0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пластика
« Отговор #20 -: Юни 14, 2006, 13:09:22 pm »
Благодаря момичета!Другия месец след контролния преглед придружен с продухване,почваме веднага да правим бебчето и дано стане от раз.Пожелавам на всички скоро  :babbycarrage: Успех.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Пластика
« Отговор #21 -: Юни 14, 2006, 13:58:41 pm »
Галилео,това продухване-пертубация ли имаш предвид(проверка на проходимостта на тръбите с газ,подобно на хидротубация) или нещо друго?
Пластика
« Отговор #22 -: Юни 14, 2006, 22:47:18 pm »
Пиера док. каза,че трябва да се направи още една хидротубация за всеки случай.Два дни след пластиката ми направи една с гентамицин понеже неможахме да намерим Хелазия.И после на контролния преглед да направи още една хидротубация,но да си търся Хелазия за нея,защото едната тръба е по-слабо пропусклива нищо,че др. е напълно проходима,а и да не се получат пак сраствания.Един вид профилактика за всеки случай.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Пластика
« Отговор #23 -: Юни 15, 2006, 11:47:47 am »
Аха,ясно.И аз имам 2 хидротубации 2 дни подред-с профилактична и  лечебна цел,но не съм питала с какъв разтвор сме ги правили-аз бях толкова уплашена, че не ми беше до въпроси 8O ....
Пластика
« Отговор #24 -: Юни 15, 2006, 15:23:01 pm »
Пиера вече знаеш,че няма нищо страшно от хидротубацийте и добре,че си минала само с две.На мен ми правиха четири преди пластиката,но нямаше голям резултат и сега трябва още две,едната вече мина,а др. на контролния преглед като ида ще я направи док.
Re: Пластика
« Отговор #25 -: Октомври 25, 2006, 19:08:23 pm »
Галилео, къде ти правиха пластиката и как се чувстваш сега след известно време. Чувала ли си до колко е траен ефекта и на отпушване с времето? Аз се чудя ако се окаже че имам пак сраствания след лапаро-то дали не е по-добре да ми направят пластика, но пък ме е страх.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #26 -: Октомври 27, 2006, 15:33:48 pm »
Здравейте на всички!
Нова съм във форума и изобщо в това ходене по мъките  :(
Реших да се обърна към вас за съвет. На 33 г. съм. От 2 г. се опитвам да забременея. Когато след няколко месеца опити не стана, отидох при гинеколог. Той откри микрополикистозни яйчници и евентуално запушени тръби. Веднага препоръча ин витро. Аз, все още ошашавена, реших, че е рано за такъв вариант. Пробвах билки и гладолечение, но нищо. Преди 5 дена си направих лапароскопия при същия лекар. Установи се, че яйчниците са действащи, но тръбите - в много лошо състояние. Целите в сраствания, със заличен фимбриален апарат. Където е можело, са рязали, но според док. нищо няма да стане - само с ин витро. Той разви тезата, че пластика на тръбите вече никой не прави, защото освен че не е лека операция, шансовете за успех след нея не били по-големи от тези с ин витро. И сега се чудя и мая, прав ли е. Тук почетох за много момичета, които са правили пластика... просто не знам. А пък ин витрото за съжаление си е скъпа процедура и едва ли ще имам възможност да си пробвам до безкрай :( Ще очаквам с нетърпение каквато и да е информация. Благодаря и успех!
*
« Отговор #27 -: Октомври 27, 2006, 17:47:52 pm »
Ralala, аз съм правила пластика, но нямаше никакъв резултат и сега ще правя ин витро. Според мен пластиката е губене на време, при положение, че е заличен и фимбриалния апарат. Мисля, че трябва да послушаш лекаря си. Каквото и да решиш ти желая успех и дано скоро се сбъднат мечтите ни!

« Отговор #28 -: Октомври 27, 2006, 19:49:49 pm »
Ralala, подкрепям мнението на Аннааа.
И аз не съм голям оптимист относно пластиката. На скоро ми правиха лапаро и сега съм с две срязани /ако мога така да се изразя/ тръби. И аз ще правя инвитро. Финансовата страна на въпроса притеснява всички, прибегнали до инвитро, но затова се опитваме да се бориме /за сведение виж това http://forum.zachatie.org/index.php?topic=6581.160;topicseen/
Успех мила!

lb2f
« Отговор #29 -: Октомври 27, 2006, 20:44:17 pm »
mariana15 пластиката ми я правиха в 1ва АГ Св.София.Незнам колко време и е давноста и ако се налага да я правиш не е чак толкова сташно.Решението е твое все пак.Пожелавам ти успех,дано не се налага да я правиш.
« Отговор #30 -: Октомври 28, 2006, 10:06:33 am »
Благодаря, Annaaa!
Аз наистина се замислих за фимбриалния апарат, но не знаех първо определението "заличен" дали означава напълно унищожен и второ - четох тук някъде, че при пластика "обръщали" единия край на тръбата, който имал също такива власинки, подпомагащи яйцеклетката. Т.е. донякъде започва да върши работата на фимбриалния апарат. Но както казваш, лекарите ще решат. Аз и без това ще потърся мнението и на друг специалист. В случая на Методи Генов. Чувала съм, че е много добър - само дето е в "Света София", а тази болница я ненавиждам.
Благодаря ти отново и успех и на теб!!!
« Отговор #31 -: Октомври 28, 2006, 10:14:42 am »
Благодарности на всички, които ми писаха всъщност!!!  :D
Чак сега видях останалите отговори. Ами, момичета, както казах на Ана, отивам при Методи Генов. Смятам да му се доверя. Всъщност сред разните всякакви истории, които чух напоследък по тази тема, откроих една. А тя е за някаква професорка, която едва ли не правела чудеса. На колежка на майка ми дъщеря с един яйчник и жестоко запушени тръби наскоро роди. След дълго ходене по мъките и становища от разни спецове, че няма шансове. Та била при нея и тя някак я оправила. Не ми се вярва много да има такава панацея, но ще ида и при нея, пък после ще разказвам. Успех!
« Отговор #32 -: Октомври 30, 2006, 12:14:09 pm »
Ралала, коя е тази професорка и с какво по-точно се занимава?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание