0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Начин на живот след положителен тест
« Отговор #20 -: Май 06, 2011, 09:14:26 am »
И аз забелязвам, че с всеки изминал ден изтича по-малко. Но мислех, че си въобразавям. Ти до кога ще го слагаш?
« Отговор #21 -: Май 06, 2011, 09:23:49 am »
Взимам всички лекарства, които започнах веднага след трансфера - естроферм, фолиева к-на, медрол, аспирин протект и утрогестан. До кога ще ги взимам не знам, това лекаря ще реши.
« Отговор #22 -: Май 06, 2011, 09:38:19 am »
За утрогестана аз лежа от 15 до 30мин. максимум, забелязах обаче, че вече почти нямам изтичане като че ли бебето всмуква прогестерона  :D :D
И аз така забелязвам. Това са единствените глобули, които мога да кажа почти не изтичат 8O

« Отговор #23 -: Май 06, 2011, 10:09:49 am »
За утрогестана аз лежа от 15 до 30мин. максимум, забелязах обаче, че вече почти нямам изтичане като че ли бебето всмуква прогестерона  :D :D
И аз така забелязвам. Това са единствените глобули, които мога да кажа почти не изтичат 8O
И аз го забелязах ама си мислех ,че си въобразявам. Много ми е интересно обяснението на този факт
*
« Отговор #24 -: Май 06, 2011, 10:23:11 am »
Да питам за мнението ви и по друг въпрос - предстои ми пътуване до Германия със самолет. Тогава ще съм в 8-ма - 9-та седмица. Направо се чудя какво да правя. То е планирано и е по работа и трябва да отида. Но да не си създам някой проблем с летенето.... Търся из нета, не пише никъде в първите месеци да е противопоказно, но...
« Отговор #25 -: Май 06, 2011, 10:32:55 am »
И на мен сутрин ми изтичаше утрогестана, но не съм лежала след слагането му. Мързеше ме да се будя половин час по-рано , за да го слагам :? Според мен не е проблем ако изтече малко, все пак по-голямата част си остава вътре.

За начин на живот след  :bfp: аз спрях кафето, гадеше ми се от него, така през цялата бременност не съм вкусвала. Не съм лежала, но много внимавах да не се натоварвам. Определено се притеснявах доста, за което сега малко съжалявам. После получих контракции в 5ти месец и до края се зяседях доста, защото имаше риск за преждевременно раждане. Само дето се обездвижих, качих 18 кг. И накрая преносих с 5 дена... :oops: бременността ми беше изпълнена с притеснения, повечето от които са били неоснователни.

Съветвам ви най-вече да внимавате какво ядете, цигу много точно го е казала за листериозата и токсоплазмозата. Към храните ще добавя също и гъши дроб, пастети, както и салати в ресторанти и заведения (не се знае дали и как са ги измили...) заради риск от листериоза. Аз избягвах и сурови яйца ( домашна майонеза, шоколадов мус и всякакви ястия или десерти направени със сурови яйца) това, заради салмонелата, макар, че рискът е много малък.

Съветът ми е, ако няма някакъв установен проблем, водете напълно нормален начин на живот, и секс си правета и кола карайте, живейте пълноценно и се наслаждавайте на бременността си !

Коала питай лекаря си за пътуването. Ако всичко е наред, не би трябвало да ти забрани да летиш.
*
« Отговор #26 -: Май 09, 2011, 09:29:38 am »
Здравейте, момичета! Много хубава седмица пожелавам на всички!
Искам да ви питам, вие какви симптоми имате в толкова ранния стадий на бременността? При мен няма абсолютно никакви и ако не е липсата на цикъл и положителните тестове, направо няма да предположа, че съм бременна. А от днес вече съм в 5-та седмица. Гърдите ми са леко чувствителни, даже не чувствителни, а само ги усещам и това е. Вчера за малко ми се гадеше като помирисах една развалена палачинка, но аз съм много чувствителна на миризми и това не е ненормално за мен. И няма нищо друго. А имам цяла седмица до първия преглед.
« Отговор #27 -: Май 09, 2011, 10:27:46 am »
Аз съм 6-та седмица, нямам никакви симптоми също, дори гърдите не са ми чувсвителни. Пътувам си спокойно, взимам превантивно нош па преди по-дълъг маршрут.
« Отговор #28 -: Май 09, 2011, 19:57:36 pm »
Каква хубава темичка...Как ми се иска и аз да пиша тук в най-скоро време.
« Отговор #29 -: Май 09, 2011, 20:07:15 pm »
Аз понасям всички възможни дискомфортни симптоми, но няма да внасям негативизъм в хубавата темичка. Вярно си е до организъм, никога до сега не съм се разминавала с каквото и да е кофти усещане, та сега ли?  :lol: Радвайте се на спокойните си дни, момичета!  yahoo_17
« Последна редакция: Май 09, 2011, 21:51:35 pm от Мишле82 »

*
« Отговор #30 -: Май 09, 2011, 20:51:25 pm »
Да се вмъкна тихо и аз - в средата на 5седмица съм и като koala и КЪДИ - нищо особено не чувствам (освен леееко придърпване от време на време, рядко обаче) - но се поуспокоих като прочетох вашите коментари момичета.
... ако имаше устройство за мерене на ЧХГ в домашни условия - първа го купувам - ще си го меря всяка сутрин :)

*
« Отговор #31 -: Май 10, 2011, 07:12:28 am »
Васи, къде ти е лентичката? Не можем да те следим :) Или поне аз не знам до къде си точно.
Аз тези дни съм на едно изложение и по цял ден на щанда, с хора, доста кафенца пийнах. Снощи едни киселини ме нападнаха. Уж слаби, уж с мляко, ама... Та ще трябва да измисля нещо друго да пия през деня до края. Освен всичко друго, тук е доста хладно, а то е навън. Абе изобщо....но нали се правя на мъжко момиче, издържам си на условията. Всъщност, освен това с кафето, друго негативно няма за сега.
Мишле82, разкажи при теб как е, за да се знае какво може да се очаква. Нищо няма да й развалиш на темичката според мен. Хубав ден на всички!
« Отговор #32 -: Май 11, 2011, 17:14:58 pm »
Вчера и днес сутринта имах инцидентно бежово зацапване. Ходих на преглед, чухме сърчицето, но до понеделник ще трябва да почивам и да пия нош па. Може би трябва да понамаля ритъма :(
*
« Отговор #33 -: Май 11, 2011, 18:52:20 pm »
Ех, Къди....ами май трябва да намалиш темпото. Какво каза доктора? Нали всичко е наред? То е ясно, че сега най-важната ни работа е да се пазим, ама е трудно май.
И на мен ми е трудно. На едно изложение съм по цял ден. Но така ще е до събота. Че и е на открито, но се надявам да е ОК всичко.
Пази се, ей!
« Отговор #34 -: Май 11, 2011, 19:54:11 pm »
Нормално и често срещано е такова зацапване в тези седмици ми каза доктора, прегледа ме няма нищо страшно, но почивка. Това е, ще се лежи.
*
« Отговор #35 -: Май 11, 2011, 20:39:57 pm »
Покротувай, Къди. И аз имах зацапване, после кървене около 9-та седмица за около седмица. Нищо тревожно нямаше, но ме пратиха директно да лежа.

Знам какво ти е и че и да се лежи не е лесно. Обаче дните се изнизват. Пази се! :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #36 -: Май 11, 2011, 21:59:21 pm »
Къди, честито сърчице  :) спомням си как плаках като чух моето...незабравим момент.
За зацапването - почти всички бременни с които съм общувала минават през такъв период.

След положителния тест аз :
спрях цигарите, алкохола, внимавах какво ям
преди да забременея спортувах редовно, но след като видях + тест спрях...реших че цял живот съм спортувала, живи и здрави да родя - пак ще спортувам, сега ще почивам. Не си заслужава риска, аз лично съм против спортуването. Умерени разходки - става. Но аз продължих да работя до края, така че не съм имала сили и желание за разходки.
Докато бях бременна шофирах много, пътувах доста, ходих на море ... Тоест аз съм за баланса - нито " бременната е болна и трябва да лежи", нито хвърлянето в неразумни постъпки. Спомням си че когато попитах лекаря си за някакви ограничения, той ми каза - "живей си живота"  :) Малко лежерно ми прозвуча, но и успокоително.
В началото редовно пиех нош-па, а след това започнах с Магнезия понеже имах контракции. Май го спрях късно, понеже преносих малко, не знам...а и няма значение.

Бях много изненадана от една моя позната. Никога не е била активна спортистка, нито върла фенка на диетите. Забременя и се започна - пилатес за бременни, плуване през ден, разходки по 3 часа, строга диета...и всичко - уж за детето. Говорих, говорих...че за мен това е неразумно - кой да чуе. Роди преждевременно, слава Богу всичко е наред. Е да, тя качи 8 кг, а аз 30 . Но за 6 месеца свалих всичко, така че не си заслужава изобщо .   

За финал на краткото ми писание  :) Твърдо вярвам в положителните мисли и нагласа ! Вярвай, бъди сигурна че всичко ще е наред ! Бъди оптимист и се радвай ...Изгони всички страхове.
« Отговор #37 -: Май 12, 2011, 12:17:53 pm »
И аз да се включа, ние сме в 15 седмица.
Имах, само една сутрин зацапване, предписаха ми инжекции 5 пъти през ден и всичко отшумя.
Вече не ми се гади, а до 13 седмица беше постоянно неразположение.
Не понасям кафе, цигари /а и не пуша/,лук и определени храни според момента.
Чувстваме се добре с бебка /знаем, че ще бъде момиче/, не се натоварвам в къщи, не готвя, не чистя пода. Ходя си на работа, т.к. съм в офис.
Желая на всички МАМИ,лека бременност.
« Отговор #38 -: Май 12, 2011, 15:28:45 pm »
Тити, какви инжекции ти изписала за зацапването?
*
« Отговор #39 -: Май 13, 2011, 09:33:42 am »
Тити, и аз като КЪДИ съм любопитна какви са тези инжекции?

Коала, мисля да си сложа лентичката като чуем сърцето/сърчицата - на 24 май :)

Момичета - да ви питам - какво точно представляват контракциите? Снощи през ноща имах странен инцидент - леко усещане в корема, все едно съм възбудена - събудих се и започнаха едни болки все едно ще ми идва -така може би 5 мин и след това всичко утихна ... Нямам зацапване но се зачудих - това контракции ли бяха, нормално ли е ...