0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Отказ на детенце - а сега накъде?
« Отговор #20 -: Ноември 27, 2010, 13:36:42 pm »
Благодаря ви много, момичета! :)
Мишанта, не знам как успяваш винаги да успокоиш с думите си..
Фибо, много ценя подкрепата ти...

Лично мене ме интересуват мненията на всички, особено на вече мамите... Щеше да е ужасно глупаво, ако пишеха само бъдещи или настоящи осиновители...

Wjara, ти осиновила ли си вече?
Е,обадиха ми се за 3мес.бяхме писали 0-3год.,исках бебе и пак бях в шок...
В какъв смисъл "шок"? Ако имаш желание, разкажи повече...

Относно възрастта на детето:
Ние също вече премислихме и сме на мнение, че колкото по-малко време е прекарало едно детенце в дом, толкова по-добре... Но ми е любопитно и мнението на онези, които мислят по друг начин... Имам познати (всъщност, 3 на брой;), според които по-голямата възраст е по-добър вариант, тъй като някои болести се проявявали едва след 3 годинки... (едната от тези познати осинови момиченце на 4 годинки, което е страхотно... другата още се бори за влизане в регистъра, а третата забременя междувременно и роди близначета... :))
Хубав ден от мен!  :)
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 15:34:06 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #21 -: Ноември 27, 2010, 13:48:47 pm »
"ШОК",защото не вярвах,че ще имам късмета да ми се обадят за бебе предвид възрастта ми.
Шок,защото беше толкова мъничка и изящна,и аз мислех,че няма да се справя.
За мен по-голямата възраст не е по-добрият вариант,а колкото до това,кои болести се проявяват след 1,2 или 3г.си е божа работа.
Постави си въпроса"а ако аз съм го родила и се отключи на по-късен етап някоя болест..."и си отговори.
Този риск не е само при осиновяването,той съществува и при биологичното.
Осинових миналата година.
Щастливи сме!!!
Пожелавам го на всеки!
Чандра,от сърце ти желая да премахнеш всички колебания и много скоро прегърнеш своето детенце.
Заслужаваш го!
Всяка еднаот Нас го заслужава.
пп ако  имаш още въпроси ще ти отговоря с радост.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #22 -: Ноември 27, 2010, 14:08:33 pm »
Вярка,много се радвам за вас,че най-сетне сте успели и сте щастливи родители вече :D И,не,не мисля че мнението ти е простотия,а начина по който го изтърси :wink: Е,ясно е вече - било е неволно,така че извинението се приема :wink:

Чандри,вкрайна сметка ще направиш това което сърцето ти диктува за правилно - другото са просто мнения...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2010, 14:45:49 pm »
Wjara, много се радвам, че сте имали такъв късмет! :D Пожелавам ви от сърце много радости и здраве!  yahoo_17

За мен по-голямата възраст не е по-добрият вариант, а колкото до това, кои болести се проявяват след 1,2 или 3г.си е божа работа.
Постави си въпроса "а ако аз съм го родила и се отключи на по-късен етап някоя болест..." и си отговори.
Този риск не е само при осиновяването, той съществува и при биологичното.

Напълно съм съгласна с тебе... За мене освен всичко би било и по-естествено, да вземем по-малко бебе... Но каквото дойде... Дано скоро ни се обадят :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #24 -: Март 11, 2011, 14:18:20 pm »
Относно отказа на дете - да имам един отказ, но нямам угризения, просто защото вече бяхв процедура по осиновяване на дъщеря ми. Не зная какво е станало с това дете, дано си е намерило семейство, няма да я забравя, защото имаше същото име като дъщеря ми (което аз не смених!)

Относно постовете на Вале и Китанче (ако не се лъжа)...Вижте, винаги съм се чудела на хора, които казват "Заради тая бюрокрация и ленива администрация, на нас не ни предлагат деца и тия нещастни душици гният по домовете. Пък на нас ни предлагат ромчета". Е, тия нещастни душици по домовете са най-вече нещастни ромчета, деца от смесен или неизвестен произход, деца с увреждания (жалко, че не мога да отгледам такова дете) и една малка, микроскопична част - деца от български произход. Е, момичета, кои точно нещастни душици ви е жал??? Моля, отговорете ми.