Момичета, не сте ме разбрали. Напълно съм съгласна с вас. Читави лекари все по-трудно се намират в БГ вече и е нормално хората да си имат едно наум. Елена Б, аз също трудно се доверявам на лекари, особено пък педиатри и основно разчитам на прочетеното тук, споделено от д-р Бърди и от момичетата, които също от него са черпили информация.
Аз имах предвид нещо друго. Нещо, което Боби много точно описа, давайки примера със свекърва си. Българинът обича да си мисли, че всичко знае и всичко може най-добре. И това не е следствие от загубата на доверие в БГ здравеопазването, защото не се проявява само в тази сфера. Ние като си наумим, че нещо трябва еди как да е, щото някъде нещо си пишело или някой някъде споменал и край - това е закон. Много често съм се сблъсквала с това, особено сред по-възрастното поколение. Обяснявам, че примерно за дадено нещо има нови изследвания, например за захранването на бебетата и т.н. И цитирам разни там организации и капацитети, че не се дава биберон с мед, примерно или сок на 40 дена и от сорта практики, които са си били норма на времето. Отговор - да бе, да, много знаят те, вие само четете някакви нови моди и т.н., ние по 1-2-3 деца сме изгледали така, живи и здрави са, нищо им няма, те сега ще ми казват, че грешно било
. И си продължават по старому/ако има кой да им слуша и прилага съветите, де
/ Това е само пример. За много неща са така, не само на здравна тема. Та ей това имах аз предвид, дано сега ме разбрахте
На тема БГ здравеопазване, закони и контрол не ми се говори, че бълвам огън и жупел. То вие сте ги казали вече нещата, това е истината. Много хляб имаме да изядем....Дано доживеем..