Мен също много ме притеснява, когато ядем, какво всъщност ядем. На качествен и строг контрол е ясно, че не можем да разчитаме. Като знам майка ми как стриктно спазва всички карантинни срокове, неведнъж съм се питала някой контролира ли спазването им на пазара, като си купуваме грозде, например...
Обаче идва и другият момент - кратко време след пюретата, пак се опира до магазина. Утре тръгват на ясла, градина и там не ги хранят с Хип. Рано или късно все се почва готвенето с продукти именно от магазина. Готвенето изцяло с био продукти първо не е по джоба ни, второ и там има момент на неяснота с качеството, трето не се намират на всяка крачка и доста се усложнява пазаруването. Така че, искаме или не, в един скорошен момент, дори и да са яли само хипски пюрета, децата ни ще трябва да започнат да ядат и всичко онова, от което бягаме, избирайки пюретата.
И за двете ми деца предимно се е готвело, особено сега, когато са по-големи, има много вярно в това, че е и емоция домашната вечеря! Но паралелно с това съм имала и зареден шкаф с пюрета - за в случай, когато не съм успяла с готвенето, като съм купувала по-скъпите продукти като Семпер, Хип, Холе, мислейки че купувам гарантирано продукт с високо качество, "мерцедеса" на биото в бебешката храна! Но явно за нищо гаранции няма.
Наскоро правеха интересен семинар по хранене консултантите от съседния форум, но не успях да отида. Лектори са били хора, имащи опит в сферата на контрола на храните, сигурно са казали интересни неща как се случват нещата у нас и дали се случват.