Къди, честито сърчице
спомням си как плаках като чух моето...незабравим момент.
За зацапването - почти всички бременни с които съм общувала минават през такъв период.
След положителния тест аз :
спрях цигарите, алкохола, внимавах какво ям
преди да забременея спортувах редовно, но след като видях + тест спрях...реших че цял живот съм спортувала, живи и здрави да родя - пак ще спортувам, сега ще почивам. Не си заслужава риска, аз лично съм против спортуването. Умерени разходки - става. Но аз продължих да работя до края, така че не съм имала сили и желание за разходки.
Докато бях бременна шофирах много, пътувах доста, ходих на море ... Тоест аз съм за баланса - нито " бременната е болна и трябва да лежи", нито хвърлянето в неразумни постъпки. Спомням си че когато попитах лекаря си за някакви ограничения, той ми каза - "живей си живота"
Малко лежерно ми прозвуча, но и успокоително.
В началото редовно пиех нош-па, а след това започнах с Магнезия понеже имах контракции. Май го спрях късно, понеже преносих малко, не знам...а и няма значение.
Бях много изненадана от една моя позната. Никога не е била активна спортистка, нито върла фенка на диетите. Забременя и се започна - пилатес за бременни, плуване през ден, разходки по 3 часа, строга диета...и всичко - уж за детето. Говорих, говорих...че за мен това е неразумно - кой да чуе. Роди преждевременно, слава Богу всичко е наред. Е да, тя качи 8 кг, а аз 30 . Но за 6 месеца свалих всичко, така че не си заслужава изобщо .
За финал на краткото ми писание
Твърдо вярвам в положителните мисли и нагласа ! Вярвай, бъди сигурна че всичко ще е наред ! Бъди оптимист и се радвай ...Изгони всички страхове.