0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - декември
« Отговор #40 -: Декември 16, 2010, 17:17:29 pm »
Тоя месец всичко мина по мед и масло.
Имах положителен тест за овулация във вторник следобяд.

Вчера, сряда, направихме една инсеминация в 1:30, ултразвукът показа 4 големи неспукани фоликула, и затова днес сутринта в 8:00 направихме още една инсеминация. По болката съдя, че овулацията ми е била вчера следобяд или вечерта, така че откъм време процедурите бяха идеални.

Най-приятната изненада беше преброяването на сперматозоидите. Първо 80 милиона/мл преди обработка, 50% подвижност, инсеминация с около 65 милиона отбрани. Днес 15 милиона/мл, 60% подвижност, инсеминация с 40 милиона отбрани. И лекарят, и сестрите отчетоха драматично подобрение, затова сме много обнадеждени.

Ако и при тези идеални условия не стане, вече не знам.
Обаче в понеделник отиваме на ориентация за инвитро.

wish, Café, желание, стискам палци за положителен тест!

*
« Отговор #41 -: Декември 16, 2010, 21:48:58 pm »
Цигу, звучи много обнадевдаващо, наистина :crossfingers: Всеки път ли ти казват данните преди инсето? И на мен би ми било интересно да разбера подвижността, Ако гледам спрермограмата и приемем, че тези данни са за инсе, кое трябва да гледам концентрация или обш брой и общата подвижност ли?  При вас на какво се дължи това приятно подобрение(какви ви бяха предишните резултати)?

Кафенце, дотук всичко е ок, нали така?

При мен нещата са леко възпрепятствани...на 10-ти ден (след 5 дни на клостил)няма доминант, множество фуликули....на 15-ти ден съм пак напреглед ако случайни някой е решил да се активизира..Док ме предупреди, че при поликистоза стимулацията е трудна. Каза ми, че ако не стане, следващия месец ще ме стимулира с фемара. Поне СГ е добра този път.
*
« Отговор #42 -: Декември 16, 2010, 22:05:29 pm »
Всеки път ли ти казват данните преди инсето? И на мен би ми било интересно да разбера подвижността, Ако гледам спрермограмата и приемем, че тези данни са за инсе, кое трябва да гледам концентрация или обш брой и общата подвижност ли?  При вас на какво се дължи това приятно подобрение(какви ви бяха предишните резултати)?

Не казват, но аз си питам и искам фотокопие от формуляра, който попълва лаборантката или сестрата при подбора.

Там вписват обема, концентрацията и подвижността преди и след обработка. От втората графа умножавам обема (обикновено около половин милилитър) по концентрацията, за да получа общия брой сперматозоиди, с които се прави инсеминацията.

Не знаем на какво се дължи подобрението. Писах в темата за операция от варикоцеле и последствия... май пълното спиране на алкохола и по два ибупрофена дневно са единствените промени от около два месеца насам.
*
« Отговор #43 -: Декември 17, 2010, 09:29:05 am »
Успех, момичета!
Ще чакаме по Нова година положителни тестове!
*
« Отговор #44 -: Декември 17, 2010, 10:23:20 am »
Здравейте ,
Цигу, чудесни новини около теб  :wink: Браво ,много се радвам и стискам палци за + тест  :)
Аз съм на преглед на 22.12 и ще видим дали и как точно ще действаме тоя месец.Ще разчитам на късмета си общо взето , без стимулация, само с таймиране на ОВУ-то и Прегнил преди ИНСЕ-то ,ако го направим изобщо ..   :?
Кафе , и ти много добре се движиш , браво  :)

Хайде дано да завършим годината подобаващо  :wink:
Много късмет на всички !
« Отговор #45 -: Декември 17, 2010, 11:45:57 am »
Lynnette, дано на 15-и ден някой фоликул е порастнал повече от останалите  :crossfingers: Нали си спомняш, че chin с поликистозата забременя със стимулация именно с Фемара  yahoo_17 Кога е 15-и ден? Дръж ни в течение!

Цигу, дано се увенчае с желания успех миналата по мед и масло процедура  :crossfingers: На мен също ми се отдаде шанс веднъж от двата пъти да попитам ембриоложката как е материалът, който ще ми вкарат. Каза ми само общия брой и %-а подвижност. Не правят морфологична оценка преди инсе.

wish, 22.12. кой ден от цикъла ти ще е?

При мен се появиха неидентифицирани обекти във влагалището ми, вероятно гъби  :?. Днес се изстрелях по спешност към клиниката за микробиология. Макроскопски док не видя нищо, вероятно защото аз се погрижих да почистя вчера и онзи ден собственоръчно :oops:
Взе секрет, да видим какво ще се окаже. Каза, че не му се иска да канселираме процедурата, тъй като сме на финалната права - последна инжекция и инсе до 3-4 дни. Моите притеснения бяха ако има гъбична инфекция, дали тя може да се вкара нагоре с катетъра. Каза ми, че това няма да стане, тъй като дезинфекцирали мястото. Е да, ама на предните две инсеминации (правени от друг док в същата клиника) не са ми правили влагалищна промивка  :? И ще му го кажа преди процедурата, защото допускам, че той ще ми я направи.
« Отговор #46 -: Декември 17, 2010, 12:12:34 pm »
Кафенце,
На мен и при двата доктора в същата клиника никога не са ми правили влагалищна промивка. Явно се прави, когато им сигнал за проблем.
Ти попитай доктора. Ще ми е интересно какво ще ти каже!

Много стиснати палчета и на теб и всички, които сте пред финалната права! :)  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #47 -: Декември 17, 2010, 12:47:07 pm »
Кафенце, в понеделник е 15-ти ден. Честно казано се съмнявам, но каквото стане. Тъпо ми е, защото знам, че все с някоя стимулация ще стане, но наличието на О. не гарантира бременност. И така като съсредоточа цялото си внимание върху конкретен проблем, после оставам разочарована. Тъкмо за Чин си мислех днес...
Ако има доминант означава, че инсето не се обезмисля, нали? Не ми се иска да го правим ей така...
« Отговор #48 -: Декември 17, 2010, 13:11:08 pm »
Lynnette, ако няма доминант, вероятно ще канселират процедурата. Видях, че Чин ти е отговорила в другата тема, че на 11-и ден не е имала доминантен, но 3 по-късно е имала. Дано и при теб така се получи  :D
И да, за жалост процесът на забременяване е последователност от няколко важни фактора, не е само наличие на О.

Орхидея, със сигурност ще настоявам за влагалищна промивка!  :)
« Отговор #49 -: Декември 17, 2010, 17:56:22 pm »
Кафе,къде не правят влагалищна промивка предин инсе?
« Отговор #50 -: Декември 17, 2010, 19:10:02 pm »
Пациент на клиника "София" съм. Досега при 2 инсеминации не са ми правили влагалищна промивка преди процедура. Как е в другите клиники?

Аз пък се учудих, че в "Надежда" не правят микробиология преди инсе и ин витро.
« Отговор #51 -: Декември 17, 2010, 21:20:52 pm »
На мен в Щерев ме мият и трият доста, обливат ме с нещо, после с марличка обтриват и отвън и от вътре. Микробиология ми пускат,ако си поискам аз. Бях за малко пациентка на д-р Владимиров, преди хидротубацията ми откза микробиология и вярно хубаво ме обтриха преди нея, но все пак после се оказах с уреаплазма и може би не е било редно да ми отказва микробиологията.
« Отговор #52 -: Декември 18, 2010, 10:25:56 am »
МОмичета,
моя опит до сега показва следното:
- ако има микробилогия , която е ОК не правят влагалищна промивка; ако няма такава, за да се подсигурят - правят.
Може и да не съм правя (да ме поправят по-запознатите), но това е моя опит!

За инсетата всеки път са ми взимали МБ и това не налагаше влагалищна промивка. При хидротубацията също си имах МБ и също не ми бе правена промивка.
Когато ходих за ЦС, поне си забравих иследването от МБ докторката, която извърши манипулацията каза, че ще ми направи промивка, защото не била сигурна дали съм ОК (все пак не занесох никакво изследване).
Вярвайте на лекарите си, те знаят какво правят.
УСПЕХ милички и много, много стиснати палчета! :)
*
« Отговор #53 -: Декември 18, 2010, 15:03:11 pm »
На мен никога не са ми правили микробиология преди инсеминация или хистеросалпингография, нито са искали предишни резултати.

Като знам американците как точат застраховката с изследвания и винаги се предпазват от съд за вреди и щети... не вярвам да пропускат МГ, ако има нужда да се направи.
*
« Отговор #54 -: Декември 18, 2010, 16:49:11 pm »
При мен също никога не са взимали МБ преди инсе и никога не съм имала промивка преди инсемианиция и преди цветната снимка (живея в Холандия).

Помня само че ме питаха преди процедура винаги дали имам някакви оплаквания - сърбеж, течение и други.
« Отговор #55 -: Декември 19, 2010, 21:29:20 pm »
Даже и да е малък шансът с инсеминацията за мен поне има някакъв, тъй като без нея нещата са кръгла нула. Успявам да спукам фоликул само и единствено,когато всичко е много точно планирани- Е и ЛХ като се гледат и прегнил. Само тогава пукам фоликула,  противен случай нищо не става, дори и прегнил са ми били някоко път,ако не е супер точно таймирано, нищо не излиза.
Цялта инсеминация изкарах с болки, скоро идва ред на тестът,а болките все още ги има. Ходих на преглед, течност зад матката, но какво й става на тази течност, че не иска да се разкара толкова дни вече.
*
« Отговор #56 -: Декември 21, 2010, 14:54:42 pm »
Шмати да не би да си правила скоро цветна снимка.
Ако е така възможно течността да е от контраста, който инжектират по време на снимката.
Друг вариант e течността да е от спуканите фоликули.
Дано тази процедура е последната за теб - . :goodluck: :crossfingers: :bfp:
*
« Отговор #57 -: Декември 22, 2010, 16:57:48 pm »
Lynnette, Café, wish, как върви месецът?

Една приятелка извън форума също направи първа, нестимулирана инсеминация миналата седмица. На 38 е и в двойката засега няма установен репродуктивен проблем.

С мъжа ми минахме инструктаж за инвитро в клиниката. Отделиха ни час и половина, показаха ни манипулационните зали, подробно обясниха всички стъпки и ни връчиха папка с инструкции. Предстои ни само кратко обучение по биене на инжекции и, живот и здраве, януари почваме.
« Отговор #58 -: Декември 22, 2010, 17:33:41 pm »
Цигу, благодаря за въпросването - то ми отвори очите, че съм пропуснала да се отчета и тук  :oops:

Третата ми инсеминация беше в понеделник, преди 2 дни. Този път бях на стимулация с гонадотропини (9 дни, 18 Меногона 75 IU). 3 фоликула в ляво, лигавицата се движеше чудесно, в деня на инсето беше 14 мм  :D

Прегнил бихме 40 часа преди определения час за инсеминацията. Тя беше направена на 41.5 ч. Док се забави с час и половина, имаше твърде много работа, тъй като бе отсъствал 2 часа сутринта. Потвърди ми гъбичната инфекция и затова направи дезинфекция на входа на цервикалния канал. На УЗ се видя, че и трите фоликула са спукани. Док пристъпи към инсеминацията, пожела ми късмет и коледно чудо   :D
Утрогестан 2*2 перорално и Гино-певарил за гъбичната инфекция.

Цена на инсеминацията - 1004 лв. (без 8 лв. за поставяне на мускулна инжекция в I градска и без поне 50 лв. за таксита от/до клиниката в работно време)

Цигу.... какво стана? Инсето беше по мед и масло, а сега вече пишеш за инструкции за ин витро  :?

На Lynnette й канселираха процедурата поради липса на доминантен фоликул на 15-и ден.
*
« Отговор #59 -: Декември 22, 2010, 18:20:21 pm »
Браво, Кафе, дано има радост след две седмици.

Цигу.... какво стана? Инсето беше по мед и масло, а сега вече пишеш за инструкции за ин витро  :?

Ще знам след десетина дни станало ли е, не е ли. Но просто няма за кога да чакам. На 36 съм, а параметрите на спермограмата ни се менят като числата от тотото.  От клиниката почват подготовката отрано и това отнема време - най-рано февруари ще ми е стимулацията - така че действаме, пък ако има изненада, добре дошла.

Успех на всички чакащи!