Кариотипа е за двамата, а тромбофилията е само за жената. За мъжа евентуално се пуска изследване за микроделеции на Y-хромозомата, ако се налага - когато ме разпитваха в Катедра по медицинска генетика на 6 етаж в Майчин Дом ми казаха, че щом няма проблеми със спермограмата не се налага това изследване - дори бяха по-конкретни и казаха, че се пуска само ако има диагноза азооспермия, но не съм сигурна дали е точно така. Те ми проведоха нещо като генетична консултация, там на място ме разпитаха защо искам да си пусна тези изследвания, каква ни е историята и т.н. После на ДРЗ се консултирах и с д-р Даскалова и тя също каза, че не се налага мъжа ми да си прави микроделециите, така че в нашия случай минахме само със 100лв. за тромбофилията. Казах на 6 етаж, че ще си пускам и тромбофилия и те ми взеха повече кръв та не се наложи да ме бодат 2 пъти, после аз само си я занесох на 14 етаж. Там също ме поразпитаха, платих и така. Да не забравя да спомена, че ми казаха, че е важно да си закусвал преди да дадеш кръв.
На 6 етаж е със записване, защото взимат кръв само в понеделник и вторник сутринта. Май няма голям наплив, защото като отидох беше петък и искаха да ме запишат за понеделник, но аз исках за следващия понеделник. Лошото е, че май не става по телефона. Аз намерих някакви техни телефони и се опитах да се обадя, но не успях. Ако някой иска да го запиша и не бърза много аз ще ходя на 25.07. за преглед в клиниката и мога да ида до Майчин Дом да го запиша.
На 14 етаж не съм се записвала - бях им се обадила по телефона и им обясних, че ще давам кръв на 6 етаж и те казаха после само да си я занеса на 14 и така.
Момичета, последния път като ходихме за генетичните пуснахме и спермограма с Крюгер и СДИ тест. На място си взехме част от резултата, но морфологията и СДИ трябваше да са готови днес, та се чудя, понеже нямам търпение до 25.07. докато ида, дали мога да звънна на ембриолозите и дали ще ми дадат някакво инфо. Как мислите, дали да пробвам или не е практика да се дава инфо по телефона? Ако някой знае и техен телефон ще се радвам да ми го пише на лични.