Докторе,
използвате ли този тип тестове?
http://www.chertotests.com/
Имат кампания в момента и предстои пускане в аптечна мрежа. Рекламират, че реагират на нитрити и левкоцити в урината като сигнал за уроинфекция.
Аз обикновено при най-малко съмнение пускам стерилна урина, защото така или иначе от опит зная динамичността и тежките последствия на тези инфекции. А мб изследване е бавно.
Но се заинтригувах. Цената е 3-4 лв.
Не се отваря страницата- но предполагам това са лентички. Така се работи в цял свят... ако е това.
Лентичка за домашна употреба, подобно на тестовете за бременност.По дължината на лентата са нанесени два реактива, които реагират на нитрити, другия на левкоцити, има цветова скала за отчитане на резултатите.
Като се замислих се сетих, че веднъж видях в лабораторията бързо тестване на урина 7 показателя беше точно с такава лента, но със 7 реактива по нея.
За България може би е новост и се чудих дали да не си купя да ми е под ръка, в случай че се усъмня в нещо нередно. Знаете дъщеря ми два пъти има цистит и болници и т.н.
kisela_2000, що за тон?
Та тук сме да си помагаме. Не да заклеймяваме, не да сочим с пръст.
И да, аз пускам стерилна урина, когато дъщеря ми се напикае. Защото тя не го прави и винаги, когато се е случвало е имало причина. Както споменах по-горе в болнаца сме стигали и усложнения е имало.
И ако аз не ги бях задействала тези изследвания овреме, на никой в Сф не му пукаше какво му е на моето дете. Натъпкаха го веднага с антибиотик без да знаят дори какво лекуват, защото кръвните изследвания показвали инфекция. Но къде е, защо е така - няма смисъл да се задълбочават!
Но ти познаваш ли детето, че да си така рязка?
Мира, ако ти е притеснено, наблюдавай я днес и погледни дали няма зачервяване