица, но самата мисъл пак да ме режат... направо ме побърква. Тия дни сънувах, че се налага пак да ме оперират. Леле не можах да се оправя 2 дни след това. Имам още време де и се надявам да взема правилното решение
« Отговор #853 -: Август 16, 2010, 18:40:51 pm »
Мерси за отговорите. И аз бях чела че е нормално, но покрай моите негативни емоции напоследък, малко се спекох. Аз сряда съм при д-р Колева и нямам търпение да видя колко са порастнали мушмороците.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #854 -: Август 16, 2010, 18:52:13 pm »
Моите гърди текат от втория бременост. А ако стисна гърдата, направо е на струйки. Така като се замисля, май през повечето ми бременостти, все ми текат гърдите.
А относно раждането  - наистина спора е без мислен. Момичетата вече са написали - това че съм родила със секцио не ме прави по малко майка, нито по малко жена. Всеки сам си преценява. При мен лекаря реши, за което съм щастлива, защото бе възможно най-безболезнения начин. Сутринта в 9 беше операцията, в 5ч. следобед бях накрак, на следващия ден бях из етажите и изписвах дружките, с които лежахме цял месец. Така и не усетих кога зарасна раната, възможно е от това, че мозъка ми бе заангажиран с мисли за детето, не знам. А по принцип имам нисък праг на болка.
*
« Отговор #855 -: Август 16, 2010, 22:43:15 pm »
Мммм сега прочетох мненията за зъболекари, значи спокойно мога да си оправя коронките  Две-три все пак локални упойки, едва ли могат да навредят, но то човек ще не ще се вманиачава в такъв момент...аз кафе не пих 2 месеца, че щяло да предизвика контракции и не знам какви апокалипсиси.  :lol: Днес Док, като ме закачаше каква съм пиклива с тия мои води и соди и ми каза да пия и едно кафе със содата и аз важно и гордо заявих, че с 300 мъки съм спряла кафето...и той: "А защо?". Отговарям аз, че нали стимулант уж, да няма контракции, джиджи-биджи, а той: "Ееее ми значи кафе ще им даваме вече на родилките бе, никакъв окситоцин и скивай контракции..." така се смях, че верно можех да получа и някоя контракция.
Лека и прохладна нощ ви желая момичета :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #856 -: Август 16, 2010, 23:38:54 pm »
....

Не е нужно да си слагаш коронка върху такъв зъб! Майка ми имаше такъв, още от студентско време и моя зъболекар и го оправи съвсем скоро. Обясни, че промяната в цвета се дължи на недобро запълване на канала на зъба...Та всичко се оправи само с отварщне, почистване и пълнене наново. А ти искаш и здрав зъб да си изпилиш...
Не знам, може да не е така, но по тези въпроси моя зъболекар ми е надувал главата - той се стреми колкото се може повече да запази собствените зъби.

А по повод за съдбата, знам че е супер разтеглива тази тема, но понеже се спомена, а аз изрично подчертах - че говоря за секцио "по избор" . АРТ се намесва, когато хората нямат избор. Или поне аз не съм чула някой да иска инвитро просто защото естественият метод на забременяване не му харесва по някаква причина.
Уважавам мнението и избора на всеки! Защото спокойствието и психическото здраве е на първо място. :)
« Последна редакция: Август 16, 2010, 23:44:42 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #857 -: Август 16, 2010, 23:45:30 pm »
Мацки привет,да ви питам, преди малко докато си седях и изведнъж усетих нещо мокро на блузата и видях петно. Предполагам че е коластра
Ники, коластра е, споко. Аз имах още от 4  месец с предишната бременност. Редовно ми потичаше, ако стоях леко приведена, сутрин също имах. Тялото ти се готви за големия млеконадой  :wink:
шарки, не съм съгласна за обтриването на гърдите - освен контракции и прежулена кожа, друго при мен нямаше. Не ми направи плоските зърна по-добре оформени, бебо я свърши таз работа. а какво е спарче  8O
« Отговор #858 -: Август 16, 2010, 23:48:19 pm »
Jbrul при ин-витро не дават кафе в началото, вярно е. Но не всички са на това мнение. И аз не пих няколко месеца, ама сега си пия по едно и ми е супер. То е като цигарите, по-добре да пиеш, а не да се мъчиш, ако организма е свикнал.

За упойката не се притеснявай, както писах, аз вече имах 3 пълни, леки анестези. Няма да навреди на бебо.

на мен същото ми казаха в Токуда, никаква стимулация на зърната, тъй като предизвикват контракции, тоа било отживелица. Бебетата ще ги оформят добре после  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #859 -: Август 16, 2010, 23:57:10 pm »
Raissa777 Моят зъболекар в същия като твоя - жив зъб не се пипа докато не се изчерпат всички варианти. Този посинелия е мъртъв от 97-а година, той даже не е зъб напрактика, ами една "люспа" пълнена с какво ли не и реанимиран 100 пъти, но вече няма какво да се направи за него. Пак добре, че не се стигна до имплант... За съседния аз настоявах да се "облече", но може и да размисля, ако се върже добре с коронката на много увредения. :) И без това изпитвам неистов ужас от зъболекари, та никак не се натискам за повечко манипулации...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!