0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Извадихме едно  :egg:, утре ще разбера дали се е оплодило и дали се дели.
Урррраааа, ще има трансфер  :lol:, от тази вечер ми предписаха рутинните лекарства: Утрогестан, Естрофем и Неофолик.
Дай Боже и яйчицето да се оплоди и да се събере със сладоледчетата  :P, които чакат да излязат на бял свят. А, аз от своя страна чакам с нетърпение да си прибера цялата компания.
*
papa2011, много хубава новина. Стискам палци за успешен край. Този вариант ЕЦ+ЗЕТ при мен се оказа печеливш. Искрено се надявам и при теб да бъде същия резултат.

Аз този цикъл го пропускам, заради конгреса, дано другия да успеем да се уцелим.

*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Папа браво страхотно, дано дано всичко е наред, а ти колко снежинки имаш?
*
Извадихме едно  :egg:, утре ще разбера дали се е оплодило и дали се дели.
Урррраааа, ще има трансфер  :lol:, от тази вечер ми предписаха рутинните лекарства: Утрогестан, Естрофем и Неофолик.
Дай Боже и яйчицето да се оплоди и да се събере със сладоледчетата  :P, които чакат да излязат на бял свят. А, аз от своя страна чакам с нетърпение да си прибера цялата компания.

Стискаме палците всичко да е наред и успешен трансфер!
Хайде, Папа2011, крайно време е да се получат нещата!!
 :goodluck: :goodluck: :goodluck:

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
papa2011, много късмет мила, Дай Боже този опит да е твоят  :goodluck:

Аз този цикъл го пропускам, заради конгреса, дано другия да успеем да се уцелим.
и аз така, живот и здраве края на юли сме на линия.

Благодаря на всички за окуражителните думи.  :hug2:
anajens имам 3 снежинки и ако тази яйцеклетка се оплоди, най-вероятно ще трансферираме и четирите /в най-добрия случай, ако при размразяването и трите сладоледчета оцелеят. Дай Боже!/
*
Аз не мога да помогна за съжаление, но просто се чудя пункцията колко часа след Прегнила/Овитрела беше?
36 часа.
Това е конкретно в случая на luciana, нали?
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)

Благодаря на всички за окуражителните думи.  :hug2:
anajens имам 3 снежинки и ако тази яйцеклетка се оплоди, най-вероятно ще трансферираме и четирите /в най-добрия случай, ако при размразяването и трите сладоледчета оцелеят. Дай Боже!/

Това е много добре, аз също имам 4 снежинки, но все още не знам, сега ще ми излезнат генетичните в петък и на 06,07, имам час за преглед, обаче моята лигавица по принцип иска подготовка така, че едва ли ще има трансфер този цикъл, но се надяваме вече следващият да направя и аз един комбиниран ЗЕТ+ЕЦ!
Стискам ти палци да се размразят успешно снежинките ти и да се оплоди сега това и пресничкото и да се превърнат в твоите прекрасни бебчета поне две, а може и три... :D
рара,късмет и дано да доведе до положителен резултат. :D
При мен за малко да има също ЗЕТ+ЕЦ,но на пункцията нямаше Я.за мое голямо съжаление.Аз имам само 2 снежинки. :(
*
Здравейте момичета. Явно ще посещавам и тази тема следващите месеци. След неуспешно ИКСИ по дълъг протокол съм. Сега очаквам МЦ всеки момент(според док. Стаменов)- 49-ти ден. Предписа ми коензим Q10, метфодама и DHEA да пия до следващия нормален цикъл. След това предложението е малка стимулация с клостилбегит - замразяваме, според резултата повторение и след това каквото сабя покаже вероятно ЗЕТ+ЕТ, цялата работа за да извадим малко, но качествени яцеклетки. Преди да започна клостилбегита трябва да отида на преглед за проверка да няма задържан фоликул. Та въпроса ми е на кой ден , че малко се спекох на прегледа и забравих. Нещо ми се върти, че каза на 5-ти ден . А аз се чудя не е ли късно от 5ти ден клостилбегит.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
А аз се чудя не е ли късно от 5ти ден клостилбегит.
Много често Клостил се изписва 3-7 ден, но всеки лекар преценява индивидуално. Най-добре се обади да попиташ или прегледай дали не ти е записал някъде на листче.
avallon, преди да стартирам лек стимулиран опит, д-р Стаменов ми каза да отида на преглед на 2-ри ден . Изписаха ми Клостилбегит от 3-ти до 7-ми ден включително. На 8-ми ден от цикъла пак ме извикаха на преглед. Да ти кажа аз реагирах много по-добре с Клостила /извадихме 3Я/, отколкото с жестоката стумулация, която имах с Меногон и Фостимон, при който опит едвам-едвам извадиха 3Я, от които само 2 качествени.
Моят съвет е да си запишеш час на 2-ри ден от МЦ. Успех!
*
Аз теб си те чета и мълча, чета, и мълча... И най-вече стискам!  :hug2:
Стискай, стискай, имам огромна нужда  :balk_21: Ако има начин и да се отъркам у теб  :pipy_longstocking:
*
avallon, преди да стартирам лек стимулиран опит, д-р Стаменов ми каза да отида на преглед на 2-ри ден . Изписаха ми Клостилбегит от 3-ти до 7-ми ден включително. На 8-ми ден от цикъла пак ме извикаха на преглед. Да ти кажа аз реагирах много по-добре с Клостила /извадихме 3Я/, отколкото с жестоката стумулация, която имах с Меногон и Фостимон, при който опит едвам-едвам извадиха 3Я, от които само 2 качествени.
Моят съвет е да си запишеш час на 2-ри ден от МЦ. Успех!
Благодаря. 2 или 3-ти ден. Така си мислех. От стимулацията с Гонал, фостимон и меногон извадихме 14, ама каква файда като се оказаха некачествени (не се се разделиха до морула на 5-ти ден, когато беше трансфера).
Стискам палци. 
*
Здравейте момичета, надявам се скоро и аз да се наредя във вашите редици, понеже яйчниците ми хич не са добре и д-р Стаменов ми предложи инвитро на ЕЦ и замразяване, на въпроса ми не могат ли да се връщат веднага- той само ми отговори, че го карам да бъде гадател ,а не лекар  :).
Всъщност аз исках да разбера какво е предимството да се замразява, пред това след всяка пункция да се връща веднага ембриона ?
*
Така е. Поне до колкото съм запозната няма как да знае предварително. Обикновено при напълно ЕЦ се вади по една яцеклетка. Не се знае дали тя ще се оподи и развие добре, за да се върне. Не се знае и лигавицата дали ще е добра. Има и вероятност да направите лека стимулация с клостилбегит, той намаля лигавицата, което значи че веднага няма смисъл да се връщат, тъй като значително се намалява шанса за имплантация (с тънка лигавица). Показателите на хормоните също не са без значение. Въросителни много.
По време на самото проследяване д-р Стаменов ще прецени и сам ще каже съобразно с това какво искаш дали има шанс и смисъл да бързаш.
Бързай бано.
*
Благодаря за отговора, не че бързам, но ми беше интересно да разбера, дали ако всичко е наред с лигавица, хормони предпочитат да го върнат веднага или гледат да са повече ембриони.
*
По време на самото проследяване д-р Стаменов ще прецени и сам ще каже съобразно с това какво искаш дали има шанс и смисъл да бързаш.
Аз когато намерих 'моя' лекар му казах, че искам да връщаме веднага. Така и правихме (когато имаше какво да се връща). За мен беше важно след като открихме известни проблеми при двамата преди оплождането да проследим дали няма проблеми и нататък по веригата - ако замразя 2-3-5 месеца, и после разбера че има проблем с имплантацията например ще ми е загубено време (а аз нямам никакво). Така разсъждавах, а и всъщност замразяването и размразяването е допълнителен стресов фактор, който мога да избегна с връщане веднага. Докторът не беше съвсем съгласен, искаше си посочената по-горе стандартна схема (всъщност искаше и стимулации, ама...), но постигнахме консенсус поне временно. Много се радвам, че намерих лекар, който се съобразява с мнението (може би често некомпетентно) на пациента. Моето мило още като се запознахме ми каза, че винаги правя да става на моето, та... ;) много съм щастлива, когато ми се получава, с Божията помощ и форума на Зачатие, разбира се.