0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #940 -: Декември 03, 2011, 16:54:03 pm »
И аз имам понякога главоболие, но чак мигрена - не и минавам без лекарства. Посъветвай се с лекар за медикаменти. Той най-добре ще те насочи.
*
« Отговор #941 -: Декември 03, 2011, 20:58:50 pm »
За мигрените и аз не мога да помогна... :( А термина аз сама си го сметнах преди да отида на лекар по датата на последният ми цикъл...Иначе аз го приемам като орентир само, пределно ясно ми е че едвали ще родя тогава, все пак едва 5% от жените раждат на датата на термина си :)
iiivanova списъчето го има малко по-назад, там са написани термините на всички момичета по месеци  :wink:

« Отговор #942 -: Декември 03, 2011, 23:47:16 pm »
Благодаря ви за милите отговори ! :bighug: :bighug: :bighug:
Днес съм доста по- спокойна ,ще пиша когато имам повече яснота по въпроса къде ще раждам .Доста трудно било това с избора и може би трябваше по- отрано да проверявам д-рите ,ама пусто имало да пати.
Гальонди ,вярвам че всичко ще е наред ,моят корем е с обиколка 103 см.,засега нямам нито една стрия и се нядявам да не ми се появят .Но корема много ми тежи ,постоянно гледам да съм полегнала ту наляво- ту надясно.
Тонита ,много хубаво раждане си имала,Дай Боже всекиму !
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #943 -: Декември 04, 2011, 15:23:55 pm »
elisaveta_11 искренно съжелявам за загубата ти  :( Дано скоро се върнеш пак при нас, чакаме те с нетърпение!

Здравейте момичета,
Исках да ви питам нещо за фолиевата киселина. Аз пия витамини за бременни, в които има 400мг фолиева киселина (което знам че е оптималното), но в лекарството ми срещу анемия има още 350мг фолиева киселина и се питам дали това не е твърде много и дали би навредило по някакъв начин на бебето?
« Последна редакция: Декември 04, 2011, 15:34:27 pm от Krisi88 »

« Отговор #944 -: Декември 04, 2011, 18:44:13 pm »
Момичета нещата с мигрената се влошават:(((Адски ми е зле от вчера лежа на тъмно с студени компреси,ама файда никаква..Днес мъжа ми ходи до аптеката и там са му препоръчали да пия Шуслерови соли,които били хомеопатични и безвредни за бременни.Сол номер 7 била за таква болки,а освен това казали,че 1,2 и 8 се купували от много бременни жени.Порових в нета  и тук пише,че са разрешени,ама пак ме е страх.
А да звъня на док през уикенда ми е неудобно.Някой има ли мнение по въпроса за солите?
Криси 88,ти какви витамини пиеш?Мисля и аз да взема.Откога е добре да се започне?
При първата ми бременност преди 11 години,пиех Матерна,но не ми понасяха добре.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #945 -: Декември 04, 2011, 19:22:03 pm »
Аз не пия никакви витамини, д-р Сигридов ми каза, че нямало смисъл, ако се храня разнообразно. Единствено вземам синьо-зелени водорасли, което се понрави на д-ра.

За мигрената щом други бременни позват тези соли не виждам причина да не ги вземеш. А като те притеснява лекарската препоръка утре ще звъннеш и на доктора.
*
« Отговор #946 -: Декември 04, 2011, 19:58:35 pm »
Някой има ли мнение по въпроса за солите?
Криси 88,ти какви витамини пиеш?Мисля и аз да взема.Откога е добре да се започне?
При първата ми бременност преди 11 години,пиех Матерна,но не ми понасяха добре.
За солите наистина незнам, защото никога не ми се е налагало..надявам се да ти мине бързо :) за витамините на мен първото нещо което ми казаха 3мата ми гинеколози (във всички държави в които пребивавам :) като имах положителен тест е да ги започвам веднага :) първо бях на Pregnacare plus Omega 3, а сега съм на Sanatogen plus Omega 3, защото във Франция няма от 1вите. Аз съм много доволна от Pregnacare, докато ги пиех всичко си ми беше бомба, като преминах на 2рите (в които дозите на витамините и минералите са много по-ниски)  сега съм с анемия и пия още хапчета :( Сега чакам някой приятел да ми донесе Pregnacre от София или Лондон :(

« Отговор #947 -: Декември 04, 2011, 20:11:18 pm »
Криси,благодаря ще ги пробвам тези с рибеното масло,дано ми понесат добре:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #948 -: Декември 04, 2011, 21:36:50 pm »
Аз също пия Прегнакер плюс омега 3 и също съм много доволна. Даже желязото ми от 111 се вдигна на 124 за две седмици. Относно солите, в предаването на кафе на Гала имаше цяла тема. Лекарката която ги представи даже каза, че е препоръчително да се вземат, особенно този номер който помага да не се подуват и оттичат краката. Имаше и за кожата, срещу изсушаване и нацепване и не помня още какво.
« Отговор #949 -: Декември 04, 2011, 22:04:52 pm »
Току що го гледах:)Лекарката каза,че 1,2,8 са като за нас нас,имали ефект против стрии и други кожки проблеми,подуване на краката,регулиране на телесните течности и т.н.
Аз ще ги взема да ги пробвам и ще ви дам отзиви,дали са ефикасни.
« Отговор #950 -: Декември 04, 2011, 23:12:44 pm »
Аз залагам на мазилата за стрии, не мисля, че само солите могат да помогнат за избягването им.
« Отговор #951 -: Декември 05, 2011, 10:10:01 am »
Добро утро на всички! Имам следното притеснение- с контракции съм от 3-4 седмици, които контролирам с медикаменти и лежане.Пия Магнерот, Диаспорал, Гинипрал и Но шпа.Но от този магнезий получих разстройство /всъщност ходя само по веднъж на ден в обичайното за мен време:), но е абсолютно воднисто/.Обадих се на док, каза да намаля магнезия и то драстично.Та се чудя - контракциите не са ли по-опасни от разстройството?Да търся ли друго мнение? Някой друг имал ли е такъв проблем при приема на магнезиеви препарати?
*
« Отговор #952 -: Декември 05, 2011, 10:33:45 am »
Здравейте момичета! С голямо вълнение се записвам във вашата темичка, в която отдавна мечтаех да бъда  :D
Очавам близнаци, в 9 седмица съм. Ще разчитам на вашата подкрепа и помощ!
Стискам палци всички да изкараме леки и щастливи бременности!
« Отговор #953 -: Декември 05, 2011, 10:49:16 am »
Аз пък мисля,че всеки проблем с кожата идва от вътре и трябва да се"лекува"причината ,а не следствието.Разбира се и мазилата спомагат за избягване на проблема,но солите и кремовете не се самоизключват,напротив най-добре е да се комбинират.
КАЛЦИУН ФЛУОРАТУМ-повишава еластичността на кожата,предотвратява появата на бръчки,стрии и целулит.Поддържа тонуса на тъканите през бременността,подобрява здравината на костите и зъбите.Това пише на описанието на солите,на мен ми звучи добре и ще ги пия,още повече,че са хомеопатични и не могат да ми навредят по никакъв начин.Това разбира се,както и приема на витамини е въпрос на личен избор.
Двоумя се между мазилото на Мустела и Мама Дона,някой ползва ли ги?
« Отговор #954 -: Декември 05, 2011, 11:10:20 am »
Аз ползвах Мустела за бременни, но ми миришеше много кофти и го зарязах.
 В началото се мажех с разни кремове, но после ме домързя, до момента нямам нито една стрия, а то малко ми остана едва ли ще имам.
Всичко е до кожа и да се мажеш и да не се, ако имаш склонност към нацепване няма спасение.
« Отговор #955 -: Декември 05, 2011, 11:12:50 am »
Аз ползвах Мама Дона.... хубаво се разнася, приятно кремче, отделно с бебешко олио се мазах. Нямам засега поражения, ама съм чувала, че се появяват след раждането. Защото сега кожата се опъва по-бавно, отколкото после ще се отпусне. Олио за стрии ще взема за мазане след раждането, ама... както каза КЪДИ до кожа е и спасение няма с каквото и да се мажем. Ако си предразположена към тези красоти, честито ;)

« Отговор #956 -: Декември 05, 2011, 11:20:02 am »
При първата ми бременност докрая смятах ,че нямам нито една,после като родих се оказа,че съм имала няколко,които са били ниско долу на корема и докато бебето е било вътре не са се виждали,после когато корема ми спадна цъфнаха.Та рекох сега да взема преванитвни мерки,че вече не съм на 20,а на30:))
От приятелки съм чувала,че корема при втора бременност бил по-голям?!Аз по-голям от първия път не мога да си представя,та аз направо се влачех накрая:)))
Дано всичко е наред,другото са бели кахъри,стрии,целулити ще ги оправяме,науката напредва:)
« Отговор #957 -: Декември 05, 2011, 12:51:03 pm »
Не съм съгласна с това,че при втора бременност корема бил по-голям.Ще дам пример с майка ми.При първата си бременност(с брат ми)горката направо се е търкаляла-колкото висока,толкова и широка :lol: Но като забременяла с мен имала съвсем малко коремче-качила всичко на всичко 5 кг.Даже като отишла да ражда вече с контракции,лекаря я върнал,защото като й гледал корема,дори не била влезнала още в осмия месец.Но въпреки малкия корем на майка ми,аз съм се родила големичко бебе-3950г
А за стриите и мазилата-наистина си е до кожа.Аз ползвах на Дева крема,но май само колкото да правя нещо,което правят бременните :oops: И пак ще дам пример с майка ми-с нищо не се е мазала и през двете си бременности,но няма нито една стрия(а с брет ми е качила повече от 30 кг)
[/url]
*
« Отговор #958 -: Декември 05, 2011, 18:36:24 pm »
За стриите - аз се мажа със бебешкото олио на Джонсън всеки ден преди да легна. Отначало мислих да взема и аз някой крем за стрии за 30-40 евро ама после се отказах защото всичко излиза от един казан а и също смятам че е до кожата. Ще си се мажа с олиото и каквото стане, въобще няма да ми пука :) Виждала съм дебели момичета с идеални кожи и слаби момичета спортистки целите нацепени...за това всичко си е до кожата :) естествено това не означава съвсем да не се мажем :)
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 18:51:25 pm от Krisi88 »

« Отговор #959 -: Декември 05, 2011, 18:40:18 pm »
Бамбо,добре дошла!И аз ти пожелавам лека и спокойна бременност,с теб ни делят само 3 седмици,така че ще се вълнуваме заедно в различните периоди:)
Дано имаме само положителни неща за споделяне!