Дани, гледах разни такива масички музикални, ама освен че адски ми е жал за ушите ми
дребното май не се вълнува от такива неща.
Съдя по това, че проходилката му съдържа такава джаджа /за щастие може да се демонтира/ и поне според мен въпросната музикална играчка е хубава. Прилича на йоника, има няколко режима на работа - или свири ноти, или всеки клавиш издава звук на определено животно, или в друг режим всеки клавиш, при натиск стартира определена песничка, свети там, има и още няколко джаджи уж интересни... Еми поблъска я няколко минути, не се впечатли от звуците особено и дотам беше интереса. Та просто я махнах от проходилката поне да не ми надува главата с това нещо, като се обляга отгоре му и се разкарва насам-натам. И отделно съм я давала - кефи се, ако успее да хвърли някъде устройството и вечееее голям хилеж пада.
В "Хиполенд" ходих с него да купувам нещо и докато избирам - дадох му на "фишер прайс" един фотоапарат - пее, говори на български, образователен уж и Дани го стиска, явно прояви интерес. Та той стиска играчката, аз ходя с него из магазина и си викам - за 10-ина минути, ако му мине интереса няма да го купувам това. Е, купих го, понеже звярът така успя да нагризе и олигави кутията, че ми беше неудобно да не го взема при такива нанесени щети на опаковката
Още на касата ми се изясни, че "интересното" за него е била кутията, не съдържанието, ама... Понастоящем, тази играчка е интересна за него, само ако има чалъм да я хвърли някъде със засилка и мама-скръндза я прибра. Ми така де, да не е без пари, че да я троши...
"Трансформърсите" са както следва: добрите са "праймове" - роботи, които се трансформират в симпатични и красиви коли, а баш-шефът им в голям камион /МАК/. Лошият е Мегатрон и съответните му подчинени и те се трансформират, обикновено в едра строителна техника, която всичко троши и млати наред и едните се бият с другите за доброто на човечеството, пък всъщност и двата чешита са извънземни и к'ва раУта имат да се разправят за нашата пленета - знае само сценаристът.
Честно да ти кажа, трансформърсите са къде по-красиви и симпатични от бакуганите според мен поне, дори и "лошите" трансформърси.
vanyush, това което споделяш - не е само при твоите роднини така. Имам чувството, че е повсеместно, а изключенията са супер малко.
Подобни забавления, гледането на изродски филмчета и насилие във всякакъв вид се поощрява от доста родители. Или поне - нямам впечатление да се правят опити, да се ограничат децата в тази посока... При това положение и аз и други майки, колкото и да се стараем децата ни да гледат свестни филмчета и да играят с неизродски играчки - започнат ли да общуват активно с връстниците си, цялото ни старание си отива баш на кино.
Нищо против нямам лично аз срещу филмчета и игрални конзоли, би било лицемерие да кажа, че имам при все, че самата аз играя. Да, ама аз играя стратегически игри, или разни ралита, в които идеята е съвсем друго и определно не се лее кръв. Пък и освен това наближавам 32г. - няма как да ми се отрази на поведението нещо, което съм видяла, или направила цъкайки на Плейстейшъна...докато при децата е съвсем друга история.