0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

псевдо кисти
« -: Август 25, 2010, 17:16:17 pm »
Здравейте момичета
Отдавна чета във форума и писах няколко темички.2008 година ме оперираха за 1 път имах киста на ляв яйчник.Отворена операция.2009 ми откриха в Франция пак киста прибрах се и запо4нах ходене по доктори.Оперираха ме в Света София.Било Псевдокиста мехур с течност и много инфекции.Сега сам с една тръба 15 см от ляво и 4аст от ляв яйчник отдясно тръба 5 см и без яи4ник.Много е дълго за обяснение ще карам накратко,Преди месец ми откриха пак някакъв мехур с те4ност 8 см,сега сам в Франция ще се лекувам тук, но много неща не са ми ясни.На цветната снимка се видq, 4е тръбите са запушени.Правих ядрено магнитен резонанс и лявата тръба е с салпингит.Лекара иска да ми прави хистероскопия и лапароскопияи да премахне мехура с течността и да види дали е поправима тръбата, ако не ме съветва да я махна.Кандидатстваме тук за ивитро дано ни отпуснат.Моля ви момичета посъветвалите ме какво да правя.Не ми се иска да ми махнат тръбата.А и никои не ми обяснява от какво стават тия псевдо кисти и ще се появяват ли така винаги.Доктора ми в бг се скара едва ли не с мен и каза,че аз сам си виновна,че не сам се пазила от инфекции, че трябвало да ходя на физиотерапия и че имам някаква болест морбус адхенсион.Като го питах какво да правя с тия кисти ми каза да се оправям как реша, но да не се прибирам в Видин, че там нямало кои да се занимава с мен.Моля ви дадете ми съвет много сам объркана и вече не знам на кои доктор да вярвам.Благодаря!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: псевдо кисти
« Отговор #1 -: Август 25, 2010, 17:31:09 pm »
Не знам нищо за тези псевдо кисти, но оператора ти (новия), трябва да е добър репродуктивен за да не осакати и без това малко останалия ти яйчник. Тръбите ако са увредени - не стават на нищо, а само ще пречат, аз бих ги махнала (запушила) Т.е. ако има салпингс - ин витрото ще е неуспешно (99%). Пак ти казвам - избора на оператор е решаващ!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Август 25, 2010, 17:47:25 pm »
Лорче, evro правилно те съветва да се ориентираш към друг добър оператор.По добре е да нямаш тръби или да са запушени отколкото да правиш опит след опит и да не става.
« Отговор #3 -: Август 25, 2010, 18:03:37 pm »
И аз така си мислех.Клиниката е добра и е единствена в Тулуза,Занимават се само с такива проблеми и инвитро,но няма как да разбера дали доктора ми е кадърен,няма кои да питам,Не знам дали като е шеф на отделение е наи-добрия :ask: :ask: То аз и за Света София си мислех,че е добра пак ето 4е пак сам си в това положение 
*
« Отговор #4 -: Август 25, 2010, 18:17:17 pm »
Лорче, разрови се из френските форуми сигурно има доста инфо за лекарите в клиниката.А за Света София знаеш моето мнение.Аз мисля, че все пак трябваше да отидеш при Попов, но това е минало свършено....  :hug2:
« Отговор #5 -: Август 25, 2010, 18:25:02 pm »
Лорче, разрови се из френските форуми сигурно има доста инфо за лекарите в клиниката.А за Света София знаеш моето мнение.Аз мисля, че все пак трябваше да отидеш при Попов, но това е минало свършено....  :hug2:
Е и Попов тогава не му се занимаваше с мен нали ти казах?Рових из форумите но няма практика така да се обсаждат лекарите никаде не пише нито лошо нито добро.Но ако отида при друг в друга клиника как и като се стигне до инвитро пак трябва да се варна в тая при сащия Защото само в тази правят ивитро през касата другата е 
*
« Отговор #6 -: Август 25, 2010, 18:28:41 pm »
benibubu, ето ти няколко линка, надявам се като ги прочетеш да ти се поизяснят нещата.

http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=17&id=571&option=com_content&task=view
http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/191/color/3/cat/1

Това че проблемната тръба трябва да се махне, не трябва да те притеснява, тя освен да пречи и да обрича опитите на неуспех, друго няма да направи.

Моята майка е лекар във Франция и от това, което видях като болници и апаратура останах супер впечатлена. Според мен се довери на лекарите във френската клиника, още повече , че клиниката е и клиника по репродуктивна медицина.
Успех!
« Отговор #7 -: Декември 08, 2010, 16:08:09 pm »
 мина операцията чаках 3 месеца,затова не сам писала.доктора успя с лапаро без да се налага отваряне на стомаха,въпросният мехур с течност е премахнат,целият стомах е бил в сраствания яичника, тръбата, матката. 4чирва всичко е било на топка.резултат яйчника не е пипан,матката е добре, тръбата е поосвободена, но не пуска синьо вещество и според него няма да стане естествено забременяване,но не я е отстранил не ми стана ясно за какво.Каза да се ориентирам за инвитро,На 16 януари имам час за специалист по инвитрото.Знаете ли дали е нормално след лапаро да имам още болки на 6тия ден сам и усеща, тежест ж стомаха,дарпане и болки всеки път като ставам от леглото.Притесняваме това,четох из форумите че нямало болки.Дали е рисковано да пътувам след седмица за България,как мислите?мерси и до скоро
« Отговор #8 -: Декември 08, 2010, 16:14:54 pm »
А забравих правих хормони всичко ми е на ред и на мъжа ми спермограма и още някои и при него всичко е оки