0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ето ме и мен със въпрос-как понасят бебоците Пентаксим-а?Теди досега не е имал проблеми,но вчера го ваксинираха и днес имаше завишена Т,беше 37.5.Давах му Панадол ,иначе е весел,гука, ама и нослето почна да му се запушва именно след ваксината и има хрема :?

моникс, не вярвам запушването на носа да има нещо общо с ваксината. Температурата - може, но хрема...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Благодаря, happymery! Днес се свързах с нашия педиатър и той потвърди моите намерения. Каза да давам Осцилококцинум, витамин С и капките за нос, редувани с морска вода. Смята, че тукашната му колежка се е презастраховала за всички възможни варианти, което според него е излишно. Ще видя как е детето и ще проверя в нета и за твоите хомеопатични лекарства.
Мони ние също след ваксина винаги почваме да хъркаме с носле.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Благодаря момичета.И още един въпрос към мамите на мъжлета-днес при банята на бебо видях цепнатина в основата на пилето,и то като го миех имаше засъхнало кремче там, и като го измих се показа тази цепнатинка,нещото което ме уплаши е,че имаше и малко кръв...Така му беше и като съвсем малък ,но се оправи от само себе си...

*
 Момичета,можете ли да ми кажете като няма пудрата Топоцин, с какво да се подготвя за раждането?
 Също по съвет на вече мами, трябвало да имам една кутия АМ в къщи, въпреки че ще опитам да кърмя.Какво да взема според вас ииии последното, козметиката за бебчето от първия му ден в къщи - с какво да се заредя / шампоан,лосион за тяло,сапунче , крем за подсичане.../
 Глупави въпроси,обаче като застана пред щандовете в магазина,има толкова много неща,че не мога да се ориентирам
 Благодаря!
Купи си каквато и да е медицинска пудра за пъпчето, спирт 70 градуса и това е. Трябва ти точно за няколко пъти, купи си Топоцина, за по-нататък за ранички, счупени нокътчета и т.н.
Да, вземи си Ам и я забрави някъде.
Ползвай възможно най-малко козметика. Аз бях купила шампоана-гел за измиване от глава до пети на Себамед, мляко за тяло на Себамед и кремче. Не ползвай различни козметики.
И щеш, не щеш - слънцезащитен голям фактор. Вечер мажеш с лосиона (не е нужно всеки ден, само при нужда), сутрин преди излизане слънцезащитно.

Ползвай медицинска козметика с урея, за да изградиш добра защита. Аз съм най-доволна от Саносан, но я ползвах чак след 8 месец. Първо до 6 месец Себамед, после Комили (ама оргиналдЪ турски) и като свърши хубавото шампоанче - Саносан.

[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца.
« Отговор #587 -: Юни 02, 2011, 23:13:54 pm »
Момичета,можете ли да ми кажете като няма пудрата Топоцин, с какво да се подготвя за раждането?
 Също по съвет на вече мами, трябвало да имам една кутия АМ в къщи, въпреки че ще опитам да кърмя.Какво да взема според вас ииии последното, козметиката за бебчето от първия му ден в къщи - с какво да се заредя / шампоан,лосион за тяло,сапунче , крем за подсичане.../
 Глупави въпроси,обаче като застана пред щандовете в магазина,има толкова много неща,че не мога да се ориентирам
 Благодаря!
За бебето ти трябва нещо за къпане - аз ползвам комбиниран шампоан, който става и за коса и за тяло и до ден днешен така я къпя, та има едно шише по-малко в къщи :-).  Лосион - ползвах в началото, после на втората-третата седмица спрях, защото кожата си и беше добре и не виждах смисъл да я плескам с химикали. После разбрах, че д-р Бърди от форума също препоръчва бебето да не се маже. Обаче е хубаво да имаш някаква малка разфасовка, защото често като се родят може да имат нужда да се намажат някъде по свивките - моята имаше много сухо каот подсечено на свивката на крака. Но иначе не е добре след този първият период да продължаваш да ги мажеш с каквото и да е когато не е необходимо.  Крем за подсичане определено трябва да си има в къщи, а също и обикновен крем за дупе, на някаква вазелинова основа - единият е бял, а другият е прозрачен. Не мога да ти кажа марки, защото не съм в България и не знам какво се ползва там, но тук ползвам лекият ако не е подсечена и тежката артилерия само ако има обрив, което е доста рядко.
АМ естествено, че трбява да имаш. Всичко се случва, а ти трябва да можеш да си нахраниш бебето по всяко време, когато е необходимо.
За теб, щом ще кърмиш си вземи крем за гърдите. 
За какво ти е тази пудра?

Боби

П.П. Сега видях, че Жаси е писала. Аз лично не съм позлвала нищо слъцезащитно, защото казват, че са вредни за толкова малки бебета. Просто не съм я държала на директни лъчи и като се има предвид, че съм в субтропичният пояс и не съм имала проблем, не виждам защо е необходимо от малко да се маже с това. Все пак да се има предвид, че тя почти никъде не е излизала първите 1-2 месеца. Сега преди един месец за първи път купих такъв бебешки крем и я мазах по крачетата един път - това ни е.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 23:20:07 pm от Bobbie »

дидон,
в аптеките ли няма Топоцин? Това си го бях купила, но така и не съм го ползвала - пъпчето на Бобо падна още в болницата и после го обработвах само с мъъъничко спирт.
За АМ нищо не мога да ти кажа, аз така и не си взех, но не е лошо да имаш, ако стане напечено. Д-р Бърди май препоръчваше Хумана, но не съм 100% сигурна, виж из темите.
Козметиката - в началото аз се хвърлих на Веледа (защото много ми харесваше маслото против целулит за бременни). Но бебешката козметика не струва, по мое лично мнение, с изключение на лосиона за тяло, който е ок. От това, което съм ползвала, ми харесват нещата на Себамед и Мустела, в Токуда къпеха бебетата с Хипп и ужасно хубаво ми миришеха, но аз не съм ги ползвала после. Ако бебчо няма проблеми с кожата, мисля, че не е от кой знае какво значение с кой от бебешките сапуни го къпеш (стига да не е козметиката от нисък клас като Нивеа, Джонсън и Джонсън...).

Шампоан за глава взимам един на Мустела, който е и против крусти - Бобо няма много, но, като му разроша косичката, се виждат. Когато не съм го къпала с този шампоан, стават повече и по-големи, така че продължавам с него. Цената му е 14-15 лв., ако не се лъжа, но една опаковка се ползва поне 4-5 месеца.

Лосион за тяло можеш да си вземеш (на марката, която ти хареса), но недей да си взимаш бебешко олио - лятно бебе ще имаш и ще ти остане, защото лятото, в жегите, и без това бебетата не се мажат с тия работи. А и като цяло е хубаво да се въздържаш от излишно мацотене, според мен.

За дупе си взех голяма опаковка Судокрем - все още имам повече от половин кутийка. Това е крем на цинкова основа и в редките случаи, когато Бобо е имал зачервено дупе, е решавал проблема за ден-два.

Мокри кърпички - абсолютно безценни са ми, специално аз съм фен на тези на Huggies. Стават и за бърсане на лице и много повече издържат от другите, а и като цена са добри. Хубаво е да инвестираш в пластмасова кутия за кърпички, защото ще ползваш, не е толкова скъпа, а кърпичките издържат по повече в нея ;)

Клечки за уши - нормални, но не ги ползваш за уши, а за пъпче (като дезинфекцираш раничката), за носле (не да бърникаш вътре, но да махнеш някое засъхнало сополче примерно).

Физиологичен разтвор - най-добре банка, че излиза най-евтино и е удобно. Моя си го пресипах в помпата от един бебешки сапун и отделно си пълня една спринцовка, за случаите, в които ми трябват само няколко капки.

Термометър също си бях купила предварително (електронен, с гъвкав връх, макар че никога не съм мерила температура в дупето), защото може спешно да се наложи да се ползва.

Вече от там насетне ще си наблюдаваш бебето и ще взимаш допълнително неща, ако са ти необходими. Лиготии, както и полезни изобретения има всякакви, така че ще си преценяваш на място. Но моят опит показва, че тези неща са достатъчни, поне като начало.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Дидон, на всички въпроси са ти отговорили изчерпателно. Аз ще добавя само, че съм изцяло с козметика на HIPP и нямам никакви забележки досега. Казвам все пак, че не съм купувала козметика от БГ, а според други мами имало разлика за някои марки дали е купено тук, или "навън" та... "не си залагам главата" за HIPP-а тук. :lol:

Като некърмеща, за АМ бих ти препоръчала да си имаш една кутия "Лактана Био" http://sladurite.com/product.php?ProductID=1937 ето това. На мен ми го препоръча консултантката по кърмене в моята болница, като най-добро в случай, че по дадена причина не мога да кърмя. Дани беше добре с него, докато не почнаха коликите обаче. После - не му понасяше понеже още повече му усилваше чревната перисталтика и ставаше ужас и драма. Но това само при моето дете, той си е с по-капризен стомах, иначе не познавам друга мама, която да е имала проблеми с точно това АМ - баш напротив. Не запича, много важен момент!
Друг вариант /аз в момента давам това/ е "Хумана-1" http://humana.bg/product/%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0-1/. Много съм доволна. За всички млека на "Хумана" обаче, имай предвид, че са по-плътни от останалите и аз го давам с по-голям номер биберон - иначе на дребния му се откача устата от смукане  :lol:

Това инфо - да си го имаш за всеки случай, пък дано не опираш изобщо до АМ! От личен опит обаче те съветвам - имай една кутия и едно шише под ръка, ако ще света да се свършва - да имаш с какво и как да нахраниш бебето. Пък ако след време я изхвърлиш поради изтекъл срок на годност - супеееер!  :D

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Дидон, и аз съм с козметика на Хип, изцяло (лосион за миене на тяло и коса, олио за масажите и мляко за след баня), и с АМ на Хип - HA 1, Combiotik (в превод: хипоалергеното мляко за 0-6 месеца, с пробиотик+пребиотик). Дано да можеш да го хвърлиш някъде, но не всички сме такива късметлийки, та по-добре да имаш.
За момента до слънцезащитен крем не съм опряла, въпреки че е навън непрекъснато; не мисля, че трябва - и без това на слънце не седи и за минута; но това си е до майчино мнение според мен :-)
За кърпичките - пробвах няколко вида и зелените на Памперс са още фаворит.
Но пеленитееее: стартирах с Памперс, но Пуфис бяха по-попиващи и обгръщащи. Сега обаче е с тежък обрив от големите жеги и пак ще трябва да търся алтернатива. Та по-скоро си вземи един пакет за старт, пък после ще видиш най-добре.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Аз също избягвам всякакви химии. Не мажа бебето от 1 вия месец , само при нужда.
Слънцезащитния, след като не е добре да се ползва преди 6 м - значи е доста силен. Та и него го избягвам...само ако детето ще стои пряко на слънце ( за малко, но все пак...) . Мазах я като бяхме веднъж на плаж и това беше.
Мокри ползвам Бейби Крема. Харесват ми ези, които имат "твърд капак" .
*
АМ може да купи и таткото като родиш, все пак вижте първо как ще е детето, може да има определено мляко, което трябва да се даде - в родилното ще ти кажат най-добре. Да не стане така, че ще купиш мляко, което няма да можеш да ползваш, а не са евтини.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
АМ може да купи и таткото като родиш, все пак вижте първо как ще е детето, може да има определено мляко, което трябва да се даде - в родилното ще ти кажат най-добре. Да не стане така, че ще купиш мляко, което няма да можеш да ползваш, а не са евтини.
Същото според мен важи и за козметиката.Всичко е много индивидуално,най-добре е ако можеш да си вземеш мостри с които/ако се наложи/ да опиташ,за да видиш как ще реагира кожата на детето.Ние например от Мустела ставаме на екземи...А се къпем и мием със Нивеа Сенситив и съм доволна.Но няма да ти го препоръчам,защото не знам твойто дете дали няма да се изрине...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Didon и аз мисля, че е излишно да купуваш АМ предварително. Не си казвай "ще се опитам да кърмя" а "ще кърмя"  :wink: Най-важното е да си вярваш, а не да се съмняваш, че нещата може и да не се получат  :)  И аз преди да родя се чудех дали ще успея да кърмя, а после бях повече от изненадана, че нещата тръгнаха от само себе си. Бебето си засука, а кърмата си ми дойде. АМ не съм купувала изобщо...

Ако пък случайно опреш до АМ, винаги мъжът ти може да изтича да купи. В Бг е пълно с денонощни аптеки и магазини. А в началото в болницата със сигурност ще имат да ти дадат...
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 17:34:57 pm от loriane »
*
Момичета,много благодаря! Изключително полезни сте ми.
 Сега ще мога да си изградя стратегия... за пазар...
*
Да се включа като начинаещ с въпрос:
Много силно се е подсякъл малкия в жегите, просто ранички са станали, като червени дупчици. Мазахме го с какво ли не, смених 4 крема (Судокрем, Мустела, Бочко, спрей Джин-Джира...) - без промяна. В Токуда предписаха крем Тридерм, който е с гентамицин, за употреба 3 пъти на ден, ПОД обичайния крем (сега се върнах пак на Бочко, надявам се на илюзията, че смрадликата в него може и да има успокояващ ефект). И от него обаче видим ефект (при все че сме и само не само 2ри ден с него).
Препоръчаха и смяна на памперса и тук вече изобщо не знам какво да правя. Преди ползвахме Памперс, сега съм на Пуфис (защото по-добре му приляга, Памперса в началото се е случвало да изпуска). Мен всичките ми изглеждат еднакви и изобщо не съм убедена, че Памперс Сензитив например би ни помогнал, защото е за "чувствителна" кожа (като че ли бебетата имат друга)... Някой може ли да сподели опит?
*
 Надинка,съжалявам,аз нямам опит, особено с памперсите.Чела съм обаче,че за летните бебчета,абе изобщо бебчетата в жегите е хубаво,когато имаме възможност да ги оставяме голички / Е, това го четох по повод пишонките на момченцата,но май май и за дупетата ще е добре /
 Някоя от "старите пушки" с опит ще дадат ефикасно средство :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Надинка,съжалявам,аз нямам опит, особено с памперсите.Чела съм обаче,че за летните бебчета,абе изобщо бебчетата в жегите е хубаво,когато имаме възможност да ги оставяме голички / Е, това го четох по повод пишонките на момченцата,но май май и за дупетата ще е добре /
 Някоя от "старите пушки" с опит ще дадат ефикасно средство :)
Винаги когато е подсечено е по-добре да е с голичко дупе, но това не е много реално. В случая е малко бебе, може би не е проблем, но я опитай да озаптиш на едно място по-голямо бебе да не опишка всичко около себе си. Особено пък момченце.

Б.

*
Надин, и аз мисля, че не е до памперс. По принцип Судокрем е много ефективен.
Аз когато Ники започне да се подсича правя следното:

1. Мажа много дебел слой Судокрем.
2. Излагам на въздух максимално дълго - слагам протектор и я оставям да се въргаля по леглото по дупе поне 15-20 минути.
3. Сменям памперса по-често, за да не се задържа урината твърде дълго по кожата и.

Може да ти помогне и ако при всяка смяна на памперса миеш дупето на чешмата.

Успех!  :)