Д-р Бърди здравейте,бях писала преди една седмица,че малката ми дъщеричка,която е на 1 г и 4 месеца,поддържаше 4 дни Т 38-39 без други симптоми,последния ден в който имаше Т й пуснах урина-общо изследване,която показа масово бактерии ,8-10 левкоцита,2-3 еритроцита.следи от белтък,положителни кетони.
На следващия ден пуснах стерилна урина,но детето вече спря да вдига Т.тогава му текноха сополки и почна да покашля.Оттогава мина една седмица вече ,детето няма Т,има леки сополи,не иска обаче да яде,да пие,много придирчиво е към храната,неспокойна като заспи.
Резултатите от посявките са -Ешерихия коли 10 на 5 степен.
Доколко са опасни тези бактерии в урината?
незнам дали те са причина за някакъв дискомфорт ,или се съчетаха вирусно състояние с тяхното изолиране.Забелязах че напоследък памперса от урината мирише по-лошо от преди.Пипа се между крачетата върху памперса.
Изписаха Зинат по антибиограмата,но дали само с него ще се излекува?и не разбрах колко дни трябва да й го давам.
другото което се питам дали пробата не е замърсена,защото урината я взех със стерилно контейнерче което се залепя,но докато се изпишка вътре мина поне 1 час.нашия доктор вчера ми каза,че тези бактерии се изхвърляли в урината периодично,и ако днес покаже че има,утре може да покаже че няма,има ли нещо вярно в това???т.е. как да взема урината,и дали трябва няколко пъти да дам за изследване,че да съм сигурна че наистина ги има тези бактерии?достоверна ли е само 1 посявка?
извинявам се дългия пост