теди, малко отзад напред - яж си абсолютно всичко, което ти се яде. няма никаква причина, а и сме обсъждали физически няма начин от салатата от зеле дето си хапнала да станат колики надетето. трябва да внимаваш с прясното мляко, поради протеините на кравето мляко, да не пиеш по повече от чаша-две на ден, но това е напълно постижимо според мен. много рядко децата дават реакция на храната на майките, това което всички консултанти казват и навсякъде пише, че просто се опитваме да намерим причина (нещо, което зависи от нас) когато детето не се чувства добре. аз живеех на шоколадови бисквити, пиех по едно две кафета с мляко на ден (едното обикновено безкофеиново, но почти всеки ден си пиех по едно лате, и продължавам да пия кафе и чай и досега не съм забелязала никакъв проблем) даже по чаша вино пия (четох, че лимита ни е по 125 грама вино (това е една много малка чаша, но кой ти го дава) няма никаква промяна в поведението на детето.
така че не се затормозвай с глупости, яж каквото ти се яде и пускай всичко останало покрай ушите си.
нямаш нужда да се миеш преди ислед кърмене, пък и не е възможно ако кърмиш на поискване, ще видиш вече ще сте като скачени съдове, това е напълно нормално и не се шашкай, така трябва да е. ако имаш разранени зърна дори помага да не се миеш - кърмата и слюнката на бебето са антисептични и помагат заздравяването (помисли си за животните, които си лижат раните, защото слюнката им е антисептична). лансинох- а не е нужно да го отмиваш, по същата логика и вазелина, нали той е направен за устни, значи е безвреден. на ади й стоеше на устните и събираше власинки от дрехите, пиша ти го да знаеш, че може да стане и да не се шашкаш.
изцеждаш се в купа, не знам как е с пръскането, но виж в youtube има доста клипчета.
по повод на болницата - и аз писах план за раждане, който не се състоя, но раждането е едно, а след раждането друго и щом като имат такава политика си настоявай, кажи и на мъжа ти и майката ти или който ще е с теб, ако ти нямаш сили те да настояват, не им се оставай, това наистина е важно, както за теб, така и за бебето. най-ужасното ми преживяване по време на не-особено приятното ми раждане (половината беше във вода и беше супер, не се шашкай) беше когато я взеха да я мерят и само я чувах, но не можех да я видя, че ми беше зад гърба. дори ме болеше по-малко като ми беше на корема. вземи си бебето, съблечи го и го сложи на твоята гола кожа, не няма да настине, нито ти, нито бебето, а това ще помогне и за кърмата.
ако се сетиш още нещо - питай
радостинка, освен за изцеждането на малко мляко си мисля да го държиш бебето на рамото си половин час поне след хранене, ама сигурно това е първото, което са ви казали?