0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Аз пак да попитам,понеже никой не се включи,нормално ли е кърмено бебе,да ака веднъж в седмицата?Зашото ние сме постоянно така,вече почти два месеца,сигурна съм че бебето не е гладно,наддава добре,а мисля че не е и запечен,на какво ли се дължи?  osi_10Доктор Бърди какво мислите?
На моето, докато беше изцяло на кърма, му се е случвало и на 14 дни веднъж да ака. Четох, че изцяло кърмено бебе може да ака и 10 пъти на ден, и на 10 дни веднъж. До преди да захраня си правеше интервали 5-7-10 дни. Приех го за нормално щом тя се чувстваше и изглеждаше добре. Обаче нашата педиатърка ме обяви за луда след един спор по повод неакането.
Хм... не е права ( Вашата педиатърка).
Възможно е това... и аз съм го виждал.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Ами не е права, но и е простено  :D. Рускиня, на 50+ години.

*
Аз досега не обръщах внимание,но съм на път също да бъда обявена за луда от близки и познати  :lol:,виждам че детето се чувства така добре,но като съм постоянно укорявана,реших да се допитам до вас.Благодаря ви,значи няма защо да се притиснявам  :wink:
*
Смараиди,и Тео има същото зачервяване по бузките ,аз също не мажа с нищо само последните пъти след къпане го намазах с олиото на Бюбхен и по-лицето и май сбърках :oops:
Аз мисля ,че не е нормално да  ака 1 път седмично,нека и Д.р Бърди си даде мнението

Този Бюбхен смени го, а?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Това въпрос ли е Смараиди или съвет да го сменя?

*
Предложение да го смениш. Ала, не знам какво да ти препоръчам.
Доктор Бърди препоръчва козметиката на А-дерма, щом сте и с проблемна кожа.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Аз да си кажа, че съм страшно доволна от Саносан. Води се мед. козметика, не изсушава кожата и Ники грам не се изрина от нея. Измиващия гел и блокчето имам предвид. Лятото е го мажа с млякото за тяло с лавандула, пак на Саносан :)
[/url][/url]
*
 Здравейте!
 Чудя се, момичета.Като живот и здраве ще се родим лятото,може ли бебчо на изписването да е с панталонки до коленцата и късо ръкавче.А също така одеалцето трябва ли да е от плътните поларени или може памучно или някакво на дупки.
 Съжалявам,че пускам въпроса си тук,като не е свързан с проблен,но всички сте с опит повече от моя .
 Благодаря!
*
Тео не е с проблемна кожа ,забелязвам че му излизат ако майка му го претопли/което се опитвам да не става вече :D/ или пък като връща от млякото повече,но благодаря за съветите момичета,ще го имам впредвид,то и без това е накрая и ще трябва да купувам нещо та поне да знам към каква  козметика да се насоча.
Дидонче,всичко зависи от теб за облеклото,ама аз не бих го извела от родилното по къс ръкав и панталонки до колената,по-добре нещо леко и памучно му вземи/гащеризонче /и тънко  одеалце памучно.Просто си давам мнението  :wink:

*
И ние бяхме с такива зачервявания по бузките+обрив по тях и по гърдичките,след консултация с педиатър ни изписаха мустела стелатрия(кремче за проблемните места) и мустела стелапротект(мляко за тяло за след баня),след два дена лицето беше чисто и обрива го нямаше,а бяхме доста зле  :(Бях пуснала и снимки тук,доктора каза че е АД.Сега като видя,че бузките пак се зачервявят,мажа веднага и всичко е ок  :wink:
*
ian82, тази вашата козметика не е ли за всекидневно подържане на кожата? Защо чакаш да се появи  зачервяване?

Аз съм за А-Дерма ,мн съм доволна .
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
ian82, тази вашата козметика не е ли за всекидневно подържане на кожата? Защо чакаш да се появи  зачервяване?
И аз това се канех да попитам,за кремчето,на него пише "емулсия за възтановяване на кожата",реших че немога да използвам ежедневно,но май като спра да мажа с него и веднага се появяват червени петна  :ask:Някой използвал ли го е като ежедневен крем?
   ian82, не зная конкретно за вашия крем. Аз мажа ежедневно бузките и нослето на моя син с крем за лице на Мустела - стелапротект и съм много доволна. Кожата по лицето му беше станала някак груба и  кремчето помогна. Мисля, че и вашият крем е за ежедневна употреба. Но този който аз ползвам е по-скоро за предпазване, докато стелатриа е за вече възпалени участъци.
*
Д-р Бърди,
отново се обръщаме с молба за съвет.
Бяхме с диагностициран от вас памперс-дерматит. След 4 дневно третиране с Дактакорт проблема се реши.
Днес обаче, приблизително седмица след това, отново забелязвам две малки пъпчици и ми се струва, че предишния път пак така се започна и отново ще се обринем.
Смених памперсите, за крем под тях ползвам Судукрем, мия дупето само вечер със сапун на А-дерма екзомега.
Какво бихте ме посъветвали да направя, за да не стигаме до предишното положение?

*
   ian82, не зная конкретно за вашия крем. Аз мажа ежедневно бузките и нослето на моя син с крем за лице на Мустела - стелапротект и съм много доволна. Кожата по лицето му беше станала някак груба и  кремчето помогна. Мисля, че и вашият крем е за ежедневна употреба. Но този който аз ползвам е по-скоро за предпазване, докато стелатриа е за вече възпалени участъци.
Точно този,който и вие ползвате реших и аз да взема за всеки ден,след като мина обривчето,но кожата пак се зачервява,намажа ли със Стелатрия,на сутринта лицето е чисто.Но на него пише че е за възпалена кожа,затова предполагам че не става за всеки ден.
didon, като гледам, ще раждаш юли-август. Какво одеалце? Направо изпадах в шок като ги видя тия бебета на 35 градуса увити все едно са в Сибир. На всичкото отгоре минаваш 10 метра до колата - няма да го простудиш, не се притеснявай. Най-много едно цялостно облекло (от тези, дето са с ръкави и като ританки отдолу), но това - ако в колата ще пускате климатик. Иначе можеш да го облечеш и с къси панталонки, които е възможно хич да не са му къси, и отгоре просто да му сложиш една лекичка пелена от тензух, например. Вкъщи Бобо стоеше по боди с къс ръкав и чорапки, завит само като спи. Така го извеждах и навън. Върху него - една пеленка (или тензух, или памучна, ако е по-хладно) и това е.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

На Ники му сложих чорапи чак септември. Само е началото беше с бодита ти пижама и то едно боди, никакви други дрехи.
Къде ще мъчите летните бебета с дрехи и чорапи ви се чудя? На вас ще ви е приятно ли на 30 градуса да ви сложат чорапи?
[/url][/url]
*
Дидон, и аз така мисля. Боди с къс ръкав и отгоре лека пеленка, за да не изгори бебчо на слънцето ако го/я държите по-дълго навън. :)

На мен - нц. Свалям чорапите най-късно началото на май и ги слагам отново октомври, не по-рано ;) Но, де да знам - хората пощуряват, като видят боси крачета  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.