Мерси за инфото за активната гимнастика. Досега не съм я вадила, понеже дребното се забавлява в автоматичната люлка, или в шезлонга си и не се е налагало да мисля ново развлечение. Не, че имам някакви притеснения относно ползването на гимнастиката, просто ми е останало /не знам откъде/, че се употребява към 3-я месец и съм я "изкарала от полезрението" си. Довечера ще я монтирам и да видим дали ще му хареса на Данаилич. Ако не му харесва, идеално мога да я употребя след време като килим за детската му стая, поне на вид го докарва
За вкусът на храните при бебетата и децата, аз също нямах предвид, че те нямат лични предпочитания към даден продукт, като се почне от АМ и се стигне до каквото се сетите. Идеята ми беше, че ако на мен дадена храна ми е гадна, това не значи, че и за малкия е гадна и ако откаже един-два пъти да я яде, може да е просто моментно понеже му е ново на вкус, не че толкова не го харесва. Ако няколко пъти подред отказва - явно не е това "неговата манджа" и бих дала друго, все нещо ще му допадне. Ако пък твърдо не му харесва вкусът на морков примерно, не вярвам да вземе да му налита, ако осоля моркова, или го залея с мед, или със зехтин. Аз например не понасям пържена тиквичка, независимо с какво е гарнирана, просто тиквичката ми е гадна и на мирис и на вкус и да е пасирана в супа я надушвам и съм дотам.
В интерес на истината, докато станах на 19 години, беше много по-лесно да се изброи какво ям, отколкото безкрайният списък с "какво не ям". После нещата се промениха внезапно и неочаквано и въпреки, че бях вече осъзнат, възрастен човек - нямам обяснение, как така изведнъж ми допаднаха на вкус: лук, чесън, гъби, майонеза, та и шкембе-чорба проядох и то така, че се научих и да я готвя
Същите неща ги бях опитвала и години по-рано, но тогава не ми бяха вкусни и това си е. Споделям това, само за илюстрация, че е възможно вкусовете да се променят и ако детето не иска нещо днес, утре може пък да е на друго мнение. Ако много държите детето ви да яде нещо конкретно, предлагайте го периодично, пък не се знае - може и да го прояде някога.
Мише, да кажа какво означава никът ми, няма проблем, не е тайна някаква...ами нищо не означава
Преди години ми трябваше бърза регистрация в един сайт, ама 10 ника пробвах - все се оказваха заети и се ядосах и го написах това Жбрул /по друг повод го бях чула/. И поради нищонезначенето си, винаги се оказваше свободен ник-нейм, когато ми трябваше рег някъде и взех да си го ползвам