0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Пак за здравната каса
« Отговор #20 -: Юни 10, 2006, 06:48:15 am »
Цитат на: morkovche
Копринкова,изобщо не съм наясно.Значи дадоха ми 2 кода-1ния е 10.30-това ясно,по таблицата,дето я даде Мини,това са антинуклеарни.Антифосфолипидните ги платих,в тях влизат антибета2имуноглобулин/сега чета,че и те се поемат от касата/Абе изобщо голяма бъркотия настана.След това имам още 1 код :10.05,по таблицата това е:флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити-стандартен панел.Това си мисля,дали не са НК Клетките 8O

Морковче да те питам кой специалист ти даде направление за имунологични ...........
личен лекар явно ти даде направление за специалиста!
Искам и аз да си направя каквото мога по касата .....но незнам как да процедирам! :lol:
Пак за здравната каса
« Отговор #21 -: Юни 12, 2006, 11:02:54 am »
Цитат на: morkovche
флоуцитометрично имунофенотипизиране на левкоцити-стандартен панел.Това си мисля,дали не са НК Клетките 8O

Да, и аз мисля, че са NK клетките.
Май трябва да станем специалисти по всичко, че да си гоним правата.  :?
На мен ми дадоха цели 5 кода, но май не ги пазя. Бяха за хуморален имунитет всичките - 3 имуноглобулина (IgG, IgM, IgA) и два комплемента (С3 и С4 мисля).
*
Re: Пак за здравната каса
« Отговор #22 -: Юни 29, 2006, 22:39:07 pm »
Хич не им се дават направления!
Лицната ми каза, че ендокринолога трябва да ми даде за ТСХ , но той си пита ушите :x.
За имунологичните - трябвало някой специалист(ендокринолог например) да и върне отговор за съществуващ проблем и тогава и тя можело да ги пусне, но....обясних ви как реагира.
Получава се един затворен кръг, от който няма излизане.
Потрепителските такси, които трябва да плащаме от кабинет на кабинет накрая ще ни излезнат толкова, колкото са самите изследвания. :x
« Отговор #23 -: Юли 13, 2006, 16:57:08 pm »
Значи,каква е работата.Всичко/или почти всичко/,се поема по принцип от касата.НК клетки се поемат!!!Антинуклеарни и те,обаче истината е,че повечето момичета незнаят и си ги плащат,обаче,като им се опънеш малко и дават направления!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #24 -: Юли 13, 2006, 23:43:40 pm »
какъв специалист ти даде на тебе направленията.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #25 -: Юли 14, 2006, 10:42:23 am »
Значи,каква е работата.Всичко/или почти всичко/,се поема по принцип от касата.НК клетки се поемат!!!Антинуклеарни и те,обаче истината е,че повечето момичета незнаят и си ги плащат,обаче,като им се опънеш малко и дават направления!!!
И аз бих искала да знам от кого да си искам направление за NK клетките  :roll:
« Отговор #26 -: Септември 15, 2006, 01:02:06 am »
Ами Оля, скъпа кажи кодовете и кой специалист издава направлението и да ги захващаме. Щото мен са ме връщали за тва че не знаят кода и на другия ден отидох с кодовете. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]