-пиле с ориз на фурна/ с малко куркума за хубав цвят /
-таратор
-с тези бисквитени торти -ами да взема и аз да спретна една .Аз я правя най-често със "Закуска" и някакъв крем нишесте , като бисквитите не ги топя в нищо ,редя в кутия, като залея с горещия крем и сложа капак , омекват идеално .
Нимика,каква е тази машина за ориз , аз си го правя в тенджерка ,но явно нещо съм изостанала...
Ето това е:
http://www.onlinetrading.bg/product/ured-za-varene-na-oriz-elta-rk112.htmlПървоначално мислехме ,че е вари на пара, но не -има вътрешен съд , подгряване.Слагаш с мерилка ориза и водата/вари се с много малко вода-не е 3:1 / , включваш и тя сама се изключва , когато е готов-нито бъркашш,нито я мислиш, а и става много бързо.Аз рядко я ползвам-само за ориз за гарнитура , или с микс зеленчуци . Но пък беше за някакви левчета букавално.Имашее едни магазини със стоки на ТСМ на смешни цени -разпродажби и от там са ни много уреди .За такива пари като от линка не си струва -ние я взехме за без пари буквално и за това.