@ pisss
Простете, но подобни митове може да си "хапва" средностатистическият Американец, но не и ние в Европа.
Обрязаният автоматично се причислява към една/две световни религии, чиито характерен белег е даденото нещо.
Детето може да не е съгласно да го слагате в тези две религии.
И тъй като с обрязването причинявате непоправими "загуби", то това не може да става във възраст, когато детето не е в състояние само да реши какво иска. Нито, от друга страна, има неотложни медицински показания за обрязване.
"Хигиена"? природата ни ражда всички нас "нехигиенични" и чака от нас "решителни" действия за изправяне на положението.
За религиозните страни на въпроса в САЩ, не ми се говори.
"Обрязванията" в бебешка възраст, без медицински показания ( а на мен не ми са известни такива, или известно 1 до две, с честота 1: 10 млн живо родени) са срамен акт на насилие от първобитни по вид индивиди, приикриващи религиозния си фанатизъм с медицински "показания". Равностоен на престъпление. Шоуто, което съпровожда "събитието", е тъжно, и говори само за умственото ниво на провеждащите го.
Никакви религиозни събития ( освен може би кръщене) с деца не са приемливи, преди децата да са достигнали зряла възраст. Останалото е вид и тип психологическо насилие над децата, което по нищо не се различава от другите по вид насилия над деца. Естествено, тук спадат и връзването на червени и/или сини връзки на шията с помпозни тържества, и пеенето на "революционни" песни преди започване на училище всеки ден (сутрин).