Мармотче, много съжалявам за случилото се. Радвам се, че мъжа и децата ти са живи и здрави. Дано скоро преодолеят случилото се, най-вече съпруга ти - явно за малките е било по-скоро забавна случка, но на него...само той си знае какво е изживял. Сега се замислих и аз, че понякога като пътуваме на дълъг път си позволявам да взема Дари в ръце, защото ми писва да ми мрънка и реве в столчето, но явно не трябва да го правя. Иначе в редките случаи когато я возя сама задължително я връзвам, въпреки че яслата е на 500-600 м. от къщи, а поликлиниката малко по-далече. А и аз съм един шофьор
Това с детската градина също ме потресе
Ама и тези госпожи изобщо не си дават сметка каква травма могат да причинят на детето в тази крехка възраст. Аз самата веднъж като ходих да взема Дара бях свидетел как госпожата каза на едно момченце: "Ами така е, като идват да те вземат все последен". И това беше дете на две години, което вече разбира...Стана ми ясно, че тази реплика беше отправена малко и към мене, защото бяха останали само 2-3 деца и това в 5 часа! Все едно умишлено отивам да взема детето си толкова "късно", не ми се налага да работя и т.н...Другата реплика, която много ме подразни беше, че малката ми се сърдела, защото съм я оставила в яслата
За съжаление много ясно си спомням как едно време аз обожавах да ходя на градина, когато беше едната госпожа, а когато беше другата, към която изпитвах голям неприазън се правех на болна и много ревях. Жалко е, че за 30 години нещата в тия заведения изобщо не са се променили и подходът към децата
За памперса и аз се бях похвалила, че почти бяхме махнали дневния - да ама не. Откакто тръгна на ясла изобщо не ще и да седне на гърнето даже, като тръгна да я слагам се изпъва като струна.Незнам на какво се дължи това, но се отказах и да я мъча, като му дойде времето сама ще си каже.
И сега да се похваля
На госпожата явно й е направило впечатление, че Дара е много музикална, защото постоянно пеела в градината.
Трябвало да я насочваме да се развива в тази област. Е, аз й казах, че може би е твърде малка още за да я "развиваме", но ми стана много мило. А тя примерно изкарва едно към едно зайченцето бяло, само че с нейни си думи от рода на: "мамо, како бааааааааабо, дека кака каааде"...но може би не ми е правило чак такова впечатление. Е, ще се радвам наистина да има такъв талант.
Хубава и спокойна вечер от нас!