0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #760 -: Декември 09, 2011, 10:21:26 am »
Impuls,както момичетата са писали пусни кръвен.
Силно стиснати палци да е + ! :crossfingers:
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #761 -: Декември 09, 2011, 10:22:35 am »
Момичета, да споделя и аз радостта си, биопсията ми е добре. Д-р Шефкетова каза, че можом януари да стартираме. Много съм щастлива.

impuls123, недей да мислиш лоши неща. Знам, че нетърпението и напрежението е голямо, но трябват само положителни мисли. Вярвам, че ще ни се похвалиш скоро!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #762 -: Декември 09, 2011, 10:27:33 am »
milokami,това е чудесна новинка.И аз се надявам да стартирам януари месец.Стига да мога да се вредя де,но ще трябва тъй като след проведено лечение втората ми биопсия се подобри,а не се знае какво ще стане след 2 месеца...Дано успеем.
« Отговор #763 -: Декември 09, 2011, 10:29:41 am »
Благодаря ви момичета,

утре ще пусна кръвен и ще пища резултата. :ask: :ask:
*
« Отговор #764 -: Декември 09, 2011, 17:25:33 pm »

Стискам палци!Ще чакаме да ни зарадваш!
« Отговор #765 -: Декември 09, 2011, 21:32:05 pm »
Благодаря ви момичета,

Успех и от мен!Дано е  :bfp: :crossfingers:
*
« Отговор #766 -: Декември 09, 2011, 22:01:49 pm »
Момичета,  имам  питане - за контролно  изследване  на НК-клетките се минаваше през имунолозите, нали? Дали са на работа утре? Д-р  Стаменов ми каза  да си направя контролно изследване към 10-ти, но отдавна не съм правила и съм забравила как беше. Утре сутрин ще взема да звънна на регистратурата, пък  някое от готините Роси-та все ще ме ориентира. :) :lol:
« Последна редакция: Декември 09, 2011, 22:08:43 pm от Bogi »
« Отговор #767 -: Декември 09, 2011, 23:31:20 pm »
Имунолозите работят утре, но са на работа от 10 часа. Поне докторката ще бъде там, така ми каза онзи ден.
*
« Отговор #768 -: Декември 09, 2011, 23:50:33 pm »
Имунолозите работят утре, но са на работа от 10 часа. Поне докторката ще бъде там, така ми каза онзи ден.
Много  благодаря  за  инфото!   
« Отговор #769 -: Декември 10, 2011, 16:34:44 pm »
Да ви кажа, че днес не събрах куража да си направя кръвен тест. Ще изчакам да минат 15-16 дни и непременно ще споделя. Все пак лекарите ни искат тест след 17 дни.
Успех и на останалите чакащи и кураж!
« Отговор #770 -: Декември 10, 2011, 16:37:35 pm »
Момичета имам едно питане и моля някой да ми обясни.
Каква е разликата м-у лепило, обаче това, което се слага един ден преди трансфера и не ти вземат преди това кръв, и това при което имаш даване на кръв след пункцията, и после още един път?Дали ме разбрахте  :oops:
В какви случаи се използва единият или другият вариант ?
Благодаря!
*
« Отговор #771 -: Декември 10, 2011, 17:51:41 pm »
Еви, преди няколко дни го нищихме.
Ембрио лепило се слага под УЗИ, на място където после ще се постави ембрионалната капка, а при вземането на кръв е РВМС и се прави цялостно обливане на матката.

На мен ми правиха РВМС между пункция и трансфер, за мен тези работи са излишни - мое си мнение.

В имунологията имам перфектни стойности с изключение на един показател с две повече. Логично обяснение не получих. Питаха ме дали съм имала хламидия, СМВ, и подобни инфекции, които съм изследвала и никога  не съм имала, накрая ми казаха, че и една настинка можела да се отрази на резултатите и аз сложих черта на всичко, даже като ме питаха докторите "контрола прави ли", аз - "аз приключих с тях"  :lol: - пак това си е мое мнение де.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #772 -: Декември 10, 2011, 17:57:03 pm »
Евита, това с кръвта е така нареченото РВМС. То се слага за подобряване на клетките и с него облива цялата матка. На мен ми слагаха сега такова лекарство след лошата биопсия, но доколкото разбрах ще ми слагат и преди бъдещ трансфер. А лепилото се слага преди трансфер точно на мястото, където след това се слага ембрионалната капка.

Аз искам да попитам когато се пият едновременно естрофем и дуфастон, естрофема от кой ден на цикъла се почваше? Дуфастона ясно, че от 16-ти ден, но за естрофема на помня. А, и заедно с дуфастона ли се спира и естрофема до следващия цикъл ?
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 18:06:59 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #773 -: Декември 10, 2011, 18:01:39 pm »
Момичета, знае ли някой дали по време на отпуската на клиниката в някои от дните д-р Сигридов и д-р Михова ще преглеждат бременни. На мен д-р Персенска ми каза, че ще има такива дни, а на регистратурата не знаели нищо, а с д-р Сигридов не мога да се свържа.

Моля ако някой знае нещо да сподели. Не съм от София, а ми е важно.

*
« Отговор #774 -: Декември 10, 2011, 18:23:52 pm »
Иве, ЗЕТ ли ще правиш? Естрофема мисля, че го изписваха след прегледа за задържан фоликул. Или ще го почнеш от първи ден на МЦ, или ако те извикат на втори ден
*

iva17

• 915
« Отговор #775 -: Декември 10, 2011, 19:07:58 pm »
Тара, надявам се януари да правя ЗЕТ най-после. На предишния цикъл ми правиха РВМС и след това отново биопсия, която е по-добра-клетките са се увеличили двойно. Но док каза, че и януари ще трябва да направим още едно РВМС и да си запиша час за 10 ден. От днес пак да почна естрофема (днес ми е 4 ден) и после и дуфастона. Но забравих да питам януари кога да започна естрофема, а не ми е удобно да звъня пак. А като приключа дуфастона спирам е строфема, така ли беше? После чакам да ми дойде и пак го почвам ли естрофема или изобщо не го спирам?
« Отговор #776 -: Декември 10, 2011, 22:27:43 pm »
Тара, надявам се януари да правя ЗЕТ най-после. На предишния цикъл ми правиха РВМС и след това отново биопсия, която е по-добра-клетките са се увеличили двойно. Но док каза, че и януари ще трябва да направим още едно РВМС и да си запиша час за 10 ден. От днес пак да почна естрофема (днес ми е 4 ден) и после и дуфастона. Но забравих да питам януари кога да започна естрофема, а не ми е удобно да звъня пак. А като приключа дуфастона спирам е строфема, така ли беше? После чакам да ми дойде и пак го почвам ли естрофема или изобщо не го спирам?

аз също пиех дуфастон и естроферм по схема, заради проблеми с цикъла след дълъг протокол.
Първо естроферм 10 дни, после успоредно с него и дуфастон. Като ги спрях ми дойде. При ЗЕТ почнах естроферма на 2-ри ден.
*

iva17

• 915
« Отговор #777 -: Декември 10, 2011, 23:05:12 pm »
Благодаря за отговора, Къди. И аз такъв спомен имах, но преди около две години съм пила последно естрофем и дуфастон в комбинация по точно определена схема. Последните два месеца с тези биопсии тотално се обърках- единият път слагах само утрогестан, другите пъти - и естрофем и утрогестан. Естрофема го пиех за всеки случай, че имаха съмнения дали ще направя лигавица, но го почвах от 10-11 ден и тотално се оплетох вече с дните. Преди ЗЕТ съм пила само естрофем и сега не ми стана ясно януари какво точно ще правим, но щом ме викат на 10 ден си мисля, че може ЗЕТ да остане и за февруари.
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 23:10:56 pm от iva17 »
« Отговор #778 -: Декември 10, 2011, 23:23:55 pm »
Благодаря ви Тара и Иве, но мисълта ми е кога се прави едното и кога другото?Какъв е смисъла примерно на т.нар.лепило?Ако РВМС-то е по-добро щом се облива матката, защо не се прави само то?Че от къде док.после е сигурен къде е сложил лепилото, за да сложи там капката ?
« Отговор #779 -: Декември 10, 2011, 23:45:07 pm »
Помагаите,момичета-някои може ли да ми пише тел.на ембриолога Тодор Чаушев?