Въпреки че мина цяла една година от Коледния подарък, който получих като процедура време е вече да споделя какво се случи. Много ми се искаше много по-рано да изкрещя, че вече съм бременна и че процедурата в клиниката е минала успешно, но тези пусти страхове и суеверия, че нещо ще се обърка до последния момент не ми позволиха.
И така година по-късно вече си имам и аз едно малко сладко същество.
Започнахме стимулацията в началото на април. Тук в Пловдив ме следеше д-р Даскалов, като постоянно поддържах връзка с Албена. И така ден преди пункцията тръгнахме за Гърция. Искам да ви кажа, че в гръцката клиника работи един екип от професионалисти и хора, с големи сърца. Толкова топло и мило посрещане.
Никога няма да забравя думите на д-р Прапас на трансфера – „Аз теб без бебе няма да те оставя” , точно в този момент забравих за всички тревоги и неволи и така се успокоих и си тръгнах толкова щастлива, че и ако този път не стане ще опитаме пак, особено сега, когато имах и толкова сигурна опора, че има един страхотен доктор, които няма да се откаже от мен и ще ми помогне до край.
Така се прибрахме и започна онзи момент на дългото чакане до датата на теста. Така се стигна до 8 ден след трансфер, пък аз нямах никакви симптоми, освен едни горещи вълни. На 9 ден горещите вълни продължават и аз започнах да се притеснявам, че нещата отиват към лошия край и казвам на моя мъж – „Какъв положителен тест, аз влизам в критическата”. Така на 10 ден вълните продължават и айде чичко гугъл и чета аз горещи вълни при бременност. Беше около 9.30 крещя - „Ставай и отивай за тест” и така след като го направих и отчете положителен резултата, тичаме в лабораторията за кръвен. В ранния следобед ЧХГ 240 и след два дена беше 1000 и нещо и така видя се вече на ехограф, че има два плодни сака. Даже не можех и да повярвам, че са две. В последствие на едното му спря сърдечната дейност, но другото ембрионче оцеля и сега ме направи най-щастливата мама на света.
Нямам думи да опиша страхотното отношение към нас от страна на гръцката клиника, всички бяха толкова мили, отзивчиви и истински професионалисти. Клиниката има ред и перфектна организация, цялата процедура мина за мен много леко и приятно и без да чакам с часове, въпреки натовареният им график.
Толкова сме благодарни на Албена, която беше главната виновница за този Коледен подарък.
Благодарим ти, Албена! Ти ни помогна да сбъднем нашата мечта!
Благодарим, д-р Прапас за най-хубавия жест и най-големия Коледен подарък! На цялата клиника и екипа осъществил нашата мечта!