0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета!Аз имам 2 опита на ЕЦ завършили с отрицателен тест и 1 опит само пункция,нямах яйцеклетка.С тежък мъжки фактор сме док.каза ,че няма смисъл да продължаваме.Ако нещата не стояха по този начин щях да продължа с опитите на ЕЦ.Ще следя темата с интерес,ако мога ще помагам.Пожелавам ви успех!
Няма начин да няма начин!
На мен сьщо ми предстои процедура на ЕЦ,още не знам как ще трьгне.Миналия месец щяхме да пробваме,но изтьрвахме фоликула.Дано сега има и да не го изтьрвем!Искам да ви питам -след всяка пункция се прави икси на Я-то заплаща ли се всеки пьт,ако се сьбират ембрион4ета и се замразяват,или накрая?
*
MIROZLATKA, съжалявам, че се е получило така. Щом са ви казали, че няма смисъл - значи е така. Дано успеете със стимулация или какъвто начин е подходящ за вас. Силно ще стискам палци  :)

dani42, плаща се всеки път за пункция и замразяване - ако се стигне до там. Поне при нас е така.

Както съм писала, при нас имаше фоликул, но беше празен  :( То май по-добре да се беше спукал. Поне щях си спестя боцкането и парите, но това не е концерт по желание, както се казва  :D

Успех на всички, момичета  :D :D :D.

Здравейте,
Включвам се и аз по темата.До сега не съм правила опит на напълно естествен цикъл, но ми предстои. Надявам се да е успешен.
MIROZLATKA, съжалявам за резултата.  :(
Успех на всички момичета тук! :)
Момичета здравейте!
Как някой се сети да пусне такава тема!Поздравления!От кога търся някъде да се споделя този въпрос!
Аз правя всеки месец от октомври на сам икси на естествен цикъл в Надежда.
Събирам ембриони и съм се зарекла, че няма да пропусна и месец(стига да зависи само от мен), и така докато забременея..
Първия месец се оказа, че ми е била много рано овулацията, на 7 ден и пропуснахме.
След това си намерих лекар в моя град и си следя фоликулите, и когато стане най-големия 14мм в Надежда са ми казали да идвам.
И така имам 2 замразени ембриона, между тях клиниката почива декември и изпуснах 2 цикъла.Сега съм пак в процес на следене, утре на преглед и хормони.
Ние сме с мъжки фактор, антиспермални антитела, аз реагирам зле на стимулация и това е вариантът, както и с лека стимулация.
Радвам се , че ще споделяме.
Ако има нещо питайте!
Чета тук, че момичета са правили комбиниран трансфер-замразен+естествен.Този въпрос ме вълнува, защото Стаменов каза, че иска 3 замразени и тогава трансфер.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
и съм се зарекла, че няма да пропусна и месец(стига да зависи само от мен), и така докато забременея..

И аз така! Успех ти желая!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Много ми е интересно, радвам се, че мога да се обърна към вас за съвет.

Искам да ви попитам кой ви посъветва да замразите ембриони? Това, че всеки цикъл замразявате, означава ли, че всеки цикъл имате по 1 доминантен фуликул или са няколко?
Кога се разбира, че фуликулът е празен и няма яйцеклетка? След пункцията естествено, но това веднага ли се разбира? Казват ли ти го преди трансфера?
Извинявам се, ако звуча глупаво, но по-добре да попитам с риск да се изложа тук пред вас, от колкото да гледам тъпо в клиниката  :oops: и да похарча време, енергия, пари и нерви.

Лусе, и аз съм си избрала Малинов. Проблемът е, че не съм от София, ще ми се налага да пътувам, както на много други момичета. Ще предпочета варианта да ме следи моя лекар докато направя хубав Ф., а в Малинов да отида за пункция и след това трансфер. Ще помисля по въпроса и за замразяване на ембриони  osi_10
papa2011, ние сме в Малинов. Аз ходя на преглед 6-8 ден за да се види дали има фоликул. След това следва нов преглед след няколко дни и пускаш хормони за изследване - LH, Prog, E. Ако всичко е ОК, дават ти прегнил и дата за пункция. Ние замразяваме. На месец ни излиза около 300-350 лв - пункцията е без упойка (пункцията без упойка е 250, а с упойка 350 лв.). До момента нямаме трансфер.

Аз все още не съм направила имунологичния пакет. Дали ще ме накарат да си пусна изследванията преди да пристъпим към по-сериозните процедури?
*
добро утро на всички  :D

Да ви призная много се радвам, че си споделяме и обменяме мисли, опит и каквото дойде  :D

И аз като започнах, все търсех информация или подобна тема и не намирах, а бях сигурна, че има борбени момичета  yahoo_33

papa2011, ние замразяваме ембриони защото все още се търси причина за неуспеха от септември. И нас, както се казали на  velichkaz, искат да замразим три.четири и тогава да се връщат. Аз правих биопсия декември - нямаше достатъчно взет материал и нова януари и резултата е добър. Тоест няма нужда от промивки, лекарства или нещо друго. И докато чакахме да видим дали няма да изскочи нещо от биопсията и замразихме един ембрион.

От моя опит, бих споделила, че няма как да се разбере дали фоликула е празен докато не се направи пункция. При нас този месец фоликула си беше добре, Е беше маалко по-нисък - 120, но пък беше измерен 3-4 дни преди самата пункция, а той се предполага, че нараства.

Аз веднага разбирам дали има яйцеклетка. Още докато съм на стола. Като се покаже ембриоложката на "шублера" и започвам да си мисля - ще има ли сладолед или не  :D :wink:= има яйцеклетка. Освен това, винаги има разговор след пункция и ти казват резултата - в малката стаичка на 4-ти етаж.

Обикновено има един доминантен фоликул на цикъл. При мен бяха тръгнали няколко, но в крайна сметка остана един на финала.   

velichkaz, и за като теб съм се зарекла  osi_9 и вече ме "сърбят" ръцете за следващия месец. При вас май наближава трансфера  :goodluck: Отсега започвам да загрявам палците за стискане за късмет  :crossfingers:

Успех на всички и дано скоро някой се похвали с положителен резултата, че да повлече крака, както се казва и ние да я последваме  :bighug: :bighug: :goodluck: :grouphug2: :grouphug2: :grouphug2:

Да се запиша и аз в темичката. След неуспешен първи опит Икси,от фонда, през Юли месец Доктор Стаменов предложи да правим естествен цикъл до новото одобрение. През октомври имах 1 фоликул, направихме пункция с пълна упойка и зачакахме! На следващия ден ми се обадиха от клиниката да ми кажат, че се оплодила, но не се е рзвила правилно. Била се разделила на 3 и нямало да има трансфер. Почивах си до сега и имам час за тази събота 26.02 на десети ден ет цикъла. Моля се да имам хубаво фоликулче и да се оплоди и развие правилно, та да замразим. Радвам се за тази темичка и че мога да си споделям с вас!
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
miletka77

Успех на прегледа и за след това. Стискаме палци  :D :D :D

*
Стиснати палчета от мен момичета!Ние не сме замразявали,направо трансфер.Щом доктор Стаменов не ни е предложил този вариант значи не е подходящ за нас.Така ме яд :BangHead:
*
MIROZLATKA, по един или по друг начин - всички ще успеем  :)

Здравейте!
Както при повечето момичета в тази тема, и ние замразяваме по възможност всеки месец... имаме едно замразено ембрионче, но днес не успяхме - беше се спукал фоликула, за съжаление....и така продължаваме следващия месец ако всичко е наред отново на 7-ми ден от цикъла на преглед....
Успех на всички!
*
luce :bighug:!Ще успеем разбира се,но ми се иска ако може веднага  :D
*
trez, мила, разбирам как се чувстваш  :( И на мен ми беше криво като разбрах, че фоликула е празен, но вече гледам към март месец с надежда  :D Мисля,че всички сме наясно с рисковете и неудачите при ЕЦ. Но мен това, лично, не може да ме спре. Моля те, поделяй, когато имаш възможност как вървят нещата при вас  :)

И на мен, като на   MIROZLATKA, както и на всички останали, сигурна съм, ни се иска да стане хей сега - веднага ако може  :D, но понякога нещата не стават както сме ги планирали. И аз след първия трансфер, си казвах - сега съм бременна, другите (имахме два замразени ембриона) кога ли да ги размразяваме, ако е само едно бебче... и други такива фантазии  :D

Е, от мечтите си не съм се отказала, просто знам, че явно при нас нещата ще станат мааалко по-бавно и трудно. Но пък няма начин да не са специални тези деца - толкова чакани и желани  :D :D :D 

Един такъв въпрос назря в главата ми, а именно - този месец мисля да направя контролна ЦС преди поредния опит, който ще бъде ЕТ + ЗЕТ /по мои планове/, но питам се облъчването от ЦС няма ли да попречи нещо на яйцеклетката при ЕТ.
В смисъл ще мога ли да се вмъкна в един цикъл и с двете неща?
*
Къди, имаше тема за ЦС и дали при установени проходими тръби може да се бебеправи още в същия месец. До колкото си спомням мненията бяха противоречиви. Нека ако някой знае по-добре да се включи  :)

А ти защо се насочи към ЦС  :?.

Знам, чела съм я и затова питам има ли някой подобен опит.
Реших, че следващото ми ин витро ще бъде само след актуална снимка.
*
на 13.02.11  в темата за Малинов:

въпрос:
Цитат
Искам да питам, накоя от вас, която си е правила цветна снимка, дали е питала докторите дали може да правим опити за бебе в същия цикъл или е по-добре да го оставим за следващия?

отговор - lemon
Цитат
Същият може. Облъчването е навсякъде (всички фоликули, дори неразвилите се), но е в минимални дози.

И мен ме човърка ЦС....аз умувам в съчетание с друга манипулация....ще попитам там да не спамя :lol:
Зравейте момичета,чета ви всеки ден,понеже аз също съм се насочила към ЕЦ+ЗЕТ.Говорих с Док и той ми каза,че на 5-ти ден от МЦ трябва да отида да започнем проследяването.Обаче на мене сега ми се завъртя и друга идея като ви чета,дали да не включа и съвсем лека стимулация-мисля,че лимитиран се водеше?!?Та въпроса ми е ,дали ако отида направо на 5-ти ден,може тогава да се включат малките дози или от по-ранен ден след МЦ се почва с тях?и другите въпроси които ми се въртят в главата са-има ли достатъчна разлика в лимитирания или напълно ЕЦ/в броя фоликули/,че да си заслужава да пробваме така?Знам,че всичко е много индивидуално,но ако някой е пробвал,нека да сподели.А също така и с какво е била леката стимулация и колко е излязло като цена?Само да кажа,че аз съм в Малинов.Сори за дългия пост,но нямаше как по накратко да си споделя терзанията!