0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 77
« Отговор #460 -: Август 26, 2011, 11:24:11 am »
Момичета, а колко приблизително трябва да бъде сърдечният ритъм не бебето? В амбулаторния ми лист пише, че е бил 157уд/мин и определено не се хареса на док и сега се притеснявам.

Гери, на последната консултация попитах в какви граници е долу горе пулса на бебето - лекарят каза, че зависи от много фактори - например дали съм пила достатъчно течности :) ако не, пулса може да е по-висок (150-160), ако да, по-нисък. 157 изглежда ок - не знам какво се е зачудил този твой лекар - при мен на моменти пулса е около 160, въпреки че пия вода като сюнгер.

Колкото до корема, кожата и ханша, ако генетиката, активността и диетата комбинирани не работят, никакъв пясък няма да помогне. Нали затова не препоръчват ластични гащи, за да укрепнат коремните мускули от само себе си.
Таман си купих такива и сега пък не помагали  :(

Интересно... Аз определено мисля да наблегна на помощни материали и коремни преси, макар не знам доколко се препоръчват и откога... още не е дошъл момента :)

*
« Отговор #461 -: Август 26, 2011, 12:37:47 pm »
 Пулс между 140-160 си е перфектен,както и други са казали. На мен още в самото начало на бременността ми обясниха, че ниския пулс, под 120 е притеснителния.
 Пясъка смятам, че го слагат, за да изтичат нечистотиите по-бързо. Един вид да замества ръцете на акушерката...и мисля, че се прави по медицински съображения, а не от естетични такива. и може би по-често се случва след секцио, от колкото след нормално раждане/ моя догадка /
 Всички помощни средства, като ластични колани, гимнастика, масажи, са си перфектно допълнение към по-добра форма след раждане. Гените са съюзници да сме в добра форма по-бързо и по по-мързеливия начин, но това не означава, че и не така облагодетелстваните не могат да си върнат добрата форма

Успех, момичета
« Отговор #462 -: Август 26, 2011, 12:45:28 pm »
Здравейте милички имам едно питане Утрогестана до коя седмица се приема :ask:
Гери мила всичко е наред спокойно няма място за тревоги :bighug:

*
« Отговор #463 -: Август 26, 2011, 13:00:29 pm »
Докато прецени лекарят ти. Обикновено до към 15-16 г.с., но ти си питай.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #464 -: Август 26, 2011, 13:19:17 pm »
При секцио матката се изчиства при самата операция, за това и изтичащото след това е мноооого по-малко от колкото при нормално раждане. Няма абсолютно никаква логика да се слага торба с пясък при секцио.
*
« Отговор #465 -: Август 26, 2011, 13:47:24 pm »
Пясъка смятам, че го слагат, за да изтичат нечистотиите по-бързо. Един вид да замества ръцете на акушерката...и мисля, че се прави по медицински съображения, а не от естетични такива. и може би по-често се случва след секцио, от колкото след нормално раждане/ моя догадка /

Напротив, аз си поседях около 2 часа с такава торба. Но на мен ми се струва, че беше охладена предварително и се чувствах доста добре с нея, след като я махнаха започна да ме боли малко повече от прибирането на матката. Преди това се наложи да ме кюртират, защото на Дани плацентата се разкъса и беше останала половината, така че не са останали и много нечустотии.
« Последна редакция: Август 26, 2011, 13:51:12 pm от mimi26 »
*
« Отговор #466 -: Август 26, 2011, 13:55:02 pm »
При секцио матката се изчиства при самата операция, за това и изтичащото след това е мноооого по-малко от колкото при нормално раждане. Няма абсолютно никаква логика да се слага торба с пясък при секцио.

Мда, след секциото ми сложиха единствено лед, беше много приятно.
Моята кръстница е убедена, че коремът и не се е прибрал, защото не са и сложили торба с пясък  :wink:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #467 -: Август 26, 2011, 14:44:26 pm »
Благодаря ви, момичета! Малко се поуспокоих сега. В клиниката ме викат чак след 33 дена, но за мое успокоение ще отида след 2 седмици на преглед някъде в моя град да видя как се движим.
Аз слагах Утрогестан до 14г.с. включително.
Това за пясъка ми беше интересно да го науча. И майка ми казва, че са й слагали. Ако има ефект защо пък да не постоя с него :wink:.
*
« Отговор #468 -: Август 26, 2011, 18:57:38 pm »
Здрасти и от мен....днес ми взимаха кръв за обичайните изследвания на бременни...иии аз се вкарах в филма много сериозно...става въпрос за теста за токсоплазмоза....много се тревожа защото от как се помня имам куче...имах и коте до преди 1 година...Често заболяване ли е токсоплазмозата...?!?!?!? :? ще откача какви неща прочетох в нета....направо ми стана лошоооо  osi_12
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
*

• 1357
« Отговор #469 -: Август 26, 2011, 19:17:25 pm »
Токсоплазмозата се свързва с котките, както и с немитите зеленчуци. Аз цял живот имам котки (както и в момента) и изследванията са ми отрицателни за токсоплазмоза. Не знам колко често срещана е. Аз от известно време си мисля да се изследвам за листериоза, че като знам какви храни консумираме...
Да ви се оплача - ново двайсет днес при мен. Започнах хапчетата за кръвно и витамини за бременни и сега прочетох и в двете листовки, че не бива да се приемат заедно с антикоагуланти, а аз слагам през ден Фраксипарин, който е точно такъв. Забравих да припомня на док вчера за него. В нашата клиника няма имунолог(работят с тази на клиника Малинов). Тъй като нямаха обаче намерение да ме изследват преди ИКСИ-то си ги пуснах тогава на своя глава в Плевен и оттам тази терапия. Звънях в Плевен - Фраксипаринът се поставял до 35г.с :?. Звънях и в моята клиника да питам какво да правя, но не ми отговориха. Щели да ми се обадят по-късно. За витамините да речем ще наблегна на повече плодове и зеленчуци, но за кръвното? Дали да не пробвам някоя бабешка рецепта - чай или нещо подобно? Да знаете нещо, което да действа?
*
« Отговор #470 -: Август 26, 2011, 19:25:32 pm »
Според мен ти е нужна консултация с добър кардиолог.
И браво, че си прочела листовките на лекарствата.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #471 -: Август 26, 2011, 19:29:01 pm »
Не са ми слагали никакви торби с пясък нито след нормалното раждане, нито след секциото. Отдавна съм забравила, че някога съм имала корем  :wink:.
« Отговор #472 -: Август 26, 2011, 21:20:28 pm »
Хм, тези изследвания за токсоплазмоза и листериоза мисля, че не са задължителни.
За листериозата знам, че трябва да се избягват меки сирена и полусухи колбаси, но аз си хапвах луканка, че много ми се ядеше.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #473 -: Август 26, 2011, 21:24:56 pm »
Гери, аз си слагах Клексан през цялата бременност и пиех доста хапчета, но не са ми казвали, че едното пречи на другото.Дано по-скоро се свържеш с тях и да се успокоиш.  :wink:
07.10.2009
*

• 1357
« Отговор #474 -: Август 26, 2011, 21:38:07 pm »
Утре пак ще звъня. Уж щяха те да ми се обадят, но ме забравиха.
« Отговор #475 -: Август 27, 2011, 00:41:34 am »
Здравейте!
Аз си правих изследване за токсоплазмоза в Бургас - положително, че от там в София в НЦПБ - за G и M отново, но в Националния център се оказа текущата инфекция М "-", а другата е латентна, т.е. нямам нужда от притеснения. За мен това изследване е хубаво да се направи преди планиране на бременност, защото както се случи с мен, какви нерви бяха... А сега ми е много спокойно.
« Отговор #476 -: Август 27, 2011, 09:24:50 am »
Здравейте момичета!Аз съм нова в тази тема и след дълго мислене реших да се престраша и аз да се запиша.Бременна съм в 13г.с. след 3-ти опит ин витро с близнаци.Искам да ви попитам нещо,понеже така се получи при мен,че хванах отпуските на клиниките на които съм пациент(едната в която правих опитите си и другата която ме подготви и сега ще ми следи бременноста) ,та по тази причина нямам все още пускани никакви изследвания.Имам само прегледи на ехограф.Там всичко за сега е ок.Кога започват да се пускат първите изследвания и какви са те?На 20.09. ме викат за да ми направят картон,а аз тогава ще съм в около 16г.с.-ще е късно ли тогава за изследванията?Моля да ме въведете какво след кое следва.Благодаря ви предварително!
« Отговор #477 -: Август 27, 2011, 10:14:26 am »
Ники, единствено ранният БХС си изтървала, но ти си бременна с близнаци и това изследване не се прави при многоплодна бременност. За всичко останало 16г.с. е ок, от ЖК трябва да ти пуснат ПКК, кръвна захар, СПИН, Васерман, Хепатит, урина, кръвна група и резус фактор. Тези изследвания ти се полагат, ако си здравно осигурена и са безплатни. От моята клиника допълнително ми назначиха стерилна урина, креатинин и чернодробни ензими, тези изследвания не се поемат от НЗОК и ги заплатих.
Лека и успешна бременност.
*
« Отговор #478 -: Август 27, 2011, 10:40:34 am »
Е как бе, в повечето клиники слагат пясък върху корема след раждане, дори си спомням мъжът ми след операция от варикоцеле също лежа с пясък.
Гери, сърдечната честота на бебето наистина е по-висока и обикновено лекарят я записва.

На моето бебче при записа на сърдечните тонове варираше между 120 и 150, а на снимките от ултразвука пише 123, 125 - варира. Ние май сме на долната граница, но док каза, че е добре

« Отговор #479 -: Август 27, 2011, 12:35:08 pm »
Мерси много Къди за изчерпателното инфо.Безработна съм,но се осигурявам сама здравно,така че имам тези права на безплатните изследвания.Тя твоята клиника е и моя,така че най-вероятно може и на мен да ми кажат да си ги пусна тези допълнителните.Благодаря още веднъж за инфото.