0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 10
« Отговор #60 -: Юли 19, 2011, 22:04:07 pm »
Вили съжалявам много мила.Но оправията ни е такава.Може би има още други момичета в твоята ситуация.Това е недопустимо.Явно трябва да потърсите помощ от по-високи инстанций например драсни едно писмо до Премиера.Мисля,че няма да остане безучастен.Също така мисля,че ако се обадиш на Господари на Ефира и те могат да окажат съдействие.Или другия вариянт е да пробваш твоята община да ти отпусне средства за опит.Иначе не виждам как ще се справиш. :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #61 -: Юли 19, 2011, 22:16:45 pm »
Не се отказвай, ако трябва и в друга клиника отиди.
« Отговор #62 -: Юли 19, 2011, 22:41:37 pm »
Аз съм ЗА друга клиника. Представи си, че следващият опит /самофинансиран/ не се получи. Пу-пу, пепел ми на устата. Въпреки, че съм пациентка на клиниката не мисля, че са най-добрите, а са едни от добрите.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - те
« Отговор #63 -: Юли 19, 2011, 22:44:42 pm »
Ню Лов много съжалявам за това, което си изживяла, в един момент всяка от нас може да се окаже в подобна ситуация. От друга страна като помислих, по-добре е, че доктора го е казала направо, че е твърде натоварен а  това от собствен опит знаем, че никоя от нас няма полза. Не искам аз да съм тази, която да ти казва, че има и други добри клиника, защото и аз самата съм била пациентка на друга клиника, но ако наистина не чувстваш тази сигурност в клиника "Надежда", която си имала в началото, е по-добре да направиш смяна. Може пък това да ти донесе успех, човек никога не знае. Имаше даже един псалм от Библията, че "ако някъде ти затворят вратата, Господ ще ти даде криле да полетиш и да намериш друг вход". Така че кураж и не се отчайвай.
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 22:46:22 pm от zina_z »

« Отговор #64 -: Юли 19, 2011, 23:02:44 pm »
Даниелска - аз не търся реванш и решение насила, нито имам нерви , нито сили, нито време... а и поговорката - Насила хубост не става , ми е ясна.
Аз този филм го гледах вече. На по-ниско ниво и с по-слаб играч - КИРМ Плевен и д-р Емин. Аз веднъж избягах от коментари за възрастта ми, която към онзи момент беше дори под 40. Всичко това го споделих на първичния преглед с д-р Стаменов и той се отнесе с разбиране и съчувствие...уж... И година и нещо по-късно на какво съм свидетел?!? Емин поне ми го каза в очите... Не искам това да коментирам, смятам, че е ясно на всички ви колко подло и непочтено сме ударени под кръста. Да ми съчувстват днес съвсем непознати хора...и да се опитват с недомлъвки да ми дават съвети, а в клиниката ... Сега се сещам, че пренасям обидата си върху целия персонал, а не бива... повечето може би не са и наясно.

Аничка, Манга - и аз мисля, че най-правилното е да отида в друга клиника. Притеснявам се, че за 3 път трябва да започна отначало с изследвания, прегледи и т.н , а нямам средствата за това. Пък и коя клиника... Мислех за Селена в Пловдив - едни казват супер е, други - скъпо, трети - некадърници...
Нищо не мога да измисля, затова ви питам - къде ще ме искат на 42 и ще ми направят компетентен опит, приемам всякакви слухове.

Зинче - за съжаление д-р Стаменов казва едно, а върши друго и това е дълбоко обидното. Права си в едно - времето върви напред и всяка може да е в моята ситуация , а тогава рефрена "ненужееен" е убийствен.

Друго се сещам да ви питам - какво от досието мога да си взема?
Днес взех епикриза само за първата си хистероскопия , тази от 22.09.2010г , другите - от операциите през януари, февруари и април 2011г не бяха написани .
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 23:25:57 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #65 -: Юли 19, 2011, 23:36:11 pm »
Мисля, че би трябвало да ти дадат копие от всяко едно изследване. Ти си си платила за всичко и не е редно да ти откажат.
А този въпрос съм си задавала и аз. Ако някога реша да отида в друга клиника ...
Иначе, като вариант за клиника съм се замисляла за Щерев. Чела съм добри отзиви за тях и не е толкова натоварена. Пък и вярвам ще ти признаят всички направени до тук изследвания.
АВ противен случай ще имаш ли сили да застанеш пред същите хора в клиниката и да правиш опит като се самофинансираш, като знаеш отношението им като цяло?!!?
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 23:40:39 pm от manga-zunga »

*
« Отговор #66 -: Юли 19, 2011, 23:58:13 pm »
Hrisi,
Има вариант цветна снимка да се прави с упойка, но се плаща към 100 лв, доколкото си спомням, за анестезията. След упойката и процедурата боли за кратко (15-30 мин), ако си много чувствителна, можеш да си вземеш аналгетик, за да мине по-бързо. При мен предварително ползване на свещички беше безполезно, но при други може да действат.
« Отговор #67 -: Юли 20, 2011, 00:19:12 am »
Вили, аз също съм за друга клиника! Зная, че не е лесно! Аз самата не се престраших да взема това решение, но бях на път. Знаете как при мен минаха 4 месеца, изгубени напразно, само защото не искаха да ми запишат час. В крайна сметка сега юли пак ми отказаха по телефона. Същият ден едно момиче от форума, на което ще съм благодарна до живот отиде на място и ме записа без проблем. Защо ни лъжат, това не разбирам и се дразня много!!! Хора в нашето положение имат нужда от честно и сърдечно отношение! Аз нямам нужда да ме съжаляват, но нямам нужда и от напразни надежди и лъжи! Дано да е успешен опита при мен, ако ли не - за есента ще се замисля на къде да тръгна!
Вили, каквото и да решиш от сърце ти желая успех, мила! Но според мен търси спокойствие и сигурност на друго място!  :bighug: :bighug: :bighug:
Ще следя с интерес предложенията и на другите момичета, понеже както казах и аз се оглеждам за друга клиника.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #68 -: Юли 20, 2011, 07:35:20 am »
Ню Лов, аз също ЗА друга клиника-категорично. мен ме мотаха 7 години и нищо, да се докарах до определената възраст....още съм в дилема коя да е клиниката, но поне имам часове за първични консултации и на есен ще съм на ясно. що се касае до успеваемост има я навсякъде, но отношението е светлинни години спрямо това в Малинов. ако искаш на лични може да си пишем, че да не спамя темата, а що се касае за епикризата, която ми връчиха съм ПОТРЕСЕНА. след 7 години лечение, 3 инсета, 3 инвитро и 1 (зет - цитирам:
Назначена спермограма ?????????????????????? ама правена ли е, резултати и др. подробности )НЯМА и сега ме гледат , като извънземно и се питат това д-р ЧСтаменов ли е или не? и понеже са колеги му звънят и питат за моя казус отговор НЯМА. а другата част от епикризата ще я спестя, че темата за смеха не е тук. толкова от мен, че отново ми се доревава за загубеното време, нерви, пари и ......добре, че се озъснах навреме и не загубих живота си и мечтите си.
има много места на които ще те вземат с предимство и ще ти помогнат, а ти ще чувстваш къде къде по-добре. опитай.
ЧРД! ДА си жива и здарва и акквото ти е на сърце, да ти е в ръце!
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 07:37:01 am от *Мина* »
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #69 -: Юли 20, 2011, 07:51:56 am »
Ех Вилинце, толкова съжалявам да чуя това.Аз подадох за 3 ти опит и вече си имам номер, никой не ме обиждал за възръста, напротив Заведох Божидар при доки да го види и из коментирах ме че искам още едно сладурче,макар че вече навърших 42 тя каза ела да пуснем документите за 3 ти опит.Момичето ми из диктува какво трябва да напиша за разглеждане с приоритет заради възраста, и те си ми пратиха документите във фонда. Вчера ми се обадиха да ми кажат кой ми е номера.
Паеле се примести в нашата клиника, и няма да почва нищо от начало признават си и изследванията от клиниката,единствено ще прави хистеро защото на снимката от Надежда се вижда че матката е седловидна, и док иска да правери за какво става въпрос.А тя даже не знаеше за тази подробност.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #70 -: Юли 20, 2011, 08:00:32 am »
Хоп-цоп и аз в новата тема. Нека тя да се изпълни с много +++ и положителни емоции.

Вили, съжелявам да прочета това. Определено смятам, че трябва ВЕДНАГА да отидеш в друга клиника. Нямаме време за губене /и аз съм 40 годишна/. Дори тази новина ща ме накара сериозно да се замисля  :(
« Отговор #71 -: Юли 20, 2011, 08:26:18 am »
Ню Лавсъжалявам за случилото се. Изхождайки от случващото се с ФАР през последните няколко месеца първото нещо, което ми изплува, за да обясня постъпката на докторите от Надежда е следната - ФАР отпуска 5000лв. за един ин витро опит и забранява всякакво доплащане над тази сума, клиника нарушила тази заповед губи договора си за работа с фонда. Стимулациите при жените са различни респективно повечето от тях зависят от възрастта им. При 40+ неизбежно е да има по-скъпи лекарства и по-тежка стимулация, особено ако опита е 2 или 3-ти, да но не може да се доплаща. Тогава какво правим, ако нарушим тази заповед губят не само жените 40+, а и всички останали. Това според мен е най-логичното обяснение на случилото се и вероятността да го срещнеш и в другите клиники е огромна.
Не искаш да те претупат с неадекватна стимулация и да усвоят 5-те бона нали?!
Когато приеха заповедтта за недоплащането малцина се включиха в темата "против", а повечето казваха "браво" е сега си сърбаме попарата.
« Отговор #72 -: Юли 20, 2011, 08:37:17 am »
Не ми се струва оправдателна тази причина. Нали има начин, като се купуват лекарствата от аптеката, а не от клиниката?!?!?!

*
« Отговор #73 -: Юли 20, 2011, 08:39:57 am »
Вили, много мъчно ми стана като прочетох какво ти се е случило.
Аз акъл не мога така да ти ръся, а и нямам право да ти давам обобщения - няма да ти стане по-леко.
Много се радвах за теб, по време на стимулацията,че д-р Стаменов те следеше под лупа и  виждах, че  и той  искаше всичко да се изпипа максимално....
Определено, не трябва да си изпускаш в никакъв случай шанса от Фонда. Но, къде.....

Наплива на пациенти за съжаление доведе до; - както ние като пациенти си избираме лекар, така и лекарите си избират да ни лекуват или не, и да си правят подбор на пациенти.

Другото, което се сещам е както Венета Райкова си повтаряше в Биг Брадър - " най-важен  е рейтинга" .  Е, за пред Фонда най-важна е успеваемоста,  която представя дадена клиника.....тепърва си мисля, че ще бъдат ударени и пациенти  с ИЯР. 

Факт е,  че  стимулационни протоколи  току- така  никоя клиника не дава.  Така, че е хубаво  да си описваме всичко, защото няма гаранция къде ще се насочим другаде.
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 08:47:25 am от Тара »
« Отговор #74 -: Юли 20, 2011, 08:56:17 am »
днес чух добри отзиви за клиника Братя Тодорови
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #75 -: Юли 20, 2011, 09:40:42 am »
Съгласна съм с Къди, точно това е причината, аз също бях шокирана като разбрах, че забраняват да се доплаща, това е все едно да се лекуват всички пациенти с едно и също лекарство незавсимо от това, дали един е алергичен към него или просто дозата не му е достатъчно силна!!!Това са лекари все пак много добре го знаят, защо го правят не ми проумява мозъка, за съжаление ще сме потърпевши всички които сме около 40, да не говорим,че като чета форумите виждам, че и много по - млади жени имат нужда от повече и по силни медикаменти, но това  както винаги става в България, това е положението!
Не обвинявам д-р Стаменов защото явно е притиснат до стената!
А Ню Лове ако решиш да сменяш клиниката моето менине е Селена в Пловдив!
« Отговор #76 -: Юли 20, 2011, 09:52:30 am »
Много съжалявам New love  да почета твоите редове... наиситна.
Съгласна съм и с Къди по-горе, но това не решава твоя проблем.
Аз съм също ЗА друга клиника. Времето за нас е основен фактор!
Прегръщам те и желая да най-правилното решение за теб самата!
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #77 -: Юли 20, 2011, 10:15:40 am »
Момичета,здравейте,
аз в понеделник 25.07 имам лапароскопия при д-р Стаменов,така,че може да се засечем с някоя от вас.
Ще се радвам.Поздрави
« Отговор #78 -: Юли 20, 2011, 10:45:58 am »
Благодаря ви за отговорите. Търсенето на причини не ми е приоритет. Първият ми опит е излязъл 4600 и нещо отгоре имаше малко, закръглено 4700лв. Срещу това имах 6 перфектни ембриона, по думите на ембриоложката. 3 върнахме и 3 замразихме.
Коментара на д-р Стаменов за липсата на имплантация беше - трябва да отслабнеш, поне 10кг. Няма да казвам нищо, може и да е прав. Аз обаче тръгвам на борба с миомата. Ще боря и кг-те, но с гестационния диабет и безпаричието не съм сигурна , че нещо ще свърша.

Разглеждам сайтовете на други клиники и мисля....и набирам кураж да звъня и питам. Много се притеснявам, че удовлетворяването на молбата на д-р Стаменов ще създаде прецедент, от който да се възползват и други. Ако мога да кажа, че ме е яд на някого, то това е д-р Лалев, той е човекът, който се изяви по медиите как с приоритет се разглеждат молбите на 42год., а в крайна сметка се съобразява с желанието на един доктор и допуска да ни сагрегират... Че утре може да го помоли някой доктор да му изпраща само руси, или само черни или само 25годишни...той ще угоди ли...  Поговорката за баницата - виновен е този, който я дава.
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 10:47:42 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #79 -: Юли 20, 2011, 11:13:21 am »
Вили, чета и не мога да повярвам на очите си!
Според мен подай документи през друга клиника...за да не губиш време с фонда.
И не забравяй че имаш три красиви снежинчици...мисля че там ще ти е късмета и няма да ползваш фонда!
Пожелавам ти да вземеш правилното решение! Прегръщам те!