Момичета, да се намеся и аз като дърта свекърва
, но "не лежете на тая кълка", че ако няма стягане - не е контракация, или ако има стягане пък няма болка - пак не е контракция... Дали е, или не е - може да разбере само лекарят на УЗ, или на доплера /е, изключвам родилни контракции де, за тях и сами ще се сетите/. Аз в момента, нямам нито болки, нито стягания, но като записваме тонове - отчита се и някоя друга контракция на апарата, нищо че аз не ги усещам, ама хайде при мен - няма проблем с контракциите, време ми е малко, или много.
И друг път съм го писала, пак ще го напиша, ако и да е досадно за мнозина... При болки, или дискомфорт, които продължават повече от 24 часа и не отминават от вече предписаните ви медикаменти - търсете лекаря си. Периода на бременност не е времето за "ослушване", "изчакване дали ще мине само" и "форумна самодиагностика". Да, най-често, когато отидете при лекаря се оказва, че е "няма нищо", но в някои случаи наистина има проблем и е въпрос на часове дали нещата ще се разминат, или ще се "закучат"...та по-добре едно напразно разкараване, та дори и пари платени за спешен преглед. Има го и момементът, че въпреки добрите намерения и личният опит на момичетата тук - техните мнения могат да ви подведат, независимо колко искат да ви помогнат в даден случай. Не го забравяйте това. Много е трудно да се опише изобщо вид и степен на болка, че да бъдете правилно разбрани, че някой да прецени, че при него е било същото, пък било от еди какво си... А дори и да е било същото усещане наистина - хич не е гаранция, че причината е същата. И на мен родили жени с по две деца ми обясниха, че болките ми не са контракции /в 22 ГС/, просто при тях не е било така и съответно изказаха мнение от своя опит. Е, да ама ако не бях отишла на лекар - щяхме да "изтървем рабоатата" и можеше бебе изобщо и да не очаквам в момента...
По-добре "презастраховка", отколкото забавяне, което може да ви коства много.
Извинявам се за "лекцията", позволих си я, защото наистина мисля, че тези неща са важни.
Хубава вечер!