0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #820 -: Януари 26, 2012, 11:04:14 am »
Гери,

Ин витро на спонтанен цикъл... Първи преглед на 9 ден беше при мен, д-р Александров предложи лека стимулация, защото имах два фоликула в левия яйчник. Така 4 дни, като успоредно с пурегона слагахме и цитротид. Според нарастването на фоликула док. ще предвиди кога да сложите прегнила и респективно кога ще е пункцията.

Успех от мен!

« Последна редакция: Януари 26, 2012, 11:06:47 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #821 -: Януари 26, 2012, 23:57:16 pm »
Благодаря ти deep за информацията!
Момичета, честно да ви призная странно свито ми е сърцето  :(. Това ми е 3-ти опит / след ИКСИ, ин-витро и сега ин-витро на ЕЦ/, а не усещам трепет, нито надежда...По-скоро не си позволявам да се надявам. Уж само запушените ми тръби /от кюртаж след спонтанен аборт - от "късметлийките" съм/ бяха пречка, а вече натрупах "стаж" с два неуспешни опита. Страх ме е от пореден неуспех. Чудя се дали като с повече яйцеклетки не успяхме, тази една ще е моя късмет..Извинете ме за настроението, но ви чувствам толкова близки по съдба и си позволих да споделя с вас.
megi79, по план утре трябва да се видим с Док. Ти ще започваш ли пак? Много, много успех ти желая, а пък може и да се засечем на диванчето тези дни  :D
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #822 -: Януари 27, 2012, 04:30:37 am »
Гери,недей да се настройваш негативно,ако това е твоя опит ще стане и само с едничко ембрионче,ще видиш.Аз и двата пъти слагах само по едничко и ето,че се получи.Кураж ти желая ,мила и много късмет стискам силно палци,за теб и всички на старта!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #823 -: Януари 27, 2012, 08:38:20 am »
Гери,ти гледай сега прегледа при Док да даде добри резултати и да започнете процедурата. За чувства,надежди и вяра има време да се говори. Просто с всеки неуспешен опит претръпваме,но това не означава ,че желанието ни намалява.Нещата придобиват рутина,ставаме по опитни и знаещи,което в никакъв случай не е за радване,мамка му! :wink: Пиши как е минало днес!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #824 -: Януари 27, 2012, 11:41:37 am »
 :good_post: :cool:
Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #825 -: Януари 27, 2012, 23:39:12 pm »
Благодаря ви, приятели, за подкрепата! Не съм се предала или отчаяла, напротив - просто някак си не чувствам като че ли..
Иначе днес нищо не разбрах от прегледа - Док го бяха ядосали / трябваше да влиза в операция, а имаше проблем с анестезиолога, доколкото разбрах/, прегледа ме и изхвърча и не можахме да поговорим какво е положението  :( Но така или иначе вдругиден пак ще се видим - тогава ще стане ясно :)
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #826 -: Януари 28, 2012, 14:03:20 pm »
Здравейте, пак въпрос... всъщност кога се прави сондаж - в цикъла преди да започне процедурата ли?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #827 -: Януари 28, 2012, 14:25:01 pm »
Принципно да. На мен ми го правиха август, трябваше да стартирам септември, но имах неспукан фоликул и почнах октомври.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #828 -: Януари 28, 2012, 16:15:49 pm »
Здравейте момичета, ние започваме отново. Днес бях при доки, бях се настроила за естествен цикъл, но той видя по два фоликула в двата яйчника и иска да се борим за тях, така че ще включим мин. доза фостимон 75UI - 4 дни и  цитродид. Пункция в петък (ако всичко върви по план).
Някоя от вас използвала ли е този препарат фостимон и има ли успешно забременели.
Някоя от вас имала ли е  такъв опит с включване на стимулация от 7 ден и как е завършил. Ще се радвам да чуя нещо хубаво по въпроса. Отново съм се надъхала, дано това е нашия успешен опит.
Гери ти ще имаш ли някаква стимулация?
*
« Отговор #829 -: Януари 28, 2012, 22:08:26 pm »
Здравейте моята пункция ще е във вторник за сега всичко върви по план

Меги успех

И на мен ми правиха сондажа в цикъла преди процедурата
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #830 -: Януари 28, 2012, 22:44:35 pm »
А на мен ми казаха,че ще ми правят сондаж с последното хапче от Логест-а.  Шоко,Гери,Меги, късмет момичета  :crossfingers: :bighug:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #831 -: Януари 29, 2012, 08:37:18 am »
sugari75, Shoko, Gery, стискам палци, нека това е нашата година на нашите бебета!
« Отговор #832 -: Януари 29, 2012, 11:24:47 am »
megi79 , моята последна стимулация беше с фостимон 75 и цитротид, като при теб. При пункцията ми извадиха 15 яйцеклетки трансфер на 3 ден на три ембриона - един много хубав и два не чак толкова, както ни каза Александров и резултата е в лентичката. Успех на всички стартирали и от мен!!!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #833 -: Януари 29, 2012, 18:57:42 pm »
Благодаря roska01, подейства ми много добре. Само един въпрос, също ли започнахте на 7 ден от цикъла с фостимона? По какъв протокол и с какъв фактор сте? Благодаря предварително за отговора
« Отговор #834 -: Януари 30, 2012, 09:37:09 am »
megi79, първоначално д-ра искаше да опитаме на ЕЦ, но аз не исках да разчитам само на една яйцеклетка и той реши да опитаме с лека стимулация /при първия ми опит яйчниците ми реагираха много бурно на стимулацията имах 28 яйцеклетки при пункцията/. Мисля, че стартирах от пети ден, но не съм много сигурна, казах му че са ми останали цитродит и малко гонал. Сложихме три цитротида и гонала, който беше ми останал /но каква доза не си спомням, но беше 4 боцкания/. 36 часа преди пункцията ми сложиха прегнил 5000. При нас имаме леко намален брой на сперматозоидите, но д-ра казва, че това не е проблем за естествено забременяване, даже настояваше да опитаме още известно време по естествен път, но аз не исках повече да чакам и така .... УСПЕХ!!!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #835 -: Януари 30, 2012, 13:09:39 pm »
Мерси roska01,
Малко ме хвана страха дали няма да презрее яйцеклетката в големия фоликул. Днес вече 17мм, а пункция в петък. Как ще стане под действието на фостимона той да не расте повече а другите по-малките фоликули, днес 13мм да растат.
Някоя имала ли е пункция, когато фоликулите са над 20мм и примерно яйцеклетката уж да е презряла, а да се оплоди и да има нормална бременност. Извинете ме за въпросите, но ме хвана шубето дали заради тази лека стимулация няма да си загубя и единствения хубав фоликул, на който всъщност исках да разчитам при напълно естествен цикъл.
« Отговор #836 -: Януари 30, 2012, 13:23:31 pm »
Меги, намесвам се в темата ви, за да споделя това, което се случи при мен при инвитро след стимулация. Единият фоликул беше по-голям от останалите (при последния преглед преди пункцията - 21мм). Бяхме го отписали и чакахме останалите 3. В крайна сметка се оказа, че във всичките има яйцеклетки, които се оплодиха и се развиваха. За бременност още не мога да кажа, дали има. Предстои кръвен тест след 4 дни.
Успех ти пожелавам!

My first, my last, my everything!
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #837 -: Януари 30, 2012, 14:10:42 pm »
Това е прекрасно barklet, дано ни зарадваш с добри новини. Ти по какъв протокол беше и колко ембриончета ти върнаха?
« Отговор #838 -: Януари 30, 2012, 15:22:56 pm »
По къс протокол. Върнахме 3.

My first, my last, my everything!
« Отговор #839 -: Януари 30, 2012, 19:36:27 pm »
megi79 няма да "презреят" това не са домати или сливи. Крайната фаза на узряване на Я се получава при пик на ЛХ - това е по естествен път. При стимулациите ЛХ се подтиска с Цетроцид или Оргалутран до желания размер на фоликулите, при който е най-вероятно да има Я. Така те са "защитени" от овулация и крайната фаза на узряване се "провокира" 36 часа преди пункцията от Прегнил или Овитрел. Така "презряване и тем подобни дето ги пишат по форумите с изпуснати или "скапани" Я при оптимални условия са трудно постижими.
Успех.