0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №74
« Отговор #160 -: Март 07, 2011, 12:56:58 pm »
 Минавам да се запиша в новата темичка ,нямам никакво време да влизам, бъдещият батко ме уморява доста и сега започваме да пишаме на тоалетна и през 5 минути има фалшива тревога  :lol: и ходим до тоалетна по 30 пъти  :wink:....
 Все още не знаем пола на беб4ето ,тъй като на консултацията пъпната връв беше м/у крачетата ,а и много се въртеше  :lol: а Момчил не спря да вика "има буба"...голям смях ...  :lol:
 Стискам палци на всички които им наближава най щастливия ден , леко раждане,а на всички останали лека бременност до термин!  :wink:
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #161 -: Март 07, 2011, 13:14:55 pm »
Здравейте мамчета :) Успех Тини и всичко да мине супер :)
Жбрул и аз имам такива "подперчета" :)Изключително удобни са..Аз ги ползвам в кушетката че количката е по-малка..Моите се регулират и за след това когато бебко ще е по-голям :)
Успех на всички в горещия списък и много незабравими моменти с малките сладурчета :)
*
« Отговор #162 -: Март 07, 2011, 16:06:07 pm »
Тини успех и безпроблемно раждане  :crossfingers:.Момичета да ви споделя,че не усещам бебоците още,а док.от ЖК каза,че вече трябвало да ги усещам.От време на време има леки гъделичкания и си мисля,че това може би са те,но това се случва през 2-3 дена :?.Зная после няма да има спокойствие като започнат ритничетата,но сега ги чакам с нетърпение :wink:
Бина то в началото усещаш нещо като гъделичкане, да не мислиш,че веднага започват с ритниците  :D
Аз започнах да ги усещам към 18 г.с.,но съм със задна плацента,а сега сигурно започна да им става много тясно и са по кротки.Като гледам по разни клипчета как им се местят коремите 8O при мен няма такова нещо.При всеки е различно така,че не се притеснявай.
Момичета при мен става нещо много странно  :wink: от няколко дни нямам никакъв апетит,храня се насила, за да мога да си пия лекарствата(магнерот,феро-фолгама,витамини и едни съдоразширяващи),че на гладно ми става лошо от тях.Дали това е нормално?
« Последна редакция: Март 07, 2011, 17:01:10 pm от acq81 »
*
« Отговор #163 -: Март 07, 2011, 16:32:07 pm »
Привет и от мен.
Минавам да пусна списъчето и да пожелая леко раждане на мамитата на финалната права :D

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy

marykol-25/28.02.2011
Лориан-8.03.2011г
Ася 81-05.04.2011 планово секцио
Литето-5.04.2011

zeituni-17 дни до термин

ЧАКАЩИ  preggo

sami123 – 14.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011
Topsi – 04.05.2011
elle22 – 06.05.2011
Elena B – 19.05.2011

*
« Отговор #164 -: Март 07, 2011, 16:46:54 pm »
 Асинка,мисля  че е съвсем нормално.Я си представи колко ти е притиснато стомахчето,какъв апетит да имаш...?
*
« Отговор #165 -: Март 07, 2011, 17:00:21 pm »
Ася права е Дидон. Аз хем с едно бебе бях и нямах кой знае какъв корем, но последните седмици ми беше сбутал стомаха в гърлото. Или не ми се ядеше, или пък ако ми дойде апетит - уж много гладна, пък се засищах с няколко хапки. Преди време някой беше пуснал схема как и къде ни отиват всичките органи като се развие бебето, ако някой се сеща да я пусне пак...да видиш за какво чудо става въпрос  :lol: А с две бебчета е мале, мале...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #166 -: Март 07, 2011, 21:51:34 pm »
вие сега ме хвърлихте в размисъл, как спят новородените? вярно, че съм чела че на една страна, за да не се задавят ако повърнат, от друга страна,, нали трябва да са по гръб, за да им е изправен и пдкрепен гръбнака, щото е слаб все още. та може ли да ме (ни?) осветлите по темата. и още нещо, пакостнк има ли физически магазин някъде или е само интернет?

стискаме палци на тини.

а и още един въпрос ме занимава, как се усеща хълцането, щото аз досега не съм усещала. днес си мислех, че има едни леки потупваниия отвътре, които не са нито преместване, нито ритник, ама дали е това и дали мойто бебе хълца хич не ми е ясно.

в началото и аз не я усещах всеки ден, сега ми казаха, за 12 часа 10 пъти трябва да я усетя, а тя като се размърда 10 пъти за 1 час може да я усещам.

лека вечер и хубав празник утре
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #167 -: Март 07, 2011, 22:55:20 pm »
Здравейте бременелки,
Днес бяхме на среща с бебо, който щастливо ни помаха :P
Видяхме пишленцето - ще си имаме момченце  :D
Развива се нормално, но плацентата ми е много ниско.  Трябвало и задължително да се запиша на ЖК. Някой знае ли от там какво поемат по ЗК?

« Отговор #168 -: Март 07, 2011, 23:09:55 pm »
Елена ,Тини отдавна роди има тема в честито !  :D
Ивалета браво за сините гащури и аз вече нямам търпение да разбера важното е да е здраво, но си ме чопли де !
Жк поема два пъти кръвни изследвания , една цитонамазка , две микробиологии и два ехографа иначе моята всеки път ме гледа на ехото безплатно.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #169 -: Март 08, 2011, 10:36:43 am »
Честит осми март на всички!Много щастливи и обичани да сте,безпроблемно раждане на тези който са на финала и приятно бременнене на останалите

*
« Отговор #170 -: Март 08, 2011, 10:54:34 am »
Момичета знам,че разисквахте някъде темата за боите, но не мога да го открия, та въпроса ми е с какви бои боядисвате детските легълца?
*
« Отговор #171 -: Март 08, 2011, 12:15:49 pm »
Честит празник на всички дами и мами ,да сте живи и здрави и с гордост да носите името ЖЕНА и МАЙКА !!! :bighug: :bighug: :bighug:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #172 -: Март 08, 2011, 13:03:19 pm »
Честит Празник на всички!
Да имаме много поводи  да се чустваме жени -обичани ,желани   и красиви !

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #173 -: Март 08, 2011, 13:33:06 pm »
Честит празник, мили момичета  :D

Искам да помоля, ако някой има остатъци от Гонал, Пурегон, Меногон и пр. да ми пише на лични. Моя много близка приятелка има нужда от мъничко помощ  :oops:
Предварително ви благодаря  :bighug:

*
« Отговор #174 -: Март 08, 2011, 13:50:42 pm »
ileini,
ето къде съм писала аз с какво боядисвахме ние креватчетата
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44781.msg790392#msg790392

Да се отчета и аз след прегледа в събота - бебетата ни са вече 2,400кг и 2,700кг.
Майка им е +17кг. Доктора не каза как ми е шийката, а и аз не питах. По-важното е, че си имаме вече дата за секциото. Всички обаче ми казват да не я разгласявам (суеверия някакви). Но вие нали сте ми близки - ще ви издам - 21.03.2011
Тогава ще съм в края на 38 г.с. Ще раждам в Тутракан при д-р Л. Бойчев
И т.к. съм вече на края - да се пооплача малко (че може да ми е за последно).
През почивните дни реших да си почина наистина (щото аз все още си ходя на работа) - та от много лежане, взеха че ми се подуха краката - заприличаха на понички!!! Мазах се с Лиотон - полза никаква! Вчера цял ден бях на работа (седнала зад бюрото) - и краката ми се оправиха. Явно лежането не ми понася  :D
Така че до последно мисля да не се залежавам. Пък и то май не ми остана много време   :wink:
« Отговор #175 -: Март 08, 2011, 15:03:47 pm »
Честит празник момичета :).Бъдете много обничани  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #176 -: Март 08, 2011, 15:14:26 pm »
Литето благодаря ти  :D
Елена усещането е като ритничета или по-скоро като пулсиране на равни интервали от време.
Моята кукличка хълцаше х10-15мин чак ме хващаха нервите  :lol:
« Отговор #177 -: Март 08, 2011, 16:02:16 pm »
Честит празник на всички бъдещи и настоящи мами  :D :youwoman:

Ивалета, относно програмата на ЗК, както едно време се казваше ЖК, има официална информация. Ето линк, изследванията са посочени в таблицата:
http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10558&folderId=11833&name=PBFE-109.pdf

Гледам списъка на Туци - Марикол и Лорейн вече трябва да са се отчели, заедно с Тини, но още нямаме новини.. След тях с мартенско бебе ще е май само Литето  :goodluck:, и след това съм аз и Ася /тя си има по-ранно секцио, но не се знае и аз докога ще устискам/.. Леле.. :P Аз от утре влизам в деветия месец и освен че имам списък какво трябва да направя, друго нямам.. Още незнам и как ще раждам  :oops:
*
« Отговор #178 -: Март 08, 2011, 16:25:20 pm »
Честит празник, момичета!

Леле, бебоците на Лориан и Марикол са явно много упорити, а дано се борят с живота с инат и усмивка :-)

Ели, аз също не усещам хълцане, може пък просто да не смее да хлъцне дребосъка нееден  :D И за ритането - аз вече 2 пъти търчах до ехограф/тонове, защото не беше мърдал (според мен) от 36 часа, а и двата пъти су се оказа съвсем наред, вероятно просто му прави удовослтвие да ме паникьосва... Доки каза да свиквам, като се материализирал, щял да е още по-нахален :D Та сега гледам да не се завзирам толкова много, щото ако ги броя както казват - 10-12 на час - би трябвало директно да припна за хоспитализация, той си прави абсолютно каквото си ще. И обикновено го прави между 5 и 7 сутринта, като спира съвсем малко преди да трябва да стана за работа :(
*
« Отговор #179 -: Март 08, 2011, 17:03:06 pm »
Сами,споко...и аз се очертавам да съм като теб.Азв четвъртък ще се записвам тепърва на ЖК.д-р Михова ми препоръча.Сега, след серклажа нали ще пускам често микробиология,нека поне ако може нещо да е по касата.
 За болница и доктор за самото раждане ,не съм се срещала с никой.От няколко дни ми идват тревожни мисли,че трябва да се ориентирам,че пък ако ми се наложи нещо спешно ще стане еднаааа  :?

Хубава правзична вечеря на всички бъдещи и настоящи мами.Да сте много глезени и обичани!