0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #20 -: Октомври 22, 2010, 11:32:31 am »
Ели, сменях 4 вида мляко и шишета и биберони нищо не помага.А да прегладнява не е защото започвам на 3ч и половина да и давам а тя започва да яде след час някъде през това време се молим,така че доло горе на 4 часа по има вероятност да хапне.А иначе е спокойна не плаче и не търси да яде имам чубството че ако не и дам няма да потърси.Най ме притеснява че не качва както трябва,дори я засякохме с педиатърката за една седмица вместо да качи е свалила 100гр.А иначе за см.всеки месец си върви в нормите.
« Отговор #21 -: Октомври 28, 2010, 19:09:54 pm »
Birdie, прочетох криво-ляво темата, защото е цели 22 стр., но определено ме интересува, защото дъщеря ми е на 8м. и от едномесечна е с диагноза АБКМ. От няколко месеца има засушавания по кожата на крачетата, за което педиатърката веднага каза, че е атопичен дерматит. Мажа с какво ли не - линола фет, протопик, стелатопия... не се оправя
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #22 -: Октомври 28, 2010, 21:35:26 pm »
Аз с какво мога да бъда полезен?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #23 -: Октомври 29, 2010, 02:49:44 am »
Birdie, прочетох криво-ляво темата, защото е цели 22 стр., но определено ме интересува, защото дъщеря ми е на 8м. и от едномесечна е с диагноза АБКМ. От няколко месеца има засушавания по кожата на крачетата, за което педиатърката веднага каза, че е атопичен дерматит. Мажа с какво ли не - линола фет, протопик, стелатопия... не се оправя

Ние също сме с атопичен дерматит.Мажем с Лютсин Ксерамас.Помага,макар че има зони които по-трудно се повлияват,най-вече на сгъвките на коленцата и при вътрешното на лакътя.Понякога екземите са толкова ужасни,че кървят.Колкото и да мажа(2-4) пъти на ден,облекчава,но не изчезват.Общо взето има дни в които е по-добре,други когато не е...Така сме от втория месец.И цяло лято.В топлото беше кошмар...
От доктора ни знам,че не трябва да го претоплям,по-леко облечен,да не се изпотява.В понеделник ни беше поредната консултация,изписа ни крем който се приготвя.Вяраш или не,екземи които кървяха изчезнаха с две намазвания 8O Още не мога да го осъзная как е възможно 8O но - факт.За жалост не мога да кажа какво съдържа крема,защото в аптеката ми взеха рецептата :?

Яд ме е само на мене си,че не го заведох по-рано...детет се мъчи вече месеци.... :x :x :x
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #24 -: Ноември 10, 2010, 11:41:10 am »
Здравейте, момичета!

Става въпрос за племенничетата ми, близначета са, на три седмици са.

На едното бебенце на оченцето има непрекъснато гурдички доста, така е още от изписването от Майчин дом.Личната лекарка е казала да се промива с преварена вода, но близо месец вече, няма резултат.

Доколкото съм чела, прави се изследване на очен секрет, но в провинцията само са предписали капки.

Кажете ми, моля ви, при вас с какви капки сте лекували, минало ли е бързо и правили ли сте микробиология на очен секрет.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #25 -: Ноември 10, 2010, 15:26:23 pm »
silvanchence ,съветвам ви да отидете на специалист.Колкото е по рано по добре,може да е нещо безобидно но все пак е малко бебче.Да се оправяте бързо и леля много да ги гушка :)
*
« Отговор #26 -: Ноември 10, 2010, 15:36:48 pm »
silvanchence ,и при моето момиченце беше така плюс сълзене на окото, промивахме с преварена вода и капехме капки за очи фуситалмик.Оправи се , но това естествено не означава , че не трябва да посетите специалист.Успех!
« Отговор #27 -: Ноември 10, 2010, 18:49:07 pm »

Ние също сме с атопичен дерматит.Мажем с Лютсин Ксерамас.Помага,макар че има зони които по-трудно се повлияват,най-вече на сгъвките на коленцата и при вътрешното на лакътя.Понякога екземите са толкова ужасни,че кървят.Колкото и да мажа(2-4) пъти на ден,облекчава,но не изчезват.Общо взето има дни в които е по-добре,други когато не е...Така сме от втория месец.И цяло лято.В топлото беше кошмар...
От доктора ни знам,че не трябва да го претоплям,по-леко облечен,да не се изпотява.В понеделник ни беше поредната консултация,изписа ни крем който се приготвя.Вяраш или не,екземи които кървяха изчезнаха с две намазвания 8O Още не мога да го осъзная как е възможно 8O но - факт.За жалост не мога да кажа какво съдържа крема,защото в аптеката ми взеха рецептата :?

Яд ме е само на мене си,че не го заведох по-рано...детет се мъчи вече месеци.... :x :x :x

със сигурност съдържа кортикостероид, трябва да спазваш точно схемата, по която са ти казали да мажеш. за съжаление май само КС облекчават АД, поне при нас е така.
« Отговор #28 -: Ноември 10, 2010, 20:23:37 pm »
Здравейте!
Йоана е с обратен режим и не знам как да я държа будна денем. Не пазя тишина, напротив. Но тя се спи дълбоко. Стане ли вечер 23.00 часа за нея съмва и започва веселбата. Заспива към 1-2 часа. На следващия ден спи до обяд като се буди само за ядене в 6.00, 9.00, 12.00 часа. Следобяд пак спи, ако е навън.
Проблемът е, че сънят и е много неспокоен. Маха с ръчички, трепка и хлипа. Много плаче, когато и слагам физиологичен разтвор в нослето и го чистя и се питам дали не се е наплашила от това. Или има връзка с повръщането, което също е много. Ръчичките и не са нагоре, както на повечето бебета когато спят.
Ще се обадя на педиатърката, но вашите мнения също са важни за мен. Благодаря предварително!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #29 -: Ноември 10, 2010, 21:07:48 pm »
Силванче, моят син за първите три седмици три пъти имаше такова нещо. Слагах Тобрекс, но пак се появяваха. После педиатърката ми каза да му правя масаж на слъзния канал по веднъж на ден и оттогава не е имал такъв проблем. Палецът се пуска от основата на окото, където е каналът, до основата на носа.

*

fibo

• 2168
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2010, 00:46:46 am »
Здравейте :)

Импрезия,да,със КС е.Крема нещо се прецака,та го връщах в аптеката.На новото бурканче има и рецептата.Наистина помага,точна схема не съм получила.Само изрично уточни - изчезнат ли екземите -спираме мазането.Ако се появят пак,пак мажем. Иначе съдържа Преднизолон < 1%,вода и още няколко неща които не мога да преведа...

Кремче,а ако я събудиш в 9ч?Какво се получава тогава? Или,дори и да спи до обяд то следобяда сънят ѝ да не минава 17ч-18ч.Т.е. ако спи от 14ч до 17ч и я будиш.В 20ч(ако издържи) баня и кревата..?
Иначе и Боби спеше така неспокойно...израстна го...

Силванче,такъв проблем съм имала само веднъж.Мина ни с промивки със физиологичен р-р. Почиства се от външния край на очето към вътрешния.
Борко Бърборко
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #31 -: Ноември 11, 2010, 01:59:32 am »
Кремче, опитай да си скучна през нощта. Никакви усмивки, дори  и да ти се смее, а прави само най-необходимото и с безжизнена физиономия. Също е добре упорито да я връщаш в лглото и да гасиш лампата. Като ревне вдигаш, успокояваш и пак в леглото. Ще се поимъчиш 2-3 дена, но си струва.

моята също спи неспокойно и дори се налагало да я взимам при мен. Не го препоръчвам, защото знам, че много хора са против, но аз каквото друго правех (и сега още го правя като е нервна)беше да стоя над леглото и да си държа ръката на челото или на бузата и. За секунда се успокоява. Малко неудобно за кръста ми, но избягнах да я науча да е люлея на ръце през нощта.

Б.

« Отговор #32 -: Ноември 11, 2010, 10:13:26 am »
Снощи не и дадох да заспи до 20.00 ч. Пяхме песнички, правихме гимнастика, едвам издържа до банята в 21.00. Веднага я накърмих след това и заспа на гърдата ми както винаги. Така се отпусна, че си помислихме че ще спи цяла нощ. Нищо подобно. Спа 10 мин. и се ококори. Та до 2.00 часа. Тази нощ поне не трепкаше толкова и не хлипаше.
Иначе гася лампата и я слагам в креватчето, без усмивки и закачки, но не помага. Днес ще пробвам да я занимавам след 18.00 ч. и няма да и дам да спи до банята. Дано успея...
Благодаря ви, момичета!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2010, 10:56:41 am »
Бобе,защо  пък много хора да са против? Аз познавам доста които си спят с децата дори(и ние включая :)) Аз,след инцидента с водата,пък не можах да го оставя да спи сам.А случката промени изкорени мисленето ми относно спането на децата...а и за много други неща.И най вече,че родителите са на децата,а не обратното... :)

Кремче,успех днес.Дано успеете да обърнете режима,дори и постепенно да стане,важното е да стане.Вчера до 2ч,днес до 24ч....и така полека лека... :)
Борко Бърборко
« Отговор #34 -: Ноември 11, 2010, 11:05:09 am »
Снощи не и дадох да заспи до 20.00 ч. Пяхме песнички, правихме гимнастика, едвам издържа до банята в 21.00. Веднага я накърмих след това и заспа на гърдата ми както винаги. Така се отпусна, че си помислихме че ще спи цяла нощ. Нищо подобно. Спа 10 мин. и се ококори. Та до 2.00 часа. Тази нощ поне не трепкаше толкова и не хлипаше.
Иначе гася лампата и я слагам в креватчето, без усмивки и закачки, но не помага. Днес ще пробвам да я занимавам след 18.00 ч. и няма да и дам да спи до банята. Дано успея...
Благодаря ви, момичета!

Моето дете беше и все още е такова. Съсипващо е за родителите, но аз лично след три години все още нямам рецепта за справяне. Но вече ми е доста по-лесно, защото не ми е в ръцете, мога да го събуждам, да го държа буден без да спи на обяд - все неща, които при толкова малко бебче няма как да се приложат.
Като се сетя какво се е минало с това нощно неспане...само да ми е жив и здрав.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #35 -: Ноември 11, 2010, 15:19:41 pm »
Кремче ,дано успееш да и промениш режима.Буди я няма как и мен ме е жал но и при нас се получи така от както смениха часа наша мома заспива в 18ч. за вечерен сън.Оставям я малко и я будя тя милата спи в ръцете ми права но имаче цяла вечер се блъска и е много неспокойна а детето си спеше много добре преди това.Сега се мъча да и въведа отнова някакъв режим.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #36 -: Ноември 11, 2010, 17:47:38 pm »
приемете, че има и такива деца
това, че на вашето му действа игнора, не означава че и при друго ще подейства
Стефания ми беше точно такава, и до ден днешен заспива трудно
Преславка пък си припада още в 9-9:30, иска си млякото и си заспива самичко
Стефания без гушкане и чоплене на косата ми не заспива
и така- не може да искаме от децата да са по калъп и като роботчета
аз нямам проблеми, че си спя с децата, ама никаква, даже така съм по-спокойна за тях
поздрави
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #37 -: Ноември 12, 2010, 08:17:53 am »
Фибо, аз съм спала с нея доста пъти, ама не смятам, че е добре баш това да давам за пример за добро възпитание. Обаче като беше нервна и трябваше да ставам и се принудих да я сложа до мен, че да поспя и аз. Но и така не успявах да спя, че все ме беше страх да не я смачкам. Сега преди няколко нощи се отучвахме от този навик, че не искам да се стигне до там,че въобще да не може да спи в собственото си легло.
Кремче, може би пък при теб варианта да е да пробваш пак с нещата, които казах, ама пък да я сложиш да се гушка в теб, че да е спокойна.
Мини, знам че са различни децата, ама нали тук се чудим и маем какво да пробва момичето. Все нещо ще проработи за нейното дете, просто трябва да се открие какъв да е подхода.

Боби

*

fibo

• 2168
« Отговор #38 -: Ноември 12, 2010, 11:52:30 am »
Аз,пък,въобще не смятам,че не би бил добър съвет за добро възпитание :D Има деца които имат нужда точно от това,други пък не.Има деца дето си заспиват самички без да сме ги приучвали със "остави го да се нареве 3 дни".Има други които колкото и да оставяш да реват няма да заспят,просто защото имат други нужди...От детето зависи.А,колкото до това,че няма да се научи да си спи в креватчето - сигурна съм,че ще дойде момент в който детето само ще поиска да се "изнесе" и съм 100% сигурна,че няма да е като навърши 18г :wink: А,съм чела доста матеряли от психолози,антрополози,педиатри и други,които твърдят и проучват колко положително се оказва съвместното спане за децата.
Ето една статийка,която не успях да преведа до края...

"Току що се появи на бял свят,а сега....

Представи си,бил си девет месеца обграден от майчиното си тяло. Имало е постоянен приток на стимули. Усещал си движението на нейното тяло. Чувал си ударите на нейното сърце,потокът на кръвта й,клокоченето на стомаха й...Чувал си от около 16тата седмица гласовете на хората с които тя е прекарвала времето си,песните които е пяла или музилакното инструментче на по-голямото си братче или сестриче,може би музиката която тя с удоволствие е слушала...
Вътре в утробата й си бил безтегловен обгърнат от околоплодни води.Никога не си усещал студ,защото температурата е била приятна и постоянна.Не си усещал глад,защото плацентата,чрез пъпната връв, ти е осигурявала постояннен поток от веществата които си имал нужда за да растеж. Когато тялото ти е растяло,често с изненада си срещал своите пръстчета,и дори си можел да смучеш палеца си! Това ти е харесвало,давало ти е усещане за спокойствие и задоволство.
Дори когато още не беше достатъчно силен,можеше да се въртиш и гмуркаш.Ах, колко хубаво усещане беше...Когато мама беше заета,те люшкаше и заспиваше,а когато сядаше да си почине си помисляше „хей,сега защо спряхме?Ще играем ли?” И да,често започваше да играеш.Мама те обгръщаше с ръце,а същото правеше и татко. И тримата изпитвахте удоволствие и чрез пъпната връв нахлуваха хормоните ,които майчиното тяло произвеждаше в резултат от удоволствието,в теб.Вие бяхте буквално свързани!
Ти растеше и ставаше все по-голям.И за да си сигурен,че ще успееш да изминеш пътя до навън,беше роден след около четиридесет седмици бременност.Това беше доста трудна задача,понеже  беше тясно.Все пак далеч все още не беше готов и дори обемът на мозъчните ти клетки беше едва 25% от това което щяха да бъдат като станеш възрастен.Имаше още много неща които не можеше да правиш,но мама заедно със татко,със сигурност щяха да се погрижат всичко да е наред.
След раждането
И ето вече си тук! И понякога нещата хич не вървят...Вече не си безтегловен,понякога ти е студено,а понякога прекалено топло.Понякога не можеш да намериш палеца си понеже още трябва да се научиш координирано да движиш крайниците си. Постоянния поток от храна е спрял и сега трябва да чакаш докато ти предложат. Понякога те неразбират,че им казваш че си гладен,защото още не говориш езика на възрастните,а на тях им е трудно да разбират спецялния ти език.И тогава ставаше нещастен и започваше да плачеш,защото вече не знаеше какво да направиш за да те разберат.От това се изморяваше толкова много.И когато вече не издържаше от плач, ти ставаше първо горещо и потно,а после студено.И тогава те си помислят,че всичко е наред и проблема е решен,защото си притихнал,но това не е така,ти просто си бил прекалено уморен и безпомощен.И сякаш и на тях им е напрегнато. Вършат висичко,но различно от преди и ти не винаги си с тях.Мама изглежда толкова далеч.Вече не можеш да я усещаш и докосваш,да се движите цял ден заедно. Има също и много стимули,но ти не си свикнал с тях – ярка светлина,силни звуци,променлива температура.Какво състояние само!Би могъл отново постоянно да плачеш,но най-лошото е,че мама става тъжна и неспокойна от това...Тя не знае как да се погрижи „разговорът“ ви да потръгне и да продължи връзката която имахте преди раждането.И тогава се питаш :Толкова скоро след моето раждане,искат да ме научат на самостоятелност,но аз още не мога сам да решавам проблемите си!Когато мама и татко видят милото ми личице се разтапят и са готови на всичко за мен,но ако толкова дълги часове трябва да прекарвам сам,да спазвам строг режим...тогава не мога да комуникирам по този начин с тях.
Това за мен,със моят собствен характер,дали е добра идея?Винаги сам и винаги на едно и също място да заспивам? Да ме увиват във стегнати пелени вместо нежните ръце на мама? Че не мога да бъда обграден от много внимание защото така ще ме разглезят? И че трябва сам да мога да играя? Че на три месеца вече не трябва да се събуждам нощем? Че трябва да се оправям сам,а всъщост още далеч не съм порастнал?Че,има минимум и максимум между храненията ми,че мама и татко трябва да слагат  хронометъра на 30 мин.,защото иначе ще дотичват прекалено бързо ако плача? Това наистин али е добра идея?

„Не“ казва педиатъра Нийлс Бергман „това не е добра идея”
В близост до майката,бебето получава топлина,закрила и храна,което спомага за оптимално развитие на мозъчните клетки.Майчината кожа е естественото пространство на бебето и както физически така и психически е най-здравословното място за него.Прекалено малко време в ръцете й,води до протест.Бебето ще започне да плаче с надежда,че тя ще се върне.Това води също до чувство за безнадежност и отдръпване – бебето спира да плаче, преуморява се и притихва.Всъщност бихме могли да кажем,че всички бебета,виждайки тяхната незрялост и недостиг на възможности и неспособността да преодоляват себе си,се раждат преждевременно.За това имат нужда от постоянно (родителско) близост.Ако през големи паузи им предлагате релативно голямо количество храна,това може да причини неспокойни черва.Също малките им стомахчета не могат да преработят тези големи количества храна,от което бебетата също могат да станат неспокойни. Това че нещата се правят по определен начин,не означава винаги,че е биологично съобразени.Майките имат нужда от помощ,за да открят отново в себе си естествените си инстинкти и да ги следват,и това трябва да започне още през бременността.”
„Не” каза физиологът Кристин Моберг „това не е добра идея”
„По-малко физически контакт със майката,означава по-малко възможност за успокоение за бебето.Именно контактът „кожа върху кожа”,който чрез интензивно кърмене и носене на кърмачето бива осъществен е този който предизвиква отделянето на хормона окситоцин.Стимулите които бебето получава във майчините ръце или гърди са тези които го учат на усещане за задоволство.Хранене на поискване и физическата близост са най –добрите начини да държите хормоните на стреса настрани и да дадете шанс на произвоството и отделянето хормоните на спокойствието.Те карат хората да бъдат отворени един към друг и да завързват и поддържат по-здрави връзки.”
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #39 -: Ноември 12, 2010, 12:04:43 pm »
Подкрепям. Винаги съм насърчавал да вземат децата в общото легло, или да спят с родителите.
Не виждам нищо лошо в това.

От писаните по-горе неща се вижда също колко безчовечност и ригидни правила сме "изсмукали" и "буквално усвоили" от Руското ни минало - Все едно че чета Руски учебници по Педиатрия... .
« Последна редакция: Ноември 12, 2010, 13:20:06 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.