Angelche , да оставим чисто емоционалната страна на нещата при теб засега и да наблегнем на парктичната. Какво ще кажеш?
Явно си намерила точния за теб човек, дано да е така наистина. Да ти е живо и здраво детенцето, да ти е живо и здраво и това, което сега очакваш - по думите ти разбирам, че смяташ да го родиш, колкото и да сте затрудени материално. Съвсем правилно решение.
За ЖК - не съм много наясно кой има право и кой не, понеже аз не се възползвах от нея, въпреки че съм осигурена. Ти след като не си осигурена, предполагам има някаква опция да си възвърнеш здравноосигурителните права, особено щом си бременна. Възможност - освен внасяне на всички пропуснати досега здравни вноски имам предвид, явно ти е непосилно това от финансова гледна точка. Или да се регистрираш в "бюрото по труда" (ако още не си) и оттам, чрез "социално подпомагане" вече - предполагам ще ти осигурят достъп до ЖК безплатно..., или някакъв друг бюрократичен начин би трябвало да има си мисля. Мисля си го, защото все пак циганките - в повечето случаи никога не са работили, не са се и осигурявали, а все пак имат право и на ЖК и раждат в болница и без да са осигурени - та явно има механизъм и в този случай. Сега нямам време, но като се поосвободя - ще поровя за информация точно по този въпрос как стоят нещата.
Колкото и да е хубаво да бъдеш родител - няма какво да се лъжем, финансовата страна е от огромно значение, без пари - трудно се гледа дете, но е факт, че много хора които "не се къпят в пари" и са затънали в заеми и кредити, заради АРТ-процедури примерно - си гледат децата и то добре. Т.е. трудно е, но не и невъзможно. Ако ти и мъжът до теб искате да се справите - ще се справите, не се съмнявай в това.
Както ти е писала
Блу, за дрешки и уреди за бебето, които да са ти в помощ - много от нас биха могли да ти помогнат и да ти подарят неща, които вече не ползват за своите деца. Не, че това би ви решило финансовите затруднения кардинално, но си е значително облекчение. Казвам го, защото като майка на малко бебе - имам идея какви пари летят буквално за оборудване на дребния човек. И ти го знаеш де, все пак имаш вече едно дете.
Изход винаги има, а и все пак - на теб ти се случват поредица хубави неща в момента, а не лоши - повтаряй си го и го гледай от тази страна!!!