Присмяха или усмихнаха? Аз до последно си казвам, че не е с лошо, просто на мен ми е напрегнато и търся под вола теле... А идиотията моето да е по-по-най...си я има и ужасно ме дразни. Понякога ги оправдавам, казвам си искат да ги предпазят това е техния начин, макар за мен да не е правилен, но като гледам как се насърчава дете да налага и последствията от това, просто ми се повръща... лкова ли е трудно да бъдем достойни хора и да се опитаме да възпитаме децата си по същия начин. Да могат да се предпазят, но да не са тирани.
Вчера ми стана много болно. Съседката роди момченце в 6 месец. По голямо е от Мони с 1-2 години. Взеха го в нашата градина по програма за приобщаване на дечица с проблеми. Той е просто разкошен. Страшно умен и добър, но трудно ходи, трябва да му се помага. Има проблеми и с говора. Майка му не се предаде, аз не бих имала сили. Езда, плуване, клиники, гимнастика, рехабилитация, каквото може го прави с огромна сила. Операции.. Вчера ми каза, че едната учителка в градината и е казала, че детето и не е за там и трябва да го премести. Не били длъжни и не могли да го гледат.
Така болно и жалко ми стана. На Мони не и дали да отиде при него ми разказа тя, защото правели лудница. А те така разкошно и кротко играят и рисуват.
Вярно, тежко е в две стаи с 25 деца и едно за което трябва малко повече грижа, но какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно на една майка. Да кажем, че юни, юли и август не ходи на градина, а през останалото време го води в 9 и взима в 4. Най-глупавото в случая е, че той иска на градина и реве да си ходи там. иска си децата и игрите. И така. Огромна е болката майчина, да не дава господ да се случи. Просто няма е нечовешко... На чужд гръб и сто тояги са малко са казали хората, много и дреме на въпросната госпожа, важното е тя да не се напряга излишно!