Предварително се извинявам на тези, които ще прочетат същия пост и в "БГ-Мамма" (много момичета от тук четат там), но не ми се преписва, за това давам copy-paste.
Момичета, искам да споделя с вас как необичайно се развиха нещата с последната ми инсеминация, трета по ред. Въпреки че в крайна сметка завърши неуспешно,
оплождане и имплантиране е имало и се надявам това да е още един лъч надежда, че смисъл в тези процедури има!
Предистория - ПРМ на 07.12.2010. От 3-и ден на МЦ стимулация с Меногон 150 ед., общо 9 дни. 3 фоликула в ляво, в дясно нищо, Прегнил 41.5 ч. преди процедурата, на УЗ преди същинската инсеминация се вижда, че и трите фоликула са спукани. Лигавица - 14 мм.
Голямото чакане свърши в края на 13-и ден от ЛФ с начало на цикъла, неделя, 02.01, късно вечерта. За първи ден от новия цикъл броя понеделник. В понеделник и вторник обилен, нормален цикъл, придружен от обичайните болки за 1-и и 2-и ден МЦ. На 3-и ден на УЗ док вижда задържан фоликул 26 мм. и изписва Марвелон за 21 дни. Отписвам месеца за нова процедура. Та на въпросния преглед на 3-и ден, при док махам
тампона, по него няма нищо. Следващия - пак нищо. На сутринта на т.н. 4-и ден от МЦ, отново нищо, от цикъла няма и следа. Въпреки че идеята беше налудничава, реших да си купя тестове, за да видя защо така реши да спре кръвотечението и за да се уверя, че мога да започна да пия Марвелона. Първото Престо беше размазано и с нещо като втора чертичка. Веднага повторих, този път чертичката се видя недвусмислено, макар и бледа. Втурнах се към лаборатория, след 3 часа имах резултат - ЧХГ 36.6
Звъннах на док, той каза, че за 17-и ден след О., стойността е ниска, което и аз си се досещах. Да повторя теста след 4 дни. Това се случва миналия четвъртък. Цикълът продължава да го няма и в същия този четвъртък и цял ден в петък. В петък късно вечерта прокървих еднократно с алена кръв без съсиреци и лигавица. Реших да правя кръвния на 48 ч., а не както док каза след 96 ч. В събота, следващата сутрин след прокървяването, ЧХГ се беше не удвоило, а учетворило - от 36.6 на 147.7
. Събота и неделя цикъл няма. В понеделник нова контрола на ЧХГ - от 147.7 на 385.4, което отново е ниско за 22 ден след О, но пък се удвоява правилно. Във WC-то на лабораторията видях тъмно-кафяво течение по ежедневната превръзка. Прибрах се вкъщи да лежа. Чух се с док, освен Утрогестан 3*2 и Но-шпа 3*2, добави и Естрофем 3*1 за лигавицата, каза постелен режим и в петък на УЗ. Каза, че за мое спокойствие, ако искам, мога да пусна отново контрола на кръвния след 48 ч. Тъмно-кафявото ми кървене не спря от понеделника до сряда с различен интензитет. Тук вече чудото приключи, тъй като ЧХГ в сряда падна почти двойно от 385.4 на 227.5, с което моята бременност след цикъл приключва. Спрях лекарствата, повече кръвни няма да пускам, макар че имах идея за утре, за да видя до какви нива е паднал, но се отказах.
На УЗ и среща за обсъждане на нещата с док съм в понеделник. Мислех, че след спирането на лекарствата ще тръгне нормално кървене, но и днес тече едва-едва и то все кафяво
Сега се моля да успея да се изчистя от само себе си и да не се налага кюретаж, защото нямам търпение да започнем четвъртата инсеминация, която вече
трябва да е успешна докрай!
За психологическия аспект на нещата - това бяха кошмарни две седмици от живота ми
Цикъл си тръгна както му е редът, не знам защо беше това наказание със спирането му, чудесен растеж на ЧХГ и накрая провал. Хиляди пъти предпочитам цикълът да си беше продължил, и без това 2 дни си поревах, че изобщо е дошъл
Вчера след лошите новини отново си поревах едно хубаво, сипах си едно уиски, но се почувствах някак облекчена, че агонията приключи. Комай се уверих, че "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край" :blush:
Честито на виделите две чертички, а на останалите, успех без край и докрай!!!