Здравейте на всички чакащи одобрение за фонда! ЧНГ! Дай Боже късметлиййска! Има ли прочели, че тези, които чакаме все още разглеждане от обществения съвет, трябва допълнително да подаваме декларация за здравните осигуровки и трябва ли да ходим до клиниките, за да ги подадем допълнително? В сайта на фонда има публикувано следното:
Преходни и Заключителни разпоредби
§ 21. Правилникът влиза в сила от 1 януари 2013 г.
§ 22. (1) Жените, които са одобрени за извършване на асистирана репродукция до влизане в сила на този правилник и процедурите не са извършени, ползват правата за одобрените дейности по асистирана репродукция с изключение на одобрената сума.
(2) В случаите по ал. 1 заплащането на процедурите по асистирана репродукция се извършва от Националната здравноосигурителна каса.
§ 23. Жените, които до влизане в сила на този правилник са подали заявления по чл. 31, ал. 1 и 4 и те не са разгледани от Обществения съвет, подават допълнително декларация съгласно приложение № 4 към чл. 31, ал. 1, т. 6 от този правилник.
Има и формуляра на въпросната декларация.
Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели!
Това споделих и в БГ Мама: Ако може някой нещо да ми обясни.......
" - Нашите притеснения обаче не свършват до тук.......понеже въведоха новия единен код за осигуровки 11 11 11 и се получава следната ситуация: Аз и мъжа ми си внасяме здравни осигуровки, но не и социални. При новата осигурителна практика сега не се знае ако си внесем пак здравните, къде ще отидат - за дължими стари социални задължения или за здравните. Вече на платежните, нямало да се посочва нито за какво внасяш парите, нито ще се посочва период......просто внасяш пари на новия единен код и на ЕГН с три имена......те щели да си ги разпределят.....пълна каша и никой все още не може да ти каже какво и как ще става. С две счетоводителки говорих и двете вдигат рамене и казват, че е пълна каша в момента всичко. Какво правят това правителство идея си нямам, но всичко е хаос и неяснота......ще ни подлудят .! Извинявам се ако съм Ви досадила с дългия пост, но вече имах нужда да си споделя притесненията и евентуално да разбера от Вас какво да правя, защото трябва да си внеса за 2-3 месеца здравни и да отида да попълня декларация, че съм здравно осигурена, но не мога да го направа, защото нищо не знам трябва ли и социалните назад да си внеса, за да ми отиват и за здраве осигуровки???????? "