0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #20 -: Октомври 03, 2011, 15:30:10 pm »
Честита нова тема момичета и Рачо  :wink:
на някой дано да е първа и последна, а на някой да е най последна  :wink: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
да знаете, че ви наглеждам и стискам палци от все сърце  :crossfingers:

Дано само с хубави новини да се пълни темата! :bed: :bfp: :lovedock: :heartbeat: :heartbeat:  :preggo stork-boy :sucky: :sucky: :sucky: :stroller: :balk_50: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #21 -: Октомври 03, 2011, 16:39:34 pm »
Момичета нуждая се от съвет с риск леко да се отклоня от темата.
Подадохме документите по фонда и може би януари ще ми излезе номера. Аз обаче нямам доверие нито в екипите на майчин дом, нито на олимед. Не зная защо, никога не съм ходила нито на едното нито на другото място! Мнението ми се изгради изцяло чрез четене на форуми. По същата причина попаднах и при нашия доктор, заради многото похвали и бебчета, които е направил! Той ми предложи да си изчакам реда и да отида в олимед, но...... аз нямам доверие, страх ме от голямо разочарование и си мисля дори фонда да ми ги подарява тия пари, предпочитам да си финансирам един опит. И си мисля (след като все пак при доста не се получава от първия път),  какво ще правя след това ако не се получи. Средства за втори опит едва ли ще има. Мислих на естествен, че е значително по-евтино, докато успея. Или все пак мога да се доверя на някоя от двете клиники?
 Вие защо сте при Александров?
  а) защото сте минали вече по фонда и нямате право на повече опити?
  б) имам право, но не искам (вярвам само на АГ Варна)?
  в) изчаквам си реда и уплътнявам времето до тогава?
Извинете ме, но предполагам повечето от вас са минали през тия въпроси и вече са открили своите отговори.
Ние  сме с мъжки фактор. 1мил/мил. Имаме една неуспешна инсеминация и един опит за Ин витро на естествен цикъл, но нямаше яйцеклетка във фоликул.
Уж при мен иначе всичко е ок!
Сигурно ви изглежда твърде песимистично да мисля от сега какво ще правя ако не успея, но обичам да съм подготвена за разочарования и да имам план и за такива случаи.
Интересно ми е , че доста от вас веднага след един опит пробват втори и то все при Александрова....как се справяте финансово?

Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #22 -: Октомври 03, 2011, 17:44:41 pm »
Меги,нормално е да се вълнуваш от такива въпроси,още повече си отскоро в темата ,а и както се вижда нямаш ,много дългогодишен опит/което има и хубава страна/ :wink:! Аз ще ти кажа от собствен опит как се получи,като съм далеч от мисълта да бъда изчерпателен,особено що се отнася за мнения и съвети ,касещи клиники и доктори-това си е строго лично убеждение. Много от момичетата ,които пишат тук,са вече бременни с помоща на екипа на АГВарна,но техните опити са започнали поне перди три и повече години,когато нямаше още ФАР! А и да го е имало,той има определени изисквания ,за да се кандидатства -като определен брой неуспешни процедури,специални диагнози и т.н.,така че едва ли всички са се включили веднага.Освен това,както и ти си разбрала,АГ Варна не работят с ФАР,проф.Козовски има коренни различия по въпроса.за сметка на това обаче,цените на центъра са много,много атрактивни,особено сравнени с успеваемостта му.такаче,тук вече е въпрос на вътрешно убеждения какъв избор би направил човек.Всуки по един или друг начин е  достигнал до АГ Варна, като естествено пътищата могат да са съвсем разнообразни- съвет от познати,просто е попаднал още в началото на сайта на центъра,по-удобно му е било да се предвижва,ако не е от града и т.н.,т.н.Ние имаме няколко опита тук,за съжаление неуспешни  /което въобще не е разклатило ни най-малко доверието ни в екипа на центъра/ ,но така се случи и следствие на много икономически обуславени фактора,нямаме възможност да продължим сами. Има двойки,които въпреки ,че отговарят на условията за кандидатстване,държат да правят ппроцедури точно в центъра във Варна. Всичко опира до възможности  и до убеждение. Според мен на твоите въпроси отговорите не са нито черни,нито бели! Всеки случай е различен,всяка съдба се различава,така че,по-скоро "сивото" е близко до отговорите!! :wink: :wink:Надявам се ,че ме разбираш! То има още много да се пише,но нека и другите мочиета си кажат мнението! Особено ,щастливите майки или настоящи бременни!! :DТука е пълно с такива,даже и да не пишат,постоянно четата.Знам ги аз,всички са готини и ще видиш как ще те залеят с отговори!! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #23 -: Октомври 03, 2011, 17:44:59 pm »
Меги, аз ще ти отговоря за себе си:
- не съм минавала по фонда нито един път, от самото начало реших, че това ще е моят лекар, и на него имам пълното доверие
- това с уплътняването на времето хич не ми хареса :(, но не съм си уплътнявала времето - имаме една инсеминация - неуспешна; едно инвитро, при което имах положителен тест, ембрион, сърдечни пулсации, след което мисед аборт; второ неуспешно инвитро, и сега третата процедура е с положителен тест ( отново).Всичките процедури са в АГ.
Моят съвет лично е, ако имате финансова възможност, да се доверите на Александров. Щом сте и с мъжки фактор, важно е да сте при добър ембриолог - най-вероятно процедурата ви ще е ИКСИ.Ние също сме с мъжки фактор.
Не звучиш песимистично, наистина е добре да се подготвиш. Странно защо Александров ти е казал Олимед . От трите клиники във Варна , работещи с фонда, най-малко тях бих избрала, но това е лично мое мнение.
Каквото и да решиш, успех!
При много момичета става и от първия път :wink: Дано да си от тези.
« Последна редакция: Октомври 03, 2011, 17:46:35 pm от siska81 »

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #24 -: Октомври 03, 2011, 18:22:15 pm »

(след като все пак при доста не се получава от първия път)

Е, Меги, недей така. И на мен ми е първи опит, ама все се надявам. Но дори да не се получи нямам намерение нито да спра да опитвам, нито пък да спра да вярвам. То аз за себе си вече усещам накъде отиват нещата, ама нали не трябвало да сме песимисти, а да вярваме. :wink:

Колкото до другите ти въпроси, не знам дали имам право да отговарям след като нямам  кой знай какъв опит, но все пак:
Не съм пускала никакви документи и нямам намерение (поне за сега). Имат някакви изисквания, дето не ме кефят много много. Отидох при Александров с много резерви, въпреки, че знаех, че е добър специалист. Не съм ходила в никакви други клиники. Сега за сега смятам да си остана там. Ако не стане сега, искам да пробвам пак ако може веднага, ако пак не стане (ама то ще стане,де) може би ще помисля за извън БГ. Но силно се надявам да не се стига чак до там. Пожелавам ти най-искрено успех
каквото и да решиш!  :bighug:
« Отговор #25 -: Октомври 03, 2011, 18:36:03 pm »
Хайде и от мен успех на всички момичета и в най-скоро време всички да се похвалим с +++ !!! А след 9 месеца заедно да ходим по разходки с малките си рожбички!
« Отговор #26 -: Октомври 03, 2011, 20:09:56 pm »
Меги,напълно е нормално да си объркана и да имаш въпроси,питай без да се стесняваш.Аз съм от град на другия край на България и София ми е съвсем близо,но никога не съм ходила в тамошните клиники.За АГ Варна разбрах от моя позната,която забременяла там от първи опит,след 7 неуспешни в различни клиники.След това съвсем случайно попаднах на семейство,в което и двете деца са "Варненчета" и така,когато не можех да забременея някак вътрешно почуствах,че трябва да отида на консултация точно там.Като начало бях пациентка на Доц.Маркова,опитахме с две инсета,за съжаление неуспешни,след което решихме да опитаме ин витро.Каквото и да кажа за добрината и отношенито на доцентката ще е малко,който я познава разбира:)За ин витрото ме пое Александров имах имплантация,но за съжаление не се стигна до фактическа бременност.Казвам ти го ,за да знаеш че става и от първи път,въпроса със задържането и износването е друг и на такъв ранен етап не зависи от лекаря,както каза Александров има и известна доза късмет и шанс,които трябва да са на лице ,след като екипа си е свършил работата.Имам безпрекословно доверие на доктора и за минута не съм съжалявала за избора си и ще опитвам все при него докато стане.Никога не съм кандидатствала по фонда,защото идеята да чакам 2-3 години и да се занимавам с толкова документи,дизгнози и т.н. хич не ми допада.Цените в клиниката са доста по ниски от тези в други клиники,но лекарстават,които се приемат по време на стимулациите са скъпи и пак си отиваш на една доста голяма сума.Никой освен теб не може да вземе решение,дали да изчакаш решението на фонда и така да се подсигуриш с два опита или направо да започваш при нашия доктор,това зависи от възможностите на семейството ти.Обсъди го с мъжа си,сигурна съм че ще вземете най-доброто решение за вас.Желая ти много късмет!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #27 -: Октомври 03, 2011, 20:54:01 pm »
  И аз да  се включа.
Аз съм пациент на АГ Варна още от далечната 2001.Правихме ИКСИ и от първи път забременях.Сега сина ми е на 9г и...
В ново време пак съм пациент от м.юни,второ ин витро с +  тест  и 2 замразени ембриончета.Юнската бременност не се задържа ,сега съм в очакване на  сладоледчетата.На 28.09  и на 02.10  + тестове .Чакам преглед на 10.10.2011.
   Та ,както виждаш имам от всички вариации на процедурите,всички с  + тестчета.
     До момента всичко ми е самофинансиране и не съжелявам за това.

p.s.2000г имам операция в Сф  и от там ми препоръчаха ,ако правя ин витро да бъде  в Варна ?!

Всеки сам решава,трудно е но,си заслужава !!!Познавам ги доста дълго -
 супер са !!!
*
« Отговор #28 -: Октомври 03, 2011, 21:05:14 pm »
Меги, ето накратко и моята история: пуснах документи във фонда юли месец миналата година, подготвени от "Майчин дом". Още тогава разбрах, че това не е моята клиника и изпаднах в лека паника какво ще правя. Много четох и разпитвах и виждах, че всички пътища водят към АГ-Варна. Паниката ми взе да се увеличава. В крайна сметка в края на годината семейния съвет реши, че можем да самофинансираме един опит. Отдъхнах си и веднага хукнах към АГ-то. За съжаление първия ми опит беше неуспешен. Няма да обяснявам как се почувствах, вярвам че всички ме разбират. Не знаех какво ще правя - не можех и да си представя да отида в друга клиника, при друг доктор. Като по чудо излезе възможност да ме финансират по програма от Община Варна. Отново ми поникнаха криле. Два месеца след неуспеха, отново се хвърлих с главата на пред. Два дена преди да направя теста ми се обадиха от фонда, че съм одобрена. Е, виждаш лентичката ми - не ми се наложи да ползвам заповедта.
Мислихте ли по въпроса, ако фонда ви финансира опита, вие да си финансирате престоя в друг град?
Вярвам, че ще вземете най-доброто решение за вас! Успех ти желая от цялото си сърце!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #29 -: Октомври 04, 2011, 08:11:48 am »
 :bighug: Добро Утро мили момичета и мили ra40  :D (специални поздравления за мъжкото присъствие)
Първо искам да благодаря на всички ви за отговорите. Наистина не съм предполагала, че наистина толкова лично ще се отнесете към моите проблеми, след като сигурно след толкова години на борба, би трябвало да не искате повече да чувате за това, но от друга страна си мисля, че е станало сладко ежедневие, без което не можем. Аз самата вече го почувствах, едва от два дена във форума, а цял ден вчера дебна някое минутка на работа за да видя какво сте ми писали (като малко дете чакащо десерта си  :D). Ra4o, наистина голям респект изпитвам към мъже, които наравно с половинките си са плътно до проблема и търсят и те решения. Моя мъж първата година казваше, ще стане когато му дойде времето, да не се вманиачвам и се чувствах доста сама в болката си че не става. Сега с времето и той почна да разбира, че няма да е лесно, но нито веднъж не е седнал да прочете нещо по въпроса, още повече че сме с мъжки фактор. Трябваше да чета и за него, за витамини, за изследвания, за доктори....но това е друга тема. Радвам се че има и мъже в такива теми.
Слънце вярвай ми ще броя дните с теб до 10.10, за да поема дълбоко въздух и да повярвам че и ние ще успеем.Аз вярвам че вече при теб е станало. Нямаш ли вече някакви симптоми, които да подсказват???

Или, прочетох за твоята история в предния форум и смятам че наистина силна жена (всички жени сме силни, защото сме жени)Вярвам че бог е с теб и ще ти върне най-скъпото, което си загубила. Вярвам го!

Теди и всички останали и при нас ще стане  :balk_50:

Извинете ми ако съм пропуснала някой.....ще пиша пак от работа, ще открадна някоя минутка.
Желая лек и спорен ден, много слънце и усмивки!
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #30 -: Октомври 04, 2011, 08:30:06 am »

Слънце вярвай ми ще броя дните с теб до 10.10, за да поема дълбоко въздух и да повярвам че и ние ще успеем.Аз вярвам че вече при теб е станало. Нямаш ли вече някакви симптоми, които да подсказват???

Ще успеем всички как иначе  :grouphug2:
Аз не знам дали не е рано за симптоми още, но и се старая да не мисля много много за такива защото това, което аз усещах (особено до 7-8 ден след трансфера) хич не ми харесваше.
То не остана- още 2 дена и истината ще лъсне. Някак си вътрешно си мисля, че трябва да се подготвя за трудна среща с доки.  :?
*
« Отговор #31 -: Октомври 04, 2011, 08:31:49 am »
Меги, освен Майчин дом и Олимед, Д-р Георги Козовски стартира с нова АРТ клиника във фонда. Ето линк на темата в Зачатие, където можеш да събереш повече инфо http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42808.0
Аз лично не бих си доверила тялото и здравето в ръцете на "специалистите" от майчин дом и олимед, било то и да ми финансират опита. Пък и нямам време за експерименти, тъй като съм на 35г.

Доста четох и препрочитах и събрах немалко информация, преди да избера Д-р Александров за свой лекар, лекара, който съм убедена че ще ме излекува :D Добре е обаче да знаеш, че колкото и големи специалисти да са в АГ Варна, все пак те не са Господ и не винаги свършената добре лекарска работа е равносилна на бременност. За съжаление има и други фактори, които влияят на резултата от инвитро опитите и които медицината не е способна да парира все още. При мен първият опит инвитро в АГ Варна преди месец беше неуспешен.

Разбира се че е трудно на всички нас да финансираме опитите си, за себе си ще кажа, че сме свили до минимум семейният си бюджет и ще направим всичко възможно, включая и теглене на заеми, ако се наложи, за да успеем да се включим с нов опит  февруари-март...

Вярвам, че ще вземете правилно решение за вас, чийто резултат ще бъде едно палаво мъниче :D Успех! :goodluck:

Слънце, стискаме палци!!!

Щастлива мама на трима :)
« Отговор #32 -: Октомври 04, 2011, 08:53:39 am »
И аз броя месеците...на нас ни дадоха време да опитваме от 6 м. до 1 год. за естествено зачеване...не се получава засега (4 месеца вече след лапаро)... имам чувството, че играя лотария...дали февруари, или март...а може би януари да направим опит. Засега сме осигурили пари за един опит...  :P и все още се надявам да се получи по сладкия начин :) но съм решила да не мисля какво и как и ако ... за бъдещето ... каквото трябва ще се случи, и ако трябва ще го мисля когато му дойде времето. Незнам дали е правилно да съм така "неподготвена"...но това ми помага да гледам смело напред, без страх.
« Последна редакция: Октомври 04, 2011, 09:11:53 am от Dragony :) »
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #33 -: Октомври 04, 2011, 10:31:06 am »
Слънце, силно стиснати палци!
Приятели, малко извън темата, но в предаването "На кафе" подаряват ин витро процедура, срок за изпращане на документи 20.10.
« Отговор #34 -: Октомври 04, 2011, 11:00:21 am »
Жанита а можеш ли да помогнеш как да кандидатстваме за тази инвитро процедура, защото търсих в сайта на  предаването и нищо не намерих?
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
« Отговор #35 -: Октомври 04, 2011, 11:03:18 am »
  Имам  много признаци ,но не искам  да  ги гледам,за да не си повярвам  :D
 Всеки ден е един дълъг път  към  щастието  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
  Късмет  на всички !!!
Следобед ще ходяна личната за болничен продължение.Д-Р Компанска-Бс  е супер готин Човек и доктор.С гинеколожката се радват повече от мен .
« Последна редакция: Октомври 04, 2011, 11:06:44 am от ili7372 »
*
« Отговор #36 -: Октомври 04, 2011, 11:33:33 am »
Жанита а можеш ли да помогнеш как да кандидатстваме за тази инвитро процедура, защото търсих в сайта на  предаването и нищо не намерих?

Аз го чух съвсем мимиходум, може би утре ще има повече инфо. в сайта им. Но иначе искат да се изпратят обичайните хормони, спермограма, цветна снимка, кратко описание на вашата история с безплодието, за снимки не съм сигурна, но и сигурно пропускам нещо, затова най-добре да се види в сайта на предаването или да гледате повторението.
« Отговор #37 -: Октомври 04, 2011, 12:29:58 pm »
Всъщност преди малко изгледах предаването епизод 17 от 27 септември, д-р Александров мисля че гостуваше на Гала, след него Милко Калайджиев. Та на края на гостуването на д-р Александров обявяват за безплатната процедура инвитро във 50 минута от предаването.
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
*
« Отговор #38 -: Октомври 04, 2011, 12:49:21 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46753.msg864157#msg864157
ето малко яснота и бъдете по упорити при търсене във форума!!! :lol: :lol:
само не разбрах,д-р Александров и той ли подарява процедура ,също като д-р Владимиров,или е станало объркване ,следствие на голямата ви привързаност към първия?? :lol: :lol: :lol: :lol: Мен и двамата ме устройват,ако спечелим ,де! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #39 -: Октомври 04, 2011, 12:57:18 pm »
Меги, честно казано всички момичета в този форум се лутат между много въпроси, и терзанията са много, и в същото време всяка една от нас вярва в нещо, което й дава сили да продължи напред. Предполагам си прочела в предния форум моята история и аз лично вярвам, че ще успея да родя поне още едно детенце, а искам даже две, защото съм убеден, че така ще се прероди моето 5 годишно момиченце, което изгубихме толкова нелепо, заради мудните лекари в  окръжна болница и в терапията във варна. Ето в това вярвам аз - в прераждането - и дори всички да ми се смеят и да ме обявят за луда, аз ще продължа да вярвам в това и да се боря.
А защо повярвах на екипа в АГ и защо съм там? Случайно знам от моя позната името на доц. Маркова. Преди години тя й помогна само чрез леки стимулации да роди 2 момченца, които се промушиха през почти запушени тръби. Децата са с почти 3 години разлика, така че явно бебета стават не еднократно и при почти непроходими тръби. Аз никога не съм имала проблеми със забременяването, забременявала съм нормално още при първи опит и съм родила 3 деца,но може би от шока, с който се боря вече 1 година и нещо, при мен нова бременност не се получава.Всички изследвания са чудесни и при мен и при мъжа ми, и въпреки това - нищо. Е получи се през февруари,но само за 10 дни. Тогава се сетих за доц. маркова и много притеснена отидох при нея и й разказах защо съм там. Искам да ти кажа, че тази жена се отнесе с мен така, както никой друг, бих казала, че нейната човещина ми помогна да надигна глава от депресията повече от всякакви лекарства, които приемах под строг график. Даже при последния ни разговор аз й благодарих за човешкото отношение и за това, че не се отказва да се бори заедно с мен, за топлите думи, които ми казва. Признах й, че за тези 9 месеца тя се е превърнала за мен в повече от майка, защото дори майка ми няма представа за нашите терзания и усилия за детенце. Така със сърдечното си отношение и професионализъм аз повярвах на поне един лекар в България. Досещате се защо съм изгубила вяра в лекарите. Вярвам и на Александров, защото Маркова каза, че  мога да му се доверя на 100%. И при мен не стана с първото инвитро преди месец, но няма отказване. Борбата продължава, като искам дебело да подчертая, че основните оръжия в битката за бебенце трябва да са вярата и любовта. Въпреки че минах през ада, аз вярвам в успеха и с любовта и подкрепата на мъжа ми продължавам тази борба до успешен резултат.
Така че , мила Меги, не се лутай в излишни пресечки, а върви по царския път до твоето бебче, а той със сигурност минава през 7-я ет на АГ-Варна. Пари се намират, вярно че е трудно, но децата са приоритет номер 1. От сърце ти желая успех и резултат на тест ++++ !  :wink: