боби, то тъкмо това е хубавото на захранването, водено от бебето, че не го мислиш - в смисъл, ако е гладна ще яде, или ще си поиска кърмене (ам). знам, че много хора мислят заместванията на храненията като някакво постижение и после, както ти казваш, имат преживяването, че се връщат назад, но за мен това не важи, тя се храни от гърдата когато поиска така или иначе, така че не го мисля това. моят опит е, че все нещо ще си хареса от нещата на масата (най-често е хляб, но каквото и да е е храна). важното е да имаш на разположение например няколко стръка броколи, за да може да й предлагаш, тя ще хвърли три на земята, четвъртото и петото ще ги изяде, така сякаш от един месец й се ядат броколи, ама все няма в магазина.
освен това имай предвид, че преди да започнат да ядат "сериозно" минават един период, когато изглежда, че "само си играят" с храната. но много ясно се забелязва кога се светват за какво иде реч.
(извинете за риниДа, ама вече бях натиснала бутона за публикуване и нямаше как да го поправя)
чудя се дали има такава пряка връзка или по-скоро може ли да се изолира храната като причинител на възпалението. има толкова много неща, които могат да го предизвикат или влошат, ако щете състоянието на въздуха в квартала в определени дни. поне това ми е спестено да мисля, защото тя си избира какво да яде и ако нещо не й понася няма да го яде.