0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #760 -: Февруари 21, 2011, 19:27:55 pm »
Иванита, може и инхалации с лайка и сода, на често клеева тинктура и гаргара с вода за уста с Хлорхексидин. Това ми го каза д-р Сигридов.

Мецани, как си? Мина ли кървенето?
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #761 -: Февруари 21, 2011, 19:30:26 pm »
На мен за ТСХ ми дават направление от ЖК за ендокринолог  и ти се полага всеки месец по едно.Въпреки че пак се получават недоразумения като отида при ендокринолога и като ми кажат"няма пари по каса и няма направления" и отиваш и си ги плащаш.Страшна работа е с тези направления и полагащи се изследвания и прегледи.На мен ми отказах безплатно вземане на микробиология на влагалищен секрет защото не се полагало,а четох на момичета на който са и правили такива,но съм се отказала поне на този етап да си вдигам кръвното с тези неща :wink:
*
« Отговор #762 -: Февруари 21, 2011, 19:34:40 pm »
Мира, радвам се да те видя. Беше позачезнала ти при мама, а  :lol:
Добре съм, кървенето слава Богу свърши. Сега си чакам с нетърпение прегледа в сряда.
Като идваш следващият път на преглед, да вземем да се видим, че то от толкова гласене най-накрая нищо няма да направим :lol:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #763 -: Февруари 21, 2011, 20:01:28 pm »
Мами сладки, да ви се оплача. От днес нещо се опитва да ме боли гърлото и се чудя какво мога да пия, или смуча.
Аптекарката предложи инфлуцид - вие какво мислите?
ivanita,Мецани ти е казала .Ако тази гаргара не ти помага   или понася- може тантум верде -на мен много ми помогна. За смучене  някои от следните таблетки   -  Прополики , Исла  ,  всички хомеопатични .

бина, странно -чудя се да питам ли ЖК или  направо  при  личния .
Наистина ли всеки месец  имаме право -чак не ми се  вярва? С ендокринолога тук   ще се разбера , само да стигна до него.

Влагалищен секрет въобще ли не си правила  - при записване на ЖК    се  полага, но после не знам кога пак  и при проблем може ли да  пуска .
Иначе когато ми излязоха  левкоцити в урината , от ЖК ми дадоха направление за стерилна урина. Е, тя стерилната струва няколко лева, а ТСХ_ФТ 4 знаете колко повече  са :lol: .

*
« Отговор #764 -: Февруари 21, 2011, 20:23:49 pm »
иванита, на мен са ми казали, че "всичко, което е локално е позволено", лекарката ми това - така че освен това дето са ти казали, всички бонбони за гърло и капки за нос и тн локални неща и естествено парацетамол.

аз също нещо се поразболявам, пак, ама ще видим.

фе, добре дошла, хубава бременност.

утре съм на ЖК, което според мен е огромна загуба на време - кръвно, урина и пулс на бебето, тези работи и аз мога да си ги направя, но пък в сряда пак ще мерим шийката на матката, да се надяваме, че пак ще покаже, че всичко е наред
« Отговор #765 -: Февруари 21, 2011, 20:41:38 pm »
момичета след като ви четох днес ,реших че ще си купя и аз такава възглавница за бременни,че мен ме мъчи едно безсъние и цяла нощ въртене.Даже мъжът ми казва че всяка нощ се бори да ми свали краката от корема и главата си :D
та взех от тези дългите с био пълнеж и за сега много добре се:bighug:
ще видим нощес как ще се развият нещата и ще пиша,дано да ми помогне поне с въртенето
*
« Отговор #766 -: Февруари 21, 2011, 20:59:21 pm »
Моля ви, дайте линк откъдето може он-лайн да си купим такава възглавница
В дълбоката прованс май не съм виждала такова нещо :lol:

А, относно болките в гърлото, на мен ми помага тонзилотрен - хомеопатично, т.то съм с хронични сливици и са много махнати на студено и газирано.
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 21:00:52 pm от Breiv »
*
« Отговор #767 -: Февруари 21, 2011, 21:03:20 pm »
 Брейв, ето линк http://www.spelta.biz/mothers_hose.php  незнам дали правят доставка, но на контакти може да звъннеш и да разпиташ.
*
« Отговор #768 -: Февруари 21, 2011, 21:05:05 pm »
Много благодаря!
 :bighug:
« Отговор #769 -: Февруари 21, 2011, 21:12:21 pm »
да точно тази и аз взех днес само че директно от офиса в София .,но не може да не правят и доставки
*
« Отговор #770 -: Февруари 21, 2011, 21:15:33 pm »
Привет и от мен момичета. Аз днес малко късно се включвам, но преди малко нямахме нет.
Фе, мила добре дошла :D.
Относно темата за спането - при мен е само наляво или надясно. Да си кажа заспя ли танк да мине покрай мен няма да го чуя или дори усетя. Въобще не мога да усетя малката дали и кога ме рита след като заспя. И доказателството е че една вечер мъжа ми ме гушнал, човечето отвътре било много активно. Е аз обаче нищо не съм усетила 8O, а тя вече си рита стабилно.

А и да не забравя - ето и горещото списъче:

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy

marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Velka-2.03.2011 планово секцио
Лориан-8.03.2011г
echy- 6 дни до термин
tanj74- 20 дни до термин

ЧАКАЩИ  preggo

Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
sami123 – 14.04.2011
Ася 81-16.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011

Тини 78- 30 дни до термин
zeituni-31 дни до термин

« Отговор #771 -: Февруари 21, 2011, 21:37:42 pm »
Благодаря ти, sami, в други форуми също попаднах на добри отзиви за него.

И да попитам още, на първия преглед с направление от личния лекар ли се отива?
Да, с направление от личния ти. Успех  :)

Бина, наистина се полага от ЖК изследване на секрет, досега два пъти са ми вземали, дано резултата от последния път е добър.

Това със спането много ме мъчи напоследък, въпреки че малкото ми като че ли се съобразява с мен и се укротява като легна /но не винаги/. Обаче на всяко обръщане се разбуждам, защото си е цяло упражнение - придъпва ми, особено като се разтегне нещо и ме боли или реброто ме наболява. съжалявам, че не си взех възглавница, но ми се видя огромна, и ще се чудя после къде да я прибирам, а като си помисля колко неща ще трябва да намирам място и се отказах..

Фе, добра дошла и леко бременеене  :D
*
« Отговор #772 -: Февруари 21, 2011, 22:07:41 pm »
сами, пробва ли с нормална възглавница или навито одеало/олекотена завивка? аз бях така - с подръпвания и болки, хем в доста по-ранни месеци от теб, много е неприятно. а за възглавницата, тя по принцип може и да се ползва за кърмене после, аз много се чудя дали има смисъл да си взема втора, като си идвам да си имам, ама май ще пробвам да се кърмим с обикновена възглавница, пък ако не ми е удобно - тогава.

туци, само да кажа по повод списъка, моя термин като цяло е 19ти май, щото гледам си сложила и майските бебета в него. не се оплаквам, само си казвам  :lol:

дали сте станали по-поспаливи и по-мързеливи, аз не мога да се понасям, нищо друго не ми се прави, освен да вися във форума и даже и не чета книжки за бременни. ужасна работа. и дремвам на канапето, някакви предложения, за да се поразмърдам малко?
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #773 -: Февруари 21, 2011, 22:20:52 pm »
Брейв, ето линк http://www.spelta.biz/mothers_hose.php  незнам дали правят доставка, но на контакти може да звъннеш и да разпиташ.
Правят доставки. Аз си поръчах миналия месец и съм много доволна

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #774 -: Февруари 22, 2011, 05:46:33 am »
Аз моята предишна бременност я изкарах без такава възглавница, а просто позлвах обикновени възглавници и ги слагах според зависи как ми е кеф ( или по-скоро къде ми е криво) на момента.

Дидон, Билка не е ли с някакви билки в нея, а не хомеопатична?

Боби

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #775 -: Февруари 22, 2011, 09:33:13 am »
Боби, наричат я хомеопатична, защото не съдържа мента и флуор, т.е. блокиращи съставки при хомеопатично лечение.
ТСХ, ФТ4 си ги плащам, защото нямам нерви всеки месец да се карам с н на брой хора.
Нощем ползвам една мъничка възглавничка за под корема, но спасение от болките в краката няма. Като полежа повече и бедрата си ги чувствам като насинени, болят, ставам, разхождам се и пак лягам.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #776 -: Февруари 22, 2011, 10:01:30 am »
Здравейте, момичета!  :D
Аз май повече чета, отколкото да пиша.  :D
За спането аз също ползвам малка възглавничка за подпиране на корема, когато спя настрани, а по гръб все още мога, но имам проблем с хъркането. :oops:
Миналата седмица на ЖК ми казаха, че малко са ми намалели околоплодните води, но нямало какво да се направи, за да ги увелича, да не се притеснявам и шашкам, но как да стане това. Дано другата седмица нещата да са се нормализирали. И още нещо, много ме болят костите между краката, особено сутрин едвам ставам от леглото, не знам при вас има ли го този проблем. Но както казвам, това са сладки болки, като се има предвид за какво ги изтърпяваме.  :D
Лек ден и се пазете в този сняг.  :D
*
« Отговор #777 -: Февруари 22, 2011, 10:30:35 am »
Скоро не съм ви "наглеждала" и съм изпуснала толкова хубава новина, Боби честито миличка, лека бременност и силно стискам палчета, много се радвам за теб!
Лека бременност и на всички вас момичета!
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #778 -: Февруари 22, 2011, 10:52:47 am »
nimika и личния може да ти дава направление но май стига да имат :wink:,и до сега не са ми правили миробиология питах още в началото на ЖК и те погледнаха някаква наредба и казах,че не ми се полага и ако искам трябва да си  платя 5лв.за вземане на секрет и 17лв.за самото изследване.Но сега когато отида живот и здраве на 19-ти при др.Сигридов ще искам да ми вземе такъв секрет някой,ако го е правил там да сподели колко му е струвало :P.sami123 дано е ти е добър резултата :wink:.И момичета в края на 22-та седмица нали не е късно за ФМ,че аз за това ще ходя при др.Сигридов дано не съм закъсняла :oops:...............А и нещо ми изчезна другата графика? 8O
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 10:56:40 am от бина »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #779 -: Февруари 22, 2011, 11:34:19 am »
бина,ще ти се "върне " графиката - може сайта  , от които да е нещо в профилактика.И на мен ми се беше случило .

За ТСХ и ФТ4 аз  бях  питала личния директно за направление за изследване за тях , а не за направление за  ендокринолог, т.к.  с въпросния ендокринолог така или иначе няма да се консултирам  , а само исках изледванията. май за н-ти път  ще си платя   и откажа да се разправям , ама да видим .

Мъжа ми прочете съдъжанието на паста Билка и каза ,че  и на него му хареса -без флуор и разни избелители и добавки  ...

Elena B  , зашо пък искаш да се  размърдаш -лежи си на канапето -в това време не е за мърдане :lol:  
При мен след сънливостта през първите месеци ,сега съм на обратна фаза-снощи легнах в 12 , събудих се  към 3-4 и не можах да заспя  сума време  , а  сутринта скокнах в 7,30 .Това като бях на работа не можех и не ставах толкова рано , а сега без да е нужно-  рано ,рано.Ама виновен е корема -като ми се доходи сутрин  и започне да ми притиска и боли.А  и вечер ставам по няколко пъти  и това съвсем ми разваля съня.
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 11:47:38 am от nimika »