0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #160 -: Октомври 20, 2011, 20:18:35 pm »
Искам да ви питам, за лекарствата пен, от 300 UI и 900 UI, ако са ползвани от едно момиче и се смени иглата, могат ли да се ползват от друго момиче, става ли така?
*
« Отговор #161 -: Октомври 20, 2011, 21:05:49 pm »
Искам да ви питам, за лекарствата пен, от 300 UI и 900 UI, ако са ползвани от едно момиче и се смени иглата, могат ли да се ползват от друго момиче, става ли така?

Мисля, че може, нали има дозатор като се ползва. В писалката пен 900 си има и  по 300 резервни
Неупогена, който ни бият по време на стимулация, пак съм забелязала, че спазват деленето на дозата като сменят иглата. Като ми беше предписан през ден и го биеха в клиниката, гледат колко е предписан и действат
« Последна редакция: Октомври 20, 2011, 21:08:48 pm от Тара »
« Отговор #162 -: Октомври 20, 2011, 21:24:03 pm »
Impuls123 аз моята цветна снимка я правих без упойка,док. ми изписа едни свещички  едната сложих вечерта преди снимката,едната сутринта преди да тръгна към клиниката и след самата снимка пих аулин и то не защото ме болеше ами просто ейтака от шубе да не ме заболи :wink:Цената беше мисля 80лв но това беше преди 4 години.Иначе ЦС ми беше сутринта в 9.00 а след това в 18.00ч. имах час за преглед но така или иначе док. ми каза още долу в ренгена,че всичко е ок.Пожелавам ти успех!

Благодаря ти за отговора. Мисля че свещичките са Профенид и аз ги слагах при хидротубация, но в друга клиника. Надявам се и при мен да мине безболезнено, но наистина на страха са големи очите.  А дали аулина не може да се вземе преди снимката?
« Отговор #163 -: Октомври 21, 2011, 01:25:22 am »
Здравейте момичета,имам нужда от вас!На 6.10 ми сложиха декапептил(блокож)и док каза да запиша час за 27.10.Преди малко ми се обади акушерка от клиниката и ми казва-"Вие днес не сте ли на инжекция?" аз казвам не на 27 съм,тя-"Тук е записано за 20,сигурно е грешка ще го поправя".Аз веднага я попитах ако трябва да отвам ,тя каза,че няма проблем остава за 27 ноооооооооооооооо ми размъти мозъка.Дали док не се е объркала,дали аз не съм разбрала,дали сетрата грешно е записала?Значи от 6 до днес са 14 дена,а от 6 до 27 са 21 дена,след колко дена се ходи на преглед за започване на стимулация или при всеки е различно?Уффффффффффффффф така се оматах и вас омотах сигурно,моля ви какво мислите вие ?
Не се притеснявай. Блокиращата инжекция действа около месец. Стимулация се започва най-рано след 14 ден. Аз съм започвала и на 14 и на 21 и на 23 ден. Има и друго - имаше момичета, които писаха преди, че от 14 ден започват поставянето на някакви други инжекции, а съшинската стимулация след 7 дни т.е. на 21 ден. Така че чуй се с док, за да стане ясно какво е имал в предвид.
Късмет.
*
« Отговор #164 -: Октомври 21, 2011, 08:25:30 am »
Impuls123 всичко е според зависи.Моята ЦС беше за по обед, но почакахме защото нямаше свободен лекар.Спермограмата я направихме същия ден, но беше готова на следващия ден.Аз си записах час след ЦС за след седмица(тогава имаше свободни) за коментар и на двете.Иначе още след снимката доктора който ти я прави ти казва какъв е резултата.

*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #165 -: Октомври 21, 2011, 10:14:09 am »
А и малко ме притеснява цветната снимка. Какво мога да взема за обезболяване и каква е цената?
Не се притеснявай, настрой се че може малко да те боли, но не е болка за умиране и ще издържиш. По-добре е без упойка ( пък и се оскъпява с нея). За моята цветна снимка, 1 час преди снимката изпих 1 аулин и толкова. Цената беше около 150 лв.
Желая ти успех!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #166 -: Октомври 21, 2011, 10:16:40 am »
Цената беше 130 лв. за ЦС миналата гозина през октомври.
« Отговор #167 -: Октомври 21, 2011, 12:32:12 pm »
Много ви благодаря за отговорите, момичета. Щом мога да пия аулин преди снимката, надявам се да се справя с болката.
Ех, какво щях да правя ако ви нямаше...:)
« Отговор #168 -: Октомври 21, 2011, 13:01:12 pm »
Здравейте, момичета.Аз пак имам питане. След трансфера ми изписаха 10 инжекции фраксипарин. Днес на 11 ден от ЕТ ми е последната. Исках да питам  някоя от вас имала ли е същите за 10 дни и до 17 ден дали е приемала нещо друго вместо тях или само останалите лекарства?
*
« Отговор #169 -: Октомври 21, 2011, 13:09:22 pm »
Здравейте момичета!Вчера моя приятелка роди дългоочакваното си бебче(зебременя месеца преди първият си опит инвитро) и днес таткото прави парти.Въпросат ми е може ли да си пийна 1-2 бирички?Както знаете още не съм в стимулация а съм след блокаж.Може да мина и със сокче :wink:но така ми се иска да го полея това така чакано бебе то си е цяло чудо :D
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 13:25:08 pm от MIROZLATKA »
Няма начин да няма начин!
*
« Отговор #170 -: Октомври 21, 2011, 14:27:08 pm »
Здравей Трандолинка.на мен също ми предписаха тези инжекции 10бр но започнах не в деня на трансфера а на по следващия при теб така ли беше?Аз разбрах че трябва да ги продължим до теста.
« Отговор #171 -: Октомври 21, 2011, 14:40:36 pm »
trandolinka ,на мен ми изписаха Клексан (подобно на Фраксипарин) за десет дни, но аз после си ги купувах до теста, а той е положителен и сега ги продължавам до прегледа. Според мен си ги купи и си ги слагай до теста, а после докторите ще ти кажат до кога.
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

« Отговор #172 -: Октомври 21, 2011, 15:14:33 pm »
Благодаря за отговорите,момичета.Най-вероятно така ще направя.Не можах да се свържа на спешния,(ще звъня пак) но като разговарях с моя лекар и той така ме посъветва. А по кое време си ги биете? Имам предвид час някакъв казаха ли ви или вие си избрахте? Аз си ги бия вечер след 19ч. А Но-шпа продължавате ли да пиете или само за 7 дни го вземахте?
Доля, при мен също беше така.На по следващия ден ги почнах-един ден  след като се прибрах.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #173 -: Октомври 21, 2011, 17:09:52 pm »
MIROZLATKA, не се притеснявай, можеш да пиеш две бири разбира се. Аз съм питала лекарите и акушерките докато съм в стимулация може ли да пия и са ми казвали, че няма проблем. Така че полей бебето спокойно :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #174 -: Октомври 21, 2011, 18:01:37 pm »
Благодаря ти iva17!Ще пийна една за бебето и една за нас да ни върви в процедурите! :)
Няма начин да няма начин!
*
« Отговор #175 -: Октомври 21, 2011, 18:05:11 pm »
trandolinka всичко, което са ти изписали се взима до теста, ако той е положителен се продължава до първия преглед. След това док ще ти каже, но Фраксипарин/Клексан ги продължават по-дълго особено ако имаш проблем с тромбите, направо до края на бременността. Само Но-шпа е за 7 дни, а ако имаш болки си го взимаш и него.
Успех!

« Отговор #176 -: Октомври 21, 2011, 18:23:33 pm »
Благодаря,Бебс. С тромби не знам да съм имала проблем.(това от имунологичните, ако се разбира,там са добри резултатите).Имам разширени вени и затова ми ги изписаха също. Но-шпа сега вземам,ако усетя някаква болка,иначе останалите си ги пия редовно.
« Отговор #177 -: Октомври 21, 2011, 21:26:23 pm »

А като се отвори, има ли някакъв срок на ползване?
*
« Отговор #178 -: Октомври 21, 2011, 22:21:03 pm »

Хм, държаха да се съхранява в хладилник, поне аз доста го разкарвах в хладилна чанта последния път, че все съм по пътищата :lol:
Ако някой знае друго..... :ask:
*
« Отговор #179 -: Октомври 21, 2011, 22:40:04 pm »

А какво е лекарството в писалката? Ако е Гонал, знам, че трябва да се съхранява в хладилник и да се използва до 28 дни от отварянето. Важно е да знаеш кога точно е сложена първата доза за да се ориентираш за срока на годност.