0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на rosefromstars
« Отговор #560 -: Януари 22, 2012, 20:38:26 pm »
Благодаря ви, много Маленче, Жужу, Фовче, Поли, Марги, Тите, Скорпи, Бебче, Мира, Криси! Благодаря ви за всичко! Сега се чудех: от тук на къде? Добре, че пак е тук "чичо Гугъл" и отговаря на всички въпроси!  :wink: Сега все се притеснявам, че нещо няма да е наред...  :(
*
« Отговор #561 -: Януари 22, 2012, 21:43:32 pm »
Абсолютно всичко ще си е наред...моя съвет,влизай по-малко в интернет до прегледа..някои неща доста зле ми подействаха и все още ми действат..
целувки миличка,по нагоре те бях питала как реагира мъжо  :D :)

*
« Отговор #562 -: Януари 22, 2012, 22:27:20 pm »
Всичко ще бъде наред! Въобще не го мисли! И аз ти препоръчвам да не четеш нищо в интернет...и аз в началото си мислих само за това и следователно само за това четях в интернет и на такива неща попаднах  8O И естествено започнах всякакви диагнози да си назначавам и да се питам "леле ами ако това и на мене ми се случи, ами онова?" Просто се спри от сега иначе ще се побъркаш! Наслаждавай се и бъди спокойна, грижи се за себе си - пий сокчета, яж салатки :) Купи си някоя книга за бременни и чети нея, вместо в Гугъл :)

*
« Отговор #563 -: Януари 23, 2012, 08:10:59 am »
Мила Розинка ,напълно подкрепям Жулката и Крис ,да не се ровиш в нета .Спри да мислиш за лошото и се наслади на Чудото ти .Повярвай ми аз бях така и .......не последва нищо добро .Трябва ти спокпойствие .И знай всичко ще е наред .
« Отговор #564 -: Януари 23, 2012, 10:11:04 am »
Веднага спри да четеш всякакви писания в нета. Виж ме мен какво постигнах като постоянно четях. Сама предизвиках съдбата.

*
« Отговор #565 -: Януари 23, 2012, 13:04:47 pm »
AAA NE    ,OT TYK   NATATAK  E VREME  DA GO DAVA6 PO-SPOKOINO  I DA SE  NASLAZDAVA6  NA  TEZI  PREKRASNI MESECI  :kiss: :bighug:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
*
« Отговор #566 -: Януари 23, 2012, 14:54:45 pm »
Хей,момиче ще те тупам!Какви са тия страхове и терзания!Я си гледай бременността,наслаждаваи се и се поуспокой!Мисли само хубави неща,защото ,бебо разбира/усеща/твоите притеснения!
 :balk_21: :balk_21:
« Отговор #567 -: Януари 23, 2012, 17:10:20 pm »
Благодаря ви, сладуранки!  :kiss: След като пуснах днес втория тест на хормона вече съм по-спокойна. Пуснах и антителата, надявам се утре и те да са наред. Остава да следя желязото, което би трябвало вече да съм вдигнала, ако ли не почвам сорбифера. Общо взето това е плана. Взех направление за гинеколожки преглед при доки, който да ми проследява бременността. Но, мисля да изчакам ЧХГ да се двигне евентуално до 2000 единици и тогава да отида при доки... Това би трябвало да стане, като гледам нарастването на хормона, евентуално другата седмица...
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 17:13:56 pm от rosefromstars »
*

dida771

• 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
« Отговор #568 -: Януари 23, 2012, 17:23:15 pm »
Олеееееееееее супер! Браво! Честито и от мен миличка! Сега разбирам за твоето щастие! Много се развам душичке! Спокойно и позитивно от сега нататък и без да мислиш за лошо и глупости!  :bighug: :bighug: :bighug: :babyflips: :ballons: :hug2: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :balk_7: :balk_7: :balk_21: :balk_21: :balk_21: :balk_46: :balk_46: :balk_46: :balk_47: :balk_47: :balk_64: :balk_602:
*
« Отговор #569 -: Януари 23, 2012, 18:05:06 pm »
Пуснах и антителата, надявам се утре и те да са наред. Остава да следя желязото, което би трябвало вече да съм вдигнала, ако ли не почвам сорбифера.
Какви антитела пускаш?
Всичко ще бъде наред сигурна съм, скоро ще видиш малката точица :)

« Отговор #570 -: Януари 23, 2012, 18:13:15 pm »
Ето това се казва новина!!! От много време не бях влизала във форума по различни причини, и сега... - ПРЕКРАСНОООО! Честито! Стискам палци всичко да е наред и да имаш своето прекрасно ангелче след няколко месеца!
« Отговор #571 -: Януари 23, 2012, 18:21:38 pm »
 Рози ,ще те пляскам сладка :balk_77:. Хайде сега да се успокоиш и  никакви отрицателни мисли. Толкова много  го искаше и чакаше това :bfp: , а сега когато то вече е факт ,само можеш да си щастлива. Не мисли за нищо :balk_177:. Дядо Господ си знае работата :balk_103:. Много гушки слънчице и още веднъж лека бременност :bighug: :bighug: :bighug: :balk_104:.
« Отговор #572 -: Януари 23, 2012, 20:22:39 pm »
Марги, както винаги си права - Господ си знае работата! Наистина как заченах 2 дни след сърчицето и то на Богоявление само Господ знае! Чудна работа си беше! Благодаря ти, че ме успокояваш. Но все пак нещата, които зависят от мен се старая да ги върша, а Господ да пази и помага във всичко и в нещата, които не зависят от мен!
Аселинче, благодаря ти за пожеланията! Дано скоро да видим и твоите  :bfp: !
Криси, антителата, които отговарят за несъвместимостта в кръвния фактор - аз съм кръвна група А с резус фактур (-), а милото е кръвна група А, но с резус фактор (+). Така че, често трябва да проверявам тези антитела, тоест веднъж месечно, най-вече след 9тата гестационна седмица. Сега ги пуснах за мое успокоение. Друго, което трябва да следя е серумното желязо и хемоглобина, защото съм с анемия. Трябва да се проверя и за токсоплазмоза, защото съм я карала и имам котка вкъщи. Това, че съм я преминала е голям плюс, защото имам изградени антитела и ще ги предам на бебо, но все пак не е лошо да видя дали нямам в момента този паразит, който може да предизвика спонтанен аборт или малформации на плода. Има и антитела от щитовидната жлеза, но тъй като нямам хашимото, не виждам смисъл да ги правя. Все пак ТСХ-то ми беше последния път 3 и може да го пусна да видя дали има разлика в стойността. Общо взето е това...
Диде, благодаря ти много за пожеланията! Цунки!  :kiss: :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #573 -: Януари 23, 2012, 20:36:35 pm »
Миличка,моя близка е резус фактор "-" и й пускаха изследване за антитела общо 3 пъти за цялата бременност :)
ТСХ задължително го виж,и аз нямам хашимото ,но ТСХ като забременях скочи на 5  8O

Кога мислиш да посетиш док?
Целувки миличка!

*
« Отговор #574 -: Януари 23, 2012, 22:16:41 pm »
Криси, антителата, които отговарят за несъвместимостта в кръвния фактор - аз съм кръвна група А с резус фактур (-), а милото е кръвна група А, но с резус фактор (+). Така че, често трябва да проверявам тези антитела, тоест веднъж месечно, най-вече след 9тата гестационна седмица. Сега ги пуснах за мое успокоение. Друго, което трябва да следя е серумното желязо и хемоглобина, защото съм с анемия. Трябва да се проверя и за токсоплазмоза
Ох колко познато :) И аз съм така АВ - а мъжа ми В + ( втора бременност) Незнам дали не е рано за антитела, на мен ми ги пуснаха чак в 3ти месец и както jolie16 писа ако ти е негативно първото изследване, тогава се проверява само още 2 пъти в 5ти и 8ми. До колкото знам се гледат в 3ти чак защото дори да имаш антитела те няма да повлиаят на бременноста ти до 4ти месец. Иначе и аз съм с анемия :( Желязото съм го вдигнала до 90, ама хемоглобина съм го закотвила на 104 от 3 месеца при положение че пия конска доза лекарство...явно не иска да се качва и това е :( А токсоплазмозата щом си я карала вече имаш имунитет най-вероятно, няма страшно :) аз нито съм я карала, нито имунитет имам и на всеки 3 седмици ме проверяват да не съм я хванала някъде :) ама какво да се прави :)

« Отговор #575 -: Януари 24, 2012, 14:24:45 pm »
Честито мила Розичке.....как се зарадвах само.Ти си доказателство за ..."Господ си знае работата"
Браво миличка и да сте живи и здрави,пожелавам ти леки и безпроблемнни  :cloud9:
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #576 -: Януари 24, 2012, 15:29:50 pm »
Криси, благодаря ти за информацията. За мен желязото е важно, защото както липсата, така и наднормените му показания водят до евентуално увреждане на плода. Затова сега, ако съм го двигнала над допустимата стойност ще го спра и след 15 дни, ако пак започне да пада ще пия Сорбифер. В останалото време то е включено в ПрегнакеърПлюс-а като е спазена допустимата дневна доза.

http://www.hapche.bg/bremennost-i-roditelstvo/bremennost-i-anemiya?page=2

"Освен това повишаването концентрацията на серумното желязо и феритина на фона на наднормения прием на желязо увеличава риска от прееклампсия. Установено е, че високите нива на феритин в кръвта на пъпната връв по време на бременността имат последващи неблагоприятни последствия и са свързани със задържането на умственото и психомоторното развитие при децата на 5 годишна възраст."

"Изразходването на запасите на желязо без явни признаци на ЖДА обикновено става през 1-вото тримесечие, което може да се установи чрез определяне плазмения феритин, съдържанието на който се намира в равновесие със запаса от желязо в костния мозък. Феритинът се определя чрез радиоимунологичен метод. Нормалните показатели са 100 ± 60 нг/мл, а всеки показател под 20 нг/мл говори за недостатъчно натрупване на желязо."

Тоест, ако не се е натрупало желязото достатъчно, то трябва да продължа с приема до насищане, но без да се превишават драстично: стойностите на серумното желязо и количеството прием на железни медикаменти, защото се увиличава рискът от прееклампсия. Ако феритинът започне да се покачва, означава че има насищане на депата и железните добавки трябва да се спрат. Общо взето, преди години, пиех Сорбифер 3 месеца по 15 дни в месеца и така наситих депата за около 3 години, но сега явно пак са на 0, а защо ли пак са на 0, кой да ти каже... (в смисъл - защо не са се насищали сами за тези 3 години?) Дано за този месец приемът да е достатъчен... Ще  видим в четвъртък...

Криси, и преди ли си имала ниски стойности на хемоглобина? Изследвала ли си се преди бременността за бета таласамия? При таласамията хемоглобинът не се покачва, каквото и да правиш. За токсоплазмозата, мисля че, ако сега се заразя наново ще е опасно, въпреки че ще предам антителата. Забравих как беше, може и ти да си права....  

Жули, нямам изолирани антитела поне за сега и се поуспокоих... Благодаря ти, за съвета за ТСХ-то, ще го погледна! Нещо вчера и днес имам учестен пулс, а си пия бетаблокерите... Може да се е вдигнало ТСХ-то, знам ли, а може и да е просто от вълнението...

Благодаря ти, морско момиче, за пожеланията! Дай Боже скоро да видим и твоите  :bfp: !
 :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 15:46:01 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #577 -: Януари 24, 2012, 19:33:04 pm »
Ами не, с хемоглобина до сега никога не съм имала проблеми, до 3ти месец на бременноста си ми беше екстра към 130 и някъде края на 3ти започна да ми пада, но знам че много бременни жени го имат този проблем. Важното е поне че се задържа и не пада повече :)
И аз пих Прегнакеър плюс, много съм доволна от тях, дано и ти бъдеш :) Дано всичко е наред и изследванията са ти добри и да не се налагат излишни хапчета :)

« Отговор #578 -: Януари 25, 2012, 06:52:09 am »
Супер, Криси, значи е от бременността, а не е бета таласамия! При мен имаше съмнение за бета таласамия, но вече определено май ще разбера чак след бременността. Очаквам да ми падне хемоглобина още, но се надявам със следенето на желязото да поддържам максималните стойностти, които при всеки са различни.
Сега, Криси, пия ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА: http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D1%81-%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0-3-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-2-28#axzz1kDYeWpUh . И аз съм доволна от тях, но за съжаление не е указано съдържанието на калции.
Мисля, по нататък, да ги сменя малко с ДЖЕЙМИСЪН ПРЕНАТАЛ: http://apteka.framar.bg/30007189/джеймисън-пÑ?енатал-капс-100#axzz1kDYeWpUh . Съдържание:

Витамини: Витамин А 300 μg, бета каротен 3,2 mg, витамин Д 5 μg, витамин С 150 mg, витамин Е 20 mg, витамин В1 3 mg, витамин В2 3,75 mg, витамин В6 10 mg, витамин В12 10 μg, ниацинамид 22 mg, пантотенова киселина 10 mg, тиамин 35 mg, биотин 30 μg, фолиева киселина 1 000 μg. Минерали: Калций 200 mg, магнезий 100 mg, цинк 20 mg, желязо 28 mg, мед 1 000 μg, хром
25 μg, манган 5 mg, йод 150 μg.

Където има достатъчно желязо, калции и витамин Д, но пък защо има витамин А и кому е нужно фолиевата киселина да е чак пък 1000 единици?  8O
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 06:54:50 am от rosefromstars »
*
« Отговор #579 -: Януари 25, 2012, 15:03:15 pm »
Тези Джеймисън Пр. ми се струват прекалени..първо защо наистина имат витамин А?
По -добре си пий Прегнакеър + :) !