Здравейте!
Синът ми, който ще стане на 2г другия месец, е с влажна задна хрема и нощна кашлица от 27 декември. Живеем в Англия, където сме много недоволни от лекарската грижа - три пъти ходихме на доктор (джипи), втория път (вече беше болен от 2 седмици) му дадоха Амоксицилин, от който имаше леко подобрение. Антибиотика му дадоха без дори да го преслушат и отказаха да му вземат секрет от носа, което бях поискала, защото нямало нужда, но след една седмица на антибиотик, симптомите се появиха отново. През деня се чува малко бълбукане високо в нослето, но не го дразни особено. Но вечер легне ли, започва бълбукане, хъркане, свирене, диша шумно... Не може да спи добре - буди се, кашля и се дави, като че остава без дъх понякога.
Започнах да му давам Фенистил, който ми изпратиха от Бг. Давах му сутрин и вечер по 12 капки за 1 седмица. Имаше облекчение на симптомите, макар и не пълно изчезване. След като го спрях, пак започна същото свирене и кашляне. Междувременно посетихме доктор за трети път, преслушаха го, казаха, че гърдите са ок и да му капя физ. разтвор 6 пъти на ден. Е капя, капя, ама той вече се травматизира и много се съпротивлява, рита ме силно, усуква се целия и се дърпа. Само вечер мъжа ми като се прибере от работа, успяваме двамата да го хванем, и пак е трудно, страх ни е да не го нараним.
Отделно от амоксицилина получи зачервяване на връхчето на пениса, което оня доктор искаше да лекува с друг пеницилинов антибиотик, който аз не дадох на детето. Вместо това го мазах по малко с канестен и се оправи за няколко дни. Имаше и разстройство цяла седмица от амокцицилина, въпреки че му давах био гайа и линекс бейби (пак донесени от бг, тук не предписват нищо с антибиотика, и такива неща няма без рецепта). Не вярвам да съм първата майка, която се оплаква от медиците в Англия. Както и да е.
Вече не знам какво да мисля, детето ми месец и половина има тази висока задна шумна хрема, не знае как да си издуха носа, и явно секрета се събира в гърлото защото кашля, предимно нощем и сутрин като се събуди. Иначе нослето му е сравнително сухо, излизат сухи, еластични сополки вечер, които изваждам. Давам му витамини и био гайа. Вече почти съм навита да го кача на самолета и да си идем до София, но при тия студове не ми се иска да пътуваме.
Тук в нашия район няма частни доктори. Но оня ден намерих частно джипи на 60км оттук, в друг град, и записах час. Някой може ли да ме посъветва за какво да настоявам - мисля да поискам секрет от носа и кръвна картина? Дали е подходящо?
П.С. Забравих да пиша, че пак от месец и половина му излизат четири кучешки зъба наведнъж, и че имунната му система вероятно е отслабена. Температура няма. Вече всичките четири са пробили съвсем малко венеца. Може ли само това да е причината за състоянието му?