Днес правих Пай и стана чудесен. Пускам ви рецептата.
Формичките/ съдовете, в които го изпекох са от Ларедут-а
Прасковен пайот Фиеста ТВ
Продукти:4-5 праскови
2 с. л. царевично нишесте
3-4 с.л.кафява захар
30 гр по рецепта е с ликьор „Гран Марние“, аз сложих ром 2сл
1/2 ч.ч. финни овесени ядки
1/3 ч.ч брашно
1/3 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. разтопено/меко краве масло
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. ванилия
Приготвяне:Объркайте прасковите, нишестето, 2 с. л. кафява захар и ликьора в средно голяма купа и ги оставете да престоят около 10 минути.
Сипете овеса, брашното, маслото, останалата захар, солта и ванилията в средно голяма купа.
Може да разбърквате всичко с вилица, или да разбиете за кратко продуктите с кухненски робот.
Загрейте фурната на
180 градуса.
Сипете прасковите в купички и ги покрийте с тесто. Може да поръсите с малко кафява захар.
Печете ги 15-20 минути, докато тестото покафенее.
Ако приготвяте прасковите за малки деца, можете да ги опечете за около 15 минути и след това да ги пюрирате с узрял банан.Сложете ги в бурканчета от бебешко пюре и отгоре 'запушете' с тесто - печете докато заврат прасковите и тестото се зачерви. ПП. Аз пекох 10 мин прасковите посипани с малко кафява захар/3-4сл/.
Оставих ги да се охладят и тогава прибавих нишестето и рома