Ягодите и мъхестите праскови са едни от най-силните хранителни алергени. Понякога деца само от допир с мъха правят тежки алергични реакции.
Това беше първото, на което се опитах да обърна внимание при доктора. Не ми се обърна внимание, казах с какво ме обори. Не ме убеди, обаче!
Второ, значителното редуциране на обривите след дори няколко приема на антихистамин са категорично в полза на тезата.
Площите са много обширни за да се маже със силни КС кремове- ако има нужда- прави се КС в база.
Точно за това давам и Зиртека все още, въпреки че Доктора каза, че от него файда няма да видя.
И с крема не съм мазала все още, прочетох че има КС в него и не посмях. Много ми се видя площта.
Сложете таблетки против комари.
Може да продължите с антихистамина общо до 5 дена, по изключение седмица.
И овлажняващото кремче.
От друга страна, деца с атопична кожа от обилно потене много лесно се обриват на широки площи.
В тези случаи овлажняващото кремче и Авеено с трици е най-доброто.
Но тук имаше и двете съставки - и уртикариалната и атопичната.
Това по ръцете са комари или други дребни летящи гадинки.
За т-та- не знам от какво е, но тук вече има случаи на варицела.
Температурата е от?
С антихестамина и овлажняващия крем и аз смятам да продължа, макар и на своя глава.
Само таблетки против комари не съм сложила, ще се поправя още утре!
За атопичната кожа, Боян е с такава. Това поне тук сме го обсъждали 100 пъти, смятам не стои под въпрос.
Най-сложния въпрос с температурата се надявам да го уточним утре след изследванията.
Доктора каза - уши, гърди, гърло - чисти! Най-вероятно е вирусно. Пускаме изследвания, за да отхвърлим нещо с бъбреците, за това е и само кръв и урина, без назален и гърлен секрет.
Дано се окаже просто съвпадение на кожните неволи с вируса. Докторът беше категоричен - няма връзка между температурата и пъпките.
Утре следобед педиатърката по здравна каса е втора смяна, сигурно и през нея ще мина
Детето е в завидно състояние поне за сега. Давах два пъти антиперетик, в момента спи и според мен няма температура.
Ще пиша пак!