0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #320 -: Октомври 22, 2011, 18:59:20 pm »
bebs_y - благодаря ти за отговора.
и аз се надявам всичко да е наред и да просължи да расте.
проблема е ,че имам един мисед и сега с това изоставане съм още по-притеснена.
ще се опитам да мисля позитивно и се надявам да чуем сърчицето следващия път.
*
« Отговор #321 -: Октомври 22, 2011, 19:59:33 pm »
Привет мами :)
Аз се включвам най-после, след 3 дневно "наканване" , от болница в Денвър. Приеха ме в Сряда за задържане след преглед при доки.. Шийката ми се е скъсила драстично и от 2,4см преди 2 седмици, съм на 1,4см и направо ме изпидираха под лекарско наблюдение в болницата, а не у нас.. Биха ми инжекции за дробчетата на бебетата, следят ме и за контракции ( онзи ден ме набодоха и по този случай, заради контракции, които дори не усещах) Спекла съм се и не смея да стана от леглото... Препоръча ми доки да ходя в басейна на "терапия". Вчера дойдоха и ме взеха с количката, и цял час се мотах във водата... Добре, че поне това мога да правя..
Във Вторника ми беше "baby shower" и толкова много неща ни подариха за бебетата, включително и огромно количество кашони с памперси.. Аз чаках да мине това събитие, за да почна да пазарувам, а сега не знам кога изобщо ще се пазарува, аз като съм на легло в болница... Моля се бебетата да си стоят на топло пък някак ще го измислим.. Много им е рано да излизат още!

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #322 -: Октомври 22, 2011, 20:23:20 pm »
Ох, Гале, лягай там и не мърдай! Ще правиш каквото ти кажат и това е. Неприятно е по цял ден да лежиш, но в името на бебетата ще трябва да го сториш. Дано всичко да е наред :bighug:!
В Щатите са помислили хората и правят Baby shower преди да се роди бебето, а тук носим подаръци след раждането, малко като след дъжда качулка. По-добре е така предварително да си види майката какво й липсва и да си пазарува останалите неща.
Гале, то пазаруването и online е много забавно, така че няма нужда да се лишаваш от това удоволствие :wink:.
*
« Отговор #323 -: Октомври 22, 2011, 21:14:26 pm »
Гальонди тъкмо се чудех какво ли става с теб  :o Много неприятна ситуация, но сега като си под наблюдение, всичко ще е наред. Лежането помага, а и с правилната терапия има шанс шийката да се възстанови поне малко. Стискам палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
На мен ми направиха серклаж преди седмица на 1,2см шийка, сега лежа и чакам прегледа да видим дали всичко ще е ок.

Наистина лежането е гадно, но в името на малките сладурчета си заслужава всичко. Хубаво е, че поне влизаш в басейна, поне малко раздвижване. А за пазаруването не се притеснявай, има време, а и както Гери казва и online е забавно  :balk_600:

Гале :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug: и ги дръж на топло малките съкровища.

П.С. Гале, а какво показа теста?
« Последна редакция: Октомври 22, 2011, 21:23:25 pm от bebs_y »

*
« Отговор #324 -: Октомври 22, 2011, 21:30:25 pm »
Галенце,силно те прегръщам и знам че всичко ще е наред!!!Само слушай лекарите и не се напъвай вече за каквото и да било,зарязваш всичко в името на малките  барбарончета и се отдаваш на голяма почивка и спокойствие.
Прегръщам те силно мила! :bighug:
На всички момичета в темичката-леко бременеене и повече почивка-стига сте се товарили до края ,сега ви се е паднало да почивате :lol:
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #325 -: Октомври 22, 2011, 21:51:17 pm »
Взех си стеримар, но засега няма ефект никакъв.Свързах се с д-р Сигридов, каза да си взема всичко, което става за бебета, но аптекарката взе да ми чете листовките и не можа да ме посъветва.

Това виброцил бързо ли действа?

Стеримар се впръсква в носа както капките за нос:
http://apteka.framar.bg/18004361/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-150-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8-50-%D0%BC%D0%BB-

Ако имаш само хрема защо ще пиеш Фервекс, ползвай капки за нос - Виброцил, но все пак прочети листовката.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #326 -: Октомври 22, 2011, 22:17:21 pm »
Хайде да се намеся и аз в темичката;-)
Днес бях на 2-ри преглед. Двете бебенца са си добре настанени,чухме силно туптящите им сърчица и така. В 7 г.с навършена съм. Здрави и пухкави бебунки за всички накрая;_))))
Поздрави
« Отговор #327 -: Октомври 22, 2011, 22:22:33 pm »
Dragica, в коя седмица е следващия ти преглед? 11г.с? 12г.с?
*
« Отговор #328 -: Октомври 22, 2011, 22:34:43 pm »
Честито Dragica леко бременеене preggo
Много се радвам, че близнашките мами се увеличават :balk_47:

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #329 -: Октомври 22, 2011, 22:59:40 pm »
Аничка, доколкото пресмятам май ще съм в края на 9 г.с. Така и немога да ги изчислявам:-) Щом казаха че сега съм в 7 г.с навършена след 2 седмици ще трябва да съм в 9 г.с навършена
« Отговор #330 -: Октомври 22, 2011, 23:01:48 pm »
Гледаш си линийката. Значи сега си 1 ден от 8г.с., т.е. се водиш в 8г.с. Д-р Сигридов го питах на прегледа вчера, че ми е малко объркано с тези седмици :)
« Отговор #331 -: Октомври 22, 2011, 23:15:44 pm »
Гале, слушай и изпълнявай каквото ти нареждат лекарите и съм сигурна,че всичко ще е наред с малките юначета и ще си седят на топло в тумбака поне до 36-та седмица.  :bighug:
Драгица,супер новина, лека и безпроблемна бременнност и 2 пухкави бебока на финала
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #332 -: Октомври 22, 2011, 23:18:37 pm »
Ооо, по този въпрос още не можем да се разберем вкъщи :lol:. Аз твърдя, че съм в 24г.с., а другите щом било 24 и 3 дена, значи съм в 25г.с :x. Аз не съм съгласна. Все едно сега като съм на 30 години и 4 месеца като ме питат да казвам, че съм на 31.
*
« Отговор #333 -: Октомври 22, 2011, 23:19:08 pm »
Взех си стеримар, но засега няма ефект никакъв.Свързах се с д-р Сигридов, каза да си взема всичко, което става за бебета, но аптекарката взе да ми чете листовките и не можа да ме посъветва.

Това виброцил бързо ли действа?

Ти аптекарката не я слушай, а слушай какво ти казва д-р Сигридов. На мен така една аптекарка не искаше да ми продаде Индометацин, независимо от рецептата. Е, като казах на д-р Сигридов, той ми отвърна, че следващия път, в който аптекарка отказва да изпълни рецепта и се прави на по-знаеща от доктор, да му се обадя  :lol:

При мен Виброцилът подейства бързо. Ползвала съм също и Биопарокс.

Драгица, честито  :P Лека бременност !
*
« Отговор #334 -: Октомври 23, 2011, 04:12:02 am »
Наистина лежането е гадно, но в името на малките сладурчета си заслужава всичко. Хубаво е, че поне влизаш в басейна, поне малко раздвижване. А за пазаруването не се притеснявай, има време, а и както Гери казва и online е забавно  :balk_600:

Гале :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug: и ги дръж на топло малките съкровища.
П.С. Гале, а какво показа теста?
Bebs, теста е отрицателен.. Там поне да не се стресирам излишно. Доки каза, че това не го успокоява, заради късата шийка.. Аз не съм била в болница отдавна, но в тази бих поостанала  :lol: В стаята има ТВ с плосък екран, 32 инчов, в банята има вана, която е с джетове за джакузи, поръчваш си храната от меню- по телефона и ти я носят в стаята като рум сервис.. До басейна и обратно ме возят в количка. Книги ми донесоха- да си избера, има интернет- аз от телефона си в стаята пиша. Пълна глезла ще изляза от тук  :wink:
Имам застраховка, която ми плаща на мен ако остана в болница(aflac) та мъжа ми изчисли, че е по-добре да съм тук, отколкото да работя 8O луда работа...
Сега ще имам и повече време да се включвам. Прегръщам ви всички.
Миконке, пиле , пиши ми  :D

*
« Отговор #335 -: Октомври 23, 2011, 04:45:59 am »

Имам застраховка, която ми плаща на мен ако остана в болница(aflac) та мъжа ми изчисли, че е по-добре да съм тук, отколкото да работя 8O луда работа...

Кофти повод, но пък си ударила кьоравото, така че крепи бебетата, почивай с кеф и се плацикай в басейна с чиста съвест.
Дано износиш брамбазъците възможно най-дълго!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #336 -: Октомври 23, 2011, 05:53:15 am »
Привет мами :)
Аз се включвам най-после, след 3 дневно "наканване" , от болница в Денвър. Приеха ме в Сряда за задържане след преглед при доки.. Шийката ми се е скъсила драстично и от 2,4см преди 2 седмици, съм на 1,4см и направо ме изпидираха под лекарско наблюдение в болницата, а не у нас.. Биха ми инжекции за дробчетата на бебетата, следят ме и за контракции ( онзи ден ме набодоха и по този случай, заради контракции, които дори не усещах) Спекла съм се и не смея да стана от леглото... Препоръча ми доки да ходя в басейна на "терапия". Вчера дойдоха и ме взеха с количката, и цял час се мотах във водата... Добре, че поне това мога да правя..
Във Вторника ми беше "baby shower" и толкова много неща ни подариха за бебетата, включително и огромно количество кашони с памперси.. Аз чаках да мине това събитие, за да почна да пазарувам, а сега не знам кога изобщо ще се пазарува, аз като съм на легло в болница... Моля се бебетата да си стоят на топло пък някак ще го измислим.. Много им е рано да излизат още!

Цццц... никакво излизане. Стискай краката, ще се справиш! Малко остана  :).
« Отговор #337 -: Октомври 23, 2011, 09:46:24 am »
Поне болницата не е кошмарна, повече наподобява хотел :)
Дано скоро да се оправиш и да няма проблем за преждевременно раждане.
*
« Отговор #338 -: Октомври 23, 2011, 13:43:47 pm »
Стискай кълките Гале и се наслаждавай на почивката. Работата няма да избяга, бебетата са важни!

« Отговор #339 -: Октомври 23, 2011, 14:53:10 pm »
Ооо, по този въпрос още не можем да се разберем вкъщи :lol:. Аз твърдя, че съм в 24г.с., а другите щом било 24 и 3 дена, значи съм в 25г.с :x. Аз не съм съгласна. Все едно сега като съм на 30 години и 4 месеца като ме питат да казвам, че съм на 31.
Скица! Точно 25 г.с. са бебетата  :lol: Ти може да си на 30г, но те живеят в 25 г.с. :D