0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не е нужно нищо да "подсилвате".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
А защо,доктор Бърди, слагат в АМ пробиотици? Например в НАН сензитив има Lactobacillus reuteriто Protectis което има в Биогайата 8O.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
За да продават по-добре. Затова... .
За да има за какво да кажат " Нашият продукт е по-добър от другите".
И защото има известни данни за "полза".

Но едно е това, което се слага в АМ, друго е да давате капки и подобни... .
Sir Alec Guinness
Здравейте д-ре :).
 Минахме на преглед на УЗ,заключението им е рефлукс и страшно много газове.Съвета на гастрото е следното:за момента да се изчака минаването на Аптамил Ар (защото правел повече газаве от Фризовома ),и да добавям по една мензурка НАН сензитив в млякото на детето....
 Вие какво ще кажете ,добър варянт ли е или не?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Birdie

• 11040
Не. Давате или едното АМ, или другото.
Ако смятате че проблемите са от рефлукс- давате АР.
Ако смятате че проблемите са от непоносимост към лактоза- НАН Сензитив.
Sir Alec Guinness
Много ви благодаря :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Здравейте д-р Бърди и всички, които пишете тук!
Имам нужда от съвет.
Синът ми е на 1 м. и 10 дена. От изписването ни, забелязах на крачето му в близост до глезена, над коляното и малко над лакътя синини. В началото помислих, че са травми от раждането /роди се нормално/, но вече ми се струва много един месец и да не минават. На глезена е все едно са му били слагани белезници. Гадно ми е това сравнение, но така изглежда. Не са си и променили цвета, както става при синините /поне по мои наблюдения цвета на удареното минава през синьо,лилаво,зелено, жълто докато отшуми  :)/ Педиатърът го видя, каза че няма кръвонасядане и подуто и само да го наблядаваме. Възможно ли е вече един месец да не минава? Има ли нужда от друго мнение и какъв да е специалиста, защото нямам представа? Може ли да са родилни петна със син цвят? /Аз имам такова петно, но е червено/
Прилагам снимки, макар че не се вижда съвсем добре. Такива са възможностити на фотоапарата ми  :wink:
 http://ivelinaz.snimka.bg/baby/evgeni.576727.22685349
парола: 123
Ще съм ви благодарна за някакъв коментар.
« Последна редакция: Март 10, 2011, 16:39:20 pm от iv_z »

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте!

На сестра ми едното близначе, на 4 месеца са, на три пъти вече избухва в истеричен рев, без причина, все едно, че някой го е ощипал силно.Първия път беше насън, и си помислихме, че нещо насън се е изплашило.Но последните два пъти беше будно и изведнъж почва да пищи, все едно, че нещо го боли милото.

Какво да правим?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Доктор Бърди, забелязах че на снимки на бебето ни едното око излиза леко затворено спрямо другото ( за жалост не мога да приложа снимка). Като го гледам окото "на живо" не мога да определя, изглеждат еднакви или почти еднакви. На какво може да се дължи?  Къде да го заведа?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Iv_Z, на последната снимка това, което си показала (над лакътчето май )- Ивана има същото на дупето. Това е вид рождено петно, което изглежда като синина. Четох зя различните видове - точно този вид може да изчезне след време. За другите на крачето не знам, нека доктора да каже.

Боби

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
И Борко имаше такива на дупето и на едното краче.На крачето изчезна,даже не съм забелязала кога.На дупето още ги има,две са...

Смарайди,не знам за бебчето,но и аз често съм така по снимки.Не е уажсно видимо,но ако се загледаш - забелязва се.Но не е винаги така.Все съм си го обяснявала с това,че единия ми клепач реагира по-бързо от другия...Не знам дали е така,но по детските ми снимки е по-изразено.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Благодаря, Боби, Фибо!
Забравих само да кажа, че синината над коляното е много бледа, по-разлята и доста по-голяма. Пробвах да я снимам, но на снимката не се вижда. И тя си стои така без да се променя.
Да ви споделя и още нещо. На първото ми дете при раждането му бяха счупили ключицата. Не ми казаха и аз като млада майка, на 20-ия ден забелязах една подутина. Като не знаех какво е, седнах до него, и го гледам и рева. След това ходихме на лекар и той ни успокои, че това топченце на ключицата е калциралата кост и с времето ще се разнесе. Така и стана. В родилното им поисках обяснение защо не са ми казали. Отговориха ми, че на първескини не казвали да не ги тревожат /каква логика само  :? Малко тревоги ми създадоха, когато го забелязах сама/ Обаче, сега напипвам и на бебето такава подутина, и то от същата страна.

*
Привет мами!Хайде и аз да си кажа,вчера и на Тео забелязах на лявото рамо някаква пъпчица,зачервена ...Много се учудих ,защото допреди я нямаше
А от няколко дни не заспива нито като го люшкам в ръце нито сам в креватчето,а в леглото при нас....Хич не ми се иска да свиква на това ,но иначе не заспива и стоим до 2-3часа през ноща.Като го оставя в леглото му започва едно ритане ,махане с ръчички и така се активира ,че направо сякаш е ден ,а не нощ.Просто не искам да свиква да спи при нас,но...Вие как процедирате?
А е това "хъркане" някой знае ли от какво се причинява?Док.го слуша и гърдичките,нямало нищо,щяло да се израсте

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Добро утро и от мен милички :)
Мони... и ние имаме този "проблем" със спането но на моменти..Не иска да спи нито в количката си,нито в леглото си..Достатъчно е само да си легне между нас и сякаш "засиява"...Не знам какво става в това нашето легло-предполагам е от топлината и миризмата на телата ни..На мама и тати :)
Иначе и аз на моменти виждам че сякаш диша не правилно..Едно такова като хрипове.Но педиатърката каза че няма нищо обезпокоително.Всичко е наред-сега се оформя..И аз като теб се стреснах-изглежда че не му стига въздух..Но явно при всички новородени е така!
Иначе засега контролирам проблема с коликите-посредством храната си.Не знам обаче дали тези ограничения имат нещо общо с факта че ми намаля кърмата леко..Мисля че е намаляла или просто той си хапва доста добре.Наддал е за 21 дена 860 грама..Доки каза че е добре-аз си мисля че е много като се има предвид че тук(Испания) ми казаха че е нормално за първи,втори месец да наддаде към 950 грама..Предполагам че днес да го измеря и ще е наддал повече от 1 кг.
Та мисълта ми е дали е възможно кърмата да намалее защото се ограничавам заради коликите? Т.е. да не предизвиквам коликите...
*
Мони, и  Евгени е така.
За мен едно бебенце трябва да се гушка, да се милва. Докосването е много важно. Естествено, че то иска да усеща майка си и така се чувства спокойно и сигурно. Ако мислиш, че е безопасно да спи при вас, то си го оставяй спокойно. Аз поне го оставям. Не мога да си представя, че ще го гледам как се бунтува и плаче, само и само да не го "свиквам така". Е, когато е спокоен си спи в неговото креватче. Големият ми син също е спал при нас, а сега си спи в отделна стая  :wink:

Сари, как прецени, че ти е намаляла кърмата? Цедиш и му даваш ли?
« Последна редакция: Март 11, 2011, 11:02:11 am от iv_z »

*
Моникс, щом се успокоява при вас в леглото оставяйте го да спи там. Доста майки го правят.
Това на лявото рамо да не е белегът от БЦЖ-то?
На бебето какво хърка-гърдите или носа? Сополки има ли?

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Ами не се цедя..просто питам дали е възможно да намалее заради ограниченията?
ние имаме сополки-чистя ги всеки ден..като чуя хрипове и знам че е носа :)
*
А, носен секрет защо не пуснете да е види да не е нещо бактериално?

*
Нослето издава този хъркащ звук.... Чистиме го с аспиратора и Тетрисал
А наистина се замислих да не е от БЦЖ-то и аз ,знам ли :ask:Ама да не го видя толкоз време или по-късно излиза :oops:?
Ами слагаме го и аз не мога да си седя и да го гледам как се бунтува :D
Сарич и Тео наддаде 1,100гр. така че,на нас док каза че е нормално :wink:Важното е че наддава детето :D

*
Ами не се цедя..просто питам дали е възможно да намалее заради ограниченията?

Ох, явно не съм разбрала  :oops:
Доколкото знам е възможно да намалее ако бебето суче по-малко. Но от ограничения в това какво ядеш - не мисля.