0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #840 -: Ноември 25, 2011, 21:12:52 pm »
На кърма ли сте? Нещо, което ти си яла? Дано д-р Бърди се включи с коментар.
Праха за пране можеш да го смениш, предполагам си ползваш един и същ всеки път, така че можеш да разбереш дали е от него, вероятно. Същото важи и за козметиката.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #841 -: Ноември 25, 2011, 21:26:42 pm »
Д-р Бърди,на малката взеха да й излизат едни червени петна най-вече по гръбчето.Стават ярко червени след баня.Не съм сменяла никой от продуктите й - шампоан,лосион,прах за пране; само на кърма е.
Бихте ли си дали мнението,от какво може да са тези обриви!

« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 21:28:44 pm от krasi(ahiito) »
[/url]
« Отговор #842 -: Ноември 25, 2011, 21:28:23 pm »
sixsens да на кърма сме,но аз ползвам и замръзена и затова е още по-трудно да се разбере хранителната.

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
« Отговор #843 -: Ноември 25, 2011, 21:32:19 pm »
krasi(ahiito) и нашите май изглеждат така,не съм 100% сигурна и педиатърката каза че са хранителна алергия.И ние сме на кърма.
Ако някой ми каже как се качва снимка ще кача и аз.
Извинявай не видях,че въпроса е насочен към доктора!
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 21:34:41 pm от toni_21_I »

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #844 -: Ноември 25, 2011, 21:41:08 pm »
......но те в столчетата за кола, които ние ползваме не стоят легнали така че мисля, че може и по-рано.

С риск пак да предизвикам спор, но на някои от тези кошчета си пише, че не е препоръчително детето да стои повече от 2 часа в него... мисля че и лекар ми го беше казвал това.
  Аз честно казано не знам какво пише ( на моето Чико не пише подобни неща),но в САЩ например друго просто не съществува, така че ако искам да я возя в нещо, няма как да я возя легнала. Поне аз до сега никога не съм видяла кош за количка, който да е напълно легнал .

Цитат на: Birdie
Значи- преяжда, или иска по-големи интервали между храненията. Но продължете с антирефлуксното мляко- те не дават ефект от 1 ден... .
Д-р Бърди, станното е, че поне един месец се храни с такова количество и не е имала проблем, а сега как така изведнъж и стана много, направо не разбирам. Беше престанала да повръща и аз спрях да слагам оризово брашно в храната и си беше добре 2 седмици. Иначе се храним през 4 часа, вечер понякога през 3.5, защото огладнява по-рано, но ако разредя ще плаче, че е гладна.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #845 -: Ноември 25, 2011, 21:43:35 pm »
Може да е гастрентерит тогава това. Или първи белези на уроинфекция, ако повръщането продължава.
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 21:52:19 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #846 -: Ноември 25, 2011, 21:49:16 pm »
Тони, в ляво до полето за отговор има бутон допълнителни опции, там има опция да качиш снимка, те ще ти излязат вариантите. Пише "прикачи", като кликнеш в полето ти отваря компютъра директно, да избереш файл.
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 21:51:16 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #847 -: Ноември 25, 2011, 22:42:50 pm »
Краси,и на Тео му излизат такива петна особено след къпане и после сами си изчезват...и на мен ми  е любопитно от какво са  :?.Ще чакам отговора на Др.Бърди

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #848 -: Ноември 25, 2011, 22:45:16 pm »
Д-р Бърди,на малката взеха да й излизат едни червени петна най-вече по гръбчето.Стават ярко червени след баня.Не съм сменяла никой от продуктите й - шампоан,лосион,прах за пране; само на кърма е.
Бихте ли си дали мнението,от какво може да са тези обриви!

Овесени ядки? ядки? банан? шоколад консумирате ли?
На детето да сте давали АБ скоро? ( ако изобщо сте...)
Това може би е отпечатък на Вашите пръсти? както държите детето под мишници?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #849 -: Ноември 25, 2011, 22:50:01 pm »
Докторе, тъкмо щях да пиша за отпечатъците от пръсти, но Вие сте ме изпреварил. На Габи също й се появяват след баня, точно там, където съм я придържала, до няколко минутки изчезват.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #850 -: Ноември 25, 2011, 22:59:52 pm »
Аз честно казано не знам какво пише ( на моето Чико не пише подобни неща),но в САЩ например друго просто не съществува, така че ако искам да я возя в нещо, няма как да я возя легнала. Поне аз до сега никога не съм видяла кош за количка, който да е напълно легнал .

Боби в САЩ количките нямат ли напъло легнало положение или кош за новородено? Да не живеем на различни планети? Много ми е странно това  :ask: Аз също зная, че не добре повече от 2 часа да са в столчето.
За АР млякото съм съгласна, че не дава ефект да 1 ден. При нас беше нужна поне седмица.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #851 -: Ноември 25, 2011, 23:10:33 pm »
Не, нямат. И аз мигах на парцали, когато го разбрах, но се оказа, че са конструирани според нуждите на бебетата 0+  :D.
*
« Отговор #852 -: Ноември 26, 2011, 00:10:24 am »
Боби, моето кошче за кола има пълно легнало положение, предполагам за да е по-комфортно за бебето, когато ползвам това кошче с шасито на количката. Но легналото положение не може т.е. не трябва да се ползва, когато возя малкия с него в автомобил, защото така не би било безопасно. По въпроса с престой не повече от 2 часа на детето в такова столче, има се предвид като е седяло така 2 часа - да бъде извадено, да се смени позата, "да си почине" 15-30 мин. и после пак може да се вози. Така ми казаха ортопедите на мен. Особено като сте на дълъг път с детето - нормално да се прави така, то ние дето сме възрастни хора спираме да си починем все пак. ;)

Дани беше на 3 месеца когато го извадих от коша за новородено, напълно седнал започнах да го возя на 6.

Натали, днес взех едно шише НУК - 300мл. и един накрайник като на нашите чаши. Сложих накрайника на мястото на биберона и монтирах дръжките. Преди половин час Дани си вечеря абсолютно самостоятелно, аз само му се любувах :D т.е. "става номера". В неговото съзнание явно - шишето с дръжки е "дето го ползва сам", а това без дръжки "си е на мама". Може да държи и Авент-ските шишета и да си пие сам, но пусна ли аз - пуска и той и ме гледа странно и един вид: "И ся к'во праИм?" и чака да му го подам и да продължи да яде.

(off)
И за да разведря малко обстановката, особено по темата "неспане", да ви разкажа за днес. Станахме към 10.00ч., малко преди 12 Дани обядва и взе да беснее из нас... Преди 14:30 - 15:00 да му се доспи "следобедно" - не е било от 2 месеца поне. Облякохме се, събрахме си багажерките и ще излизаме с колата. И си правя аз тънки сметки, че ще напазаруваме в БИЛА първо и докато се намоткаме, точно за срещата с една дружка, в един приятен, тих ресторант - на дзверо ще му се спи вече. Викам си, ще го друсам в района около заведението с количката докато закърти хубаво и после може и да ме огрее час поне мирлик, за да хапна човешки и да си поговорим.
Тръгваме от нас към 12:40, докато стигнем до БИЛА са 5мин., паркирам, поглеждам го в огледалото - спи  8O Викам си, докато сляза да взема якета, чанта и ще се е оцъклил. Няма. Вадя го от столчето - никаква реакция. Tръгвам към входа с него наръце и издърпвам пазарска количка, пускам седалката и мисля, че междувременно ще се събуди - не. През цялото време ме е яд, защото си мисля как сега е задрямал, ще се събуди, ще се накриви и край - ни ще спи повече, ни ще кротува, само ще е кисел...Обмислям да си отменя срещата при това положение.
Слагам го както си спи да седне в количката и очаквам да се събуди и да ревне зверски, но това не се случва. Нашият се кламбичва напред, "забива" чело в дръжката за бутане на количката и продължава да спи 8O, а аз вече съм готова да припадна от изумление. Навеждам се и почвам да му мъркам: "Мамеее, хайде зайче да се събудиш, Даниии, хайде мамо отвори очите...", не искам да се стресне къде е като се събуди естествено. И докато го увещавам да се събуди, приведена над него -  ми е нереалистично, че тези реплики излизат от моята уста: "събуди се".АЗ?!! На Дани?!!!  :lol:

Сценката се разиграва пред входа на магазина и една притеснена служителка дотичва и ме пита: "Госпожо да не му е лошо на детенцето, да викаме лекар?". А аз: "А не, не всичко е наред, просто спи дълбоко и ми е трудничко да го събудя." Вече като се чух да казвам И това - прихнах да се смея, амааааа с глас и сълзи ми избиват от смях. От което Дани най-после се събуди, а жената ме изгледа доста странно за реакцията ми /разбираемо де/. Принцът се събуди, ама не изкиселя, ами се поогледа и ми се усмииихва лъчезарно /много обича супермаркети/. Та направих му кефа да пазарувам три пъти по-бавно от нужното, че да се наслади на всички шарении и неща, които му давам да хвърля от количката и хайде пак в колата и към ресторанта.

По пътя до ресторанта - пак заспа. Вече се притесних..."един път стомна за вода, втори път стомна за вода...",първия път се размина кислоча, но второ събуждане - няма да мине без "щети". :? Ама няма накъде вече да се връщаме - каквото такова.
Паркирах, извадих количката, вадя и него - "никакви признаци на живот", спиииии ама пушек се вдига. Ресторантът се намира в един търговски център. Та от паркинга, асансьори, после светлина, шумове, хора - спи. Влизаме в ресторанта - спи. Прекръстих се наум и си заръчах половината меню, викам дай да ям докато още може, едва ли ще е задълго.  :lol: Това беше към 14:30. Събуди се чааак в 17:30ч.  8O - мил, благ, крилца му никнат, пък като се уети къде е - съвсем щастлив вече /и заведения обича/.

Еми щом това е номерът да спи - ОК. Колата под ръка, денонощни супермаркети има, ако намеря и ресторант дето да работи цяла нощ - идеалнУ  :lol: Пак ще съм недоспала, но пне ще мога да ям и да вържа някоя мръвка накрая. Пък като се поугоя - ще издържам по-лесно на безсъние. ;)

Хубава и спокойна нощ и повече усмивки за всички!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #853 -: Ноември 26, 2011, 04:17:48 am »
Може да е гастрентерит тогава това. Или първи белези на уроинфекция, ако повръщането продължава.
Доктор Бърди, тя си повръщаше, не е като да е нещо ново, но беше почти спряло и сега така пак да се върне ме учуди. В понеделник сме на лекар за 4 месечният преглед и ваксини. Ако е едно от тези неща, може ли да се бият ваксини?  Няма температура.

ileini , нямат напълно легнало положение. Затова и за съвсем малки бебета се ползват столчетата за кола- доста колички има приставки за тях или пък има само рамки на колела, които са за да сложиш столче за кола. Кошове като вашите зимни кошове въобще няма. Аз затова си мисля, че щом толкова много хора си гледат така децата и нищо им няма, значи не може да е чак толкова опасно.

Жбрул, то нормално да не си оставя детето без да го мръдна повече от 2 часа, но като спи е стояла и повече. Ивана като се роди не искаше да спи другаде. Та накрая, изтощена от безсъние, сложих столчето в леглото и спа в него, защото се сетих, че една приятелка ми каза, че синът и след раждането спал в столчето една седмица. После пък пак не можах да спя, защото хукнах да търся по интернета дали не и е вредно за гръбчето, но намерих много хора, които бяха писали, че са си слагали така бебетата да спят. А веднъж на 8-9 месеца пак спа в него, защото не искаше да заспи до посред нощ и в него заспа и не я пипнахме до сутринта. 
За спането в количката - ама точно вчера стана почти същото с нас. Ивана заспа в колата и не се беше събудила когато стигнахме до магазина,към който бяхме тръгнали. Мъжът ми искаше да сме се връщали в къщи, за да сме я сложели да си спи. Аз категорично отказах, защото ми писна по няколко часа следобяд да се въртим на пети около нея. И така, взехме един негов пуловер, сложиме го в количката и я сложих да легне на него. Над нея като таван слохиме на Андреа столчето за кола напряко на количката и така влезнахме в магазина. Отвори очите няколко пъти по паркинка, докато друсаше и после така си откърти, че не и чухме гласчето. Поне половин час се мотахме вътре и вече на излизане тя се събуди, вдигнахме я и беше много щастлива и наспала се без драми. Както е тръгнало ще е като майка си и ще откаже следобедният сън много скоро.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 04:28:00 am от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #854 -: Ноември 26, 2011, 07:42:21 am »
Доктор Бърди, таман както си мислех, че се е пооправила и Андреа тази вечер последното хранене преди лягане го повърна, ама като фонтан. На метър напред го изхвърли, направо страшно изглеждаше. Така като повърне, трябва ли да я нахраня отново с горе-долу толкова, колкото е повърнала? Много ми е трудно да преценя колко е повърнала, защото на мен ми се струва страшно много, но не съм сигуна. Иде ми да ходя да сипя една чаша мляко и да я лисна на плочките, че да се опитам да преценя. 

*
« Отговор #855 -: Ноември 26, 2011, 08:02:01 am »
Боби аз го събирам със салфетки и ги тегля на кухненската везна, ако това може да те успокои по някакъв начин де. За дохранване и аз се чудя?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #856 -: Ноември 26, 2011, 08:23:53 am »
Боби аз го събирам със салфетки и ги тегля на кухненската везна, ако това може да те успокои по някакъв начин де. За дохранване и аз се чудя?
Хм, това е идея, ама то беше и върху блузата ми и чорапите ми този път, но за друг път става. Аз успях да и дам около 40мл преди малко (тук сега е полунощ)и тя заспа. Дали толкова е повърнала или почти всичко не знам, но поне ми е по-спокойно, че не е останала с напълно празно стомахче.

« Отговор #857 -: Ноември 26, 2011, 09:10:30 am »
Д-р Бърди,не съм яла нищо от посочените.Не са и отпечатъци от пръстите ми.Някои от тези петна имат връхче.
moniks_s,и нашите петна се появяват след баня и после сами изчезват.
toni_21_I,не се извинявай,приемам и други мнения :)
[/url]
*
« Отговор #858 -: Ноември 26, 2011, 10:21:49 am »

8O 8O 8O
Правите такива неща!!!????
Аз не бих нахранила отново.
Детето ще покаже само дали е гладно...
Когато ми се е случвало да повърна, след това нямам желание за ядене, поне не веднага.
*
« Отговор #859 -: Ноември 26, 2011, 10:34:08 am »
Дидон твоето може да няма желание за ядене, но моето иска постоянно и трябва да знам дали повърнатото е толкова много колкото ми се струва, всъщност най-голямата ни локва е тежала 20мл така че аз избягвам да храня след връщане само ако много се тръшне.