Лан, аз пиех противозачатъчни преди 10 години. Бях малка и ми се струваше, че това е прекрасно и интелигентно средство за предпазване. Започнах с Цилест. Първия месец всичко беше наред. Изчезнаха обичайните адски болки в първите дни на М.
Втория месец на 12 ден се появи кафеникаво кървене. Спря след 3 дни. На третата опаковка продължи 7 дни, наложи се да ми удвоят дозата. Упорито започнах и четвърта опаковка. Този път беше Триновум. Той е с нарастваща доза хормони. На 11-ти ден започна кървене и не спря до 28, после ми дойде и така - около месец непрестанно кървене. Реших, че това не е за мен.
Няколко години по-късно участвах в изследване на нов противозачатъчен препарат, който влияе много добре на проблемна кожа. Беше немски и трябваше да се проведе изследване, за да го одобрят от министерството. Схемата беше за 6 месеца. Аз прокървих на 4-тия. 38 дни не спря, наложи се да пия сериозни дози кръвоспиращи. Не продължих до края.
Сега съм твърдо убедена, че този тип терапия и предпазване не са създадени за моя организъм.
Може би и при теб има нещо такова. Консултирай се с лекар. Не е добре толкова дълго кървене, може да се стигне до анемия.
Късмет.