Ikar, не претендирам да съм много компетентна, но същността на постите не е само лишаването от животинска храна. Освен това е казано, че от пости са освободени децата, болните, старите, немощните и т.н. Ние не сме болни, но си в процедура, в която организмът ти ще попадне в такъв стрес от хормоните дето ще му се излеят в кръвта и ще го карат да работи над нормалното, че да добавяш още един стресов фактор-ограничение на такава голяма група храни, според мен е неразумно. Мой близък е свещеник и много сме говорили за поста и причастието. Би могла да постиш само сряда и петък ако толкова държиш, да отидеш да се помолиш, можеш даже да вземеш причастие ако спазваш това. Не пречи, че не си постила през цялото време. Говорила съм с него много по въпроса и това е, което той ми е казвал.
Втората страна е медицинската. Навсякъде съветват дори още преди процедурата да се поема повече белтъчна храна. Не рискувай опита си. Това са много дълги пости. Защо точно сега решаваш за първи път да постиш? Това все пак е стрес за организма. Освен ако не си вегетарианка.