Елена, най-добре заведи детето на дерматолог, според мен. Добре е да се установи от какъв произход е подсичането. Дъщеря ми беше така, като я изписаха от родилното /престоя в неонатология 28 дни и не ми се мисли как са се грижили за нея в тоя аспект/, беше в ужасно състояние, направо на рани. По същия начин пъпчици, отгоре кожата суха и грапава, сякаш се бели. Мазах с какви ли не кремове, които педиатърката ми каза, включително с един, който се приготвя в аптеката - нямаше ефект. Накрая я заведох на дерматолог. Жената ми каза, че е гъбично. Посъветва ме да я мия с шампоана на A-DERMA, синята серия, имат и лосион, който също ми каза да ползвам за дупето, съвсем мъничко се слага. Когато сменях памперса почиствах с термална вода и два пъти дневно за 2 седмици мазах с Имазол /антимикотик/. На 2-ия ден имаше огромен ефект, почти всичко изчезна. Продължих да мажа 2 седмици, за всеки случай, както и продължих с гореописаните неща. Досега си ползвам само A-DERMA. Оттогава не ми се е подсичала.
Държа да подчертая, че не те съветвам да мажеш със същото, просто описвам при нас как беше. Заведи я на лекар, който да прецени какво е положението и как да действате.