0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #440 -: Февруари 26, 2012, 14:14:09 pm »
Момичета, не смятам, че трябва толкова да се притеснявате за замразяването на ембриони. Това е широкоразпространена практика в целия свят. Освен това, ако не е успешна, защо ще я практикуват в Малинов?! Все пак там си разбират от работата.

пими, благодаря!

Боги, Ива, съжалявам!  :(

*
« Отговор #441 -: Февруари 26, 2012, 21:20:54 pm »
Disi, не се притеснявай. Всичко е добре, когато завършва добре. Аз подкрепям решенията на доктора. Той преценява, какво се налага да направи. Какви ли не техники вече се използват, с времето се появяват нови, които също стават практика. Аз подкрепям ЗЕТ и смятам метода за остроумна съвременна техника, когато се налага да се направи.
« Последна редакция: Февруари 26, 2012, 23:11:46 pm от doci »
« Отговор #442 -: Февруари 26, 2012, 22:40:43 pm »
Какви ли не техники вече се използват, с времето се появяват нови, които също стават практика. Няма да се учудя, ако се замразяват ембриони, от които се ражда човек след години, след като някой от родителите вече не е между живите. Аз подкрепям ЗЕТ и смятам метода за остроумна съвременна техника, когато се налага да се направи.
Doci, твоите думи са като от филм на ужасите. Моля те за повече уважение към нас.
Аз съм 5-ти ден след трансфер на 4 ембриона от които, 3-ри ЗЕТ и 1 пресен. Когато ми ги показаха на екрана бяха на стадий морула и 4-те, и уверявам те - изглеждаха еднакво красиви и борещи се за живот.
Успех на всички.    
« Последна редакция: Февруари 26, 2012, 22:51:57 pm от Merka2ks »
*
« Отговор #443 -: Февруари 26, 2012, 23:06:00 pm »
Моля ви, не се нападайте една друга без причина! Дали от замразени или пресни ембриони, и от двата вида стават еднакво хубави бебета.

Лека вечер!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #444 -: Февруари 26, 2012, 23:42:33 pm »
По замразен ембриотрансфер (ЗЕТ) не си падам, понеже е стрес за клетките

някои клиники отчитат дори по-висока успеваемост при ЗЕТ, отколкото при свежи ембриони.
а разни проучвания твърдят, че бебетата от ЗЕТ се раждат с по-висока доносеност и по-голямо тегло, тоест - по-здрави са. няма още еднозначно установена причина за това явление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #445 -: Февруари 26, 2012, 23:49:44 pm »
Момичета, благодаря ви пак за подкрепата! Днес повторих кръвния тест - този път в клиниката. Д-р Стаменов толкова тъжен беше от това, че пак не сме успели, че направо ме учуди този човек. Аз му казвам: „Спокойно, докторе, аз съм трезвомислещ човек и знам, че или става, или - не.” А той ми отвръща, че знаел, че аз съм много силна, но дори и дане му вярвам изпитва лично разочарование, когато не се получи. Попитах за кога да си запиша час за коментар какво правим нататък, ми каза да си запиша за 10-11 март. За да имал време да го преживее и да помисли трезво или нещо такова. Всеки път ме удивлява този Човек - къде намира време и място в ума и сърцето си за всяка една от нас?! Почти ме разплака и мен, въпреки целия ми стоицизъм. Та момичета имам си час за 11 март. Ще следя тук за хубави новини! И ще ви пиша, като имам аз нови.
« Отговор #446 -: Февруари 27, 2012, 00:00:49 am »
Боги иска ми се и на мен да съм толкова силна като теб. :) Днес като видях едната чертичка на теста и изпаднах в ужасна депресия,плаках 3-4 часа.Обадих се на др Персенска и тя не можа да пожярва,че теста е отрицателен.Каза ми да не спирам лекарствата и да отида утре в клиниката да пусна кръвен и да поговорим.Знам,че няма да покаже различен резултат,но ще пробвам.Все пак си имам 2 замразени ембриончета,ще продължим с тях...ще видим какво ще ми кажат утре.
*
« Отговор #447 -: Февруари 27, 2012, 00:26:23 am »
някои клиники ... а разни проучвания ...
... по-конкретно? ... артефакт има ли? ...
*
« Отговор #448 -: Февруари 27, 2012, 07:12:46 am »
Лусита, това е правилният начин, според мен. Кръвният тест ще покаже. Надявам се уринарните да грешат. Стискам ти палци да е така, ако ли не - ти видимо също си силна и вече си оценила положението. Ето имаш замразени ембриончета, което е супер.
И, мила, не си изплаквай очите сега. Като ти се роди детенцето, ще имаш достатъчно поводи, заради които да плачеш от радост.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #449 -: Февруари 27, 2012, 09:02:10 am »
Момичета, благодаря ви пак за подкрепата! Днес повторих кръвния тест - този път в клиниката. Д-р Стаменов толкова тъжен беше от това, че пак не сме успели, че направо ме учуди този човек. Аз му казвам: „Спокойно, докторе, аз съм трезвомислещ човек и знам, че или става, или - не.” А той ми отвръща, че знаел, че аз съм много силна, но дори и дане му вярвам изпитва лично разочарование, когато не се получи. Попитах за кога да си запиша час за коментар какво правим нататък, ми каза да си запиша за 10-11 март. За да имал време да го преживее и да помисли трезво или нещо такова. Всеки път ме удивлява този Човек - къде намира време и място в ума и сърцето си за всяка една от нас?! Почти ме разплака и мен, въпреки целия ми стоицизъм. Та момичета имам си час за 11 март. Ще следя тук за хубави новини! И ще ви пиша, като имам аз нови.
Боги, много съжалявам, нямам думи и аз като доктора съм много тъжна....!Защо не се получава, мислех си, че ако стане при теб значи и при мен ще стане...за първи път някой който съм искала да се получат нещата не се получават и съм много разочарована, знам,че при теб разочарованието е по - голямо и силно, но аз те разбирам знам, че всички тук също те разбират, ти си много силна мисля, че дори в този момент мога да се науча от теб как да продължа напред!Успех ти пожелавам, трябва някой ден да стане, ти поне си по-млада, имаш още време! :bighug:
*
« Отговор #450 -: Февруари 27, 2012, 09:10:15 am »
Боги, много съжалявам, нямам думи и аз като доктора съм много тъжна....!Защо не се получава, мислех си, че ако стане при теб значи и при мен ще стане...за първи път някой който съм искала да се получат нещата не се получават и съм много разочарована, знам,че при теб разочарованието е по - голямо и силно, но аз те разбирам знам, че всички тук също те разбират, ти си много силна мисля, че дори в този момент мога да се науча от теб как да продължа напред!Успех ти пожелавам, трябва някой ден да стане, ти поне си по-млада, имаш още време! :bighug:

Благодаря ти за милите думи! А за това, че съм по-млада, ще повторя нещо, което казах вчера на две хубави момичета в клиниката. Възрастта няма значение. Всичко е строго индивидуално. Имам достатъчно познати, които са по-възрастни от мен и са успели.  :D
« Отговор #451 -: Февруари 27, 2012, 10:09:15 am »
Момичета, обяснете ми, моля ви ... нещо не мога да схвана. Защо е тая практика да се събират ембриони, да се замръзяват и после да се връщат накуп? Толкова много рискове и неизвестни крие цялата тази процедура - нали за бебе е достатъчен един ембрион? Защо не се връща веднага ембриона, след като се види, че има потенциал? Изчетох доста материали по темата, включително писах на една турска болница, чиито екип беше така любезен да ми отговори - не намерих потвърждение, че подобна практика е много по-успешна отколкото пресен ембриотрансфер.

Боги, много ми е мъчно ... Следях опита ти и силно се надявах да успееш! Защо трябва да е толкова трудно?!?  
*
« Отговор #452 -: Февруари 27, 2012, 11:32:27 am »
Защо е тая практика да се събират ембриони, да се замръзяват и после да се връщат накуп? Толкова много рискове и неизвестни крие цялата тази процедура - нали за бебе е достатъчен един ембрион? Защо не се връща веднага ембриона?
една турска болница, чиито екип беше така любезен да ми отговори - не намерих потвърждение, че подобна практика е много по-успешна отколкото пресен ембриотрансфер.

Какво точно отговори турската клиника?

- събират се емриони, защото при ЕТ шанса за бременност ще бъде по-голям, след като е върнат повече от един ембрион
- да, достатъчен е един ембрион, но шанса с един е като при естествено зачеване, а всеки месец трансфер и напрежение, не е като като всеки месец петминутно пъшкане :)
- при ЗЕТ няма хормонална стимулация, така организма е максимално близо до естествената си среда - имаме само подготовка на матката
- ако не се получи бременност с пресни ембриони, замразените могат да се използват в близките месеци  почти веднага -  не се налага да се чака да мине време от хормоналната стимулация и т.н.....

Един пример; - бях свидетел как на едно момиче отложиха трансфер, замразиха всички ембриони, защото бяха извадени доста яйцеклетки и аргумента на докторите беше, че се стремят към максимално естествена среда.
Пък и замразяване може да се получи поради най-различни причини на невъзможност....

Всеки сам избира дали да вярва на всичко написано, тук в темата.
*
« Отговор #453 -: Февруари 27, 2012, 12:32:04 pm »
Тара, винаги ме впечатлява колко добре си аргументирана. :D
А аз току-що се чух с доц. Балтаджиева, за да се уточним дали да продължа да приемам вигантол и омега 3 форте. Оказа се, че е добре да си ги пия, пък след срещата с Док ще преценят каква терапия ще приложим понататък. 
« Отговор #454 -: Февруари 27, 2012, 12:32:56 pm »
- събират се емриони, защото при ЕТ шанса за бременност ще бъде по-голям, след като е върнат повече от един ембрион - е точно това не го разбирам, как така скапан ембрион ще подпомогне добър такъв
- да, достатъчен е един ембрион, но шанса с един е като при естествено зачеване, а всеки месец трансфер и напрежение, не е като като всеки месец петминутно пъшкане :) -е да де, но пък всеки месец треперене ще има ли Я, а после ще се оплоди ли, после дали ще оцелее при размразяването - защото е голям процентът на неоцеляващите ембриони
- при ЗЕТ няма хормонална стимулация, така организма е максимално близо до естествената си среда - имаме само подготовка на матката
- ако не се получи бременност с пресни ембриони, замразените могат да се използват в близките месеци  почти веднага -  не се налага да се чака да мине време от хормоналната стимулация и т.н.....

Един пример; - бях свидетел как на едно момиче отложиха трансфер, замразиха всички ембриони, защото бяха извадени доста яйцеклетки и аргумента на докторите беше, че се стремят към максимално естествена среда. - ами и аз това казвам, защо не връщат пресен ембрион, получен на ЕЦ, когато всичко е максимално близо до естественото
Пък и замразяване може да се получи поради най-различни причини на невъзможност.... -това не го оспорвам

Всеки сам избира дали да вярва на всичко написано, тук в темата - разбира се, аз лично търся отговор на въпроса има ли някой категорично доказателство за това, че един хубав ембрион не може сам да се развие като такъв и доведе до бременност, а трябва да бъде "подпомаган", което е и поводът за събирането на Е и ЗЕТ?
*
« Отговор #455 -: Февруари 27, 2012, 13:23:06 pm »
 :) :)malenna, под вола теле няма, колкото и да го търсим :)

айде, пак дисекция :)

- един "скапан" ембрион, може да се окаже потенциалният, пред един "перфектен", защото никой не е Господ и се случва с отлични ембриони да не настъпи бременност, а при ембриони с фрагментации да се роди здраво дете

- треперенето всеки месец дали има яцеклетка, плюс като прибавим всеки месец трансфер - не става по-лесно психически за жената. Колкото за процента оцеляващи, затова се замразяват по няколко ( 2-3) и така на порции. Не е вярно, за голям процент неоцеляващи, все пак лекарите са тези, които правят премерените рискове. При някои момичета въобще не оцеляват или както им казват ембриолозите "крехки ембриони", но не значи, че това е масовост.

- за пресният ембрион и максимално близко до естественото. Ами всеки месец трансфериран пресен ембрион в рамките на цяла година или два - три трансфера годишно? Аз предпочитам втората инквизиция :)

- да, един хубав ембрион може сам да се развие, ако е рекъл Бог, защото доктора "подпомага", но не е Господ  :) и щом сме нагазили в дебрите на АРТ процедурите, значи трябва да ни се помогне, иначе я дочакаме Спасов ден я не :lol:

Тара, винаги ме впечатлява колко добре си аргументирана. :D 

Виж, какво ми дойде до главата като не си трая :lol: :lol: :lol:
Както казва мъжа ми - "говори, говори, само гледай, като си без мен някъде и бой да не ядеш :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #457 -: Февруари 27, 2012, 13:51:53 pm »
Тара, не търся под вола теле  :D

И все пак си мисля, че ако пробвам два-три месеца пресен ЕТ на ЕЦ и нищо не стане, тогава вече решението е да събирам. Но и твоите "аргументи" са в сферата на общите приказки. Вземи пример от jam, ако искаш да си убедителна в тезата си. Само от апломб-а в поста ти не бих се впечатлила.
*
« Отговор #458 -: Февруари 27, 2012, 13:59:45 pm »
 Статията която е дала jam, се припокрива с първият ми пост, където ти отговорих, че смисъла е в естествената среда на матката.
Аз винаги се стремя да вземам пример от джам и прочее по-умните хора. Така, че моля, моля :lol:

А, това какво ще пробва всеки си е негов проблем  :wink:.
*
« Отговор #459 -: Февруари 27, 2012, 14:23:48 pm »
http://www.ivf.net/ivf/freezing-embryos-after-ivf-may-result-in-healthier-babies-o6393.html
'one possibility may be that there is a difference in the uterine environment between fresh cycles, when embryos are transferred soon after the eggs have been collected, compared to frozen cycles when the uterus has not been stimulated in the days before transfer.

...embryos which have been frozen are likely to be introduced into a woman who has not undergone this hormone treatment for some time

За това говорим: При трансфер на ембрион от естествен цикъл жената също не е била подложена на хормонално третиране - двата метода имат тук допирна точка.

Данни за успеваемост на ЗЕТ с 1 ембрион в сравнение с ин витро на пресен ембрион от естествен цикъл? Така ще може да се сравнят двата метода.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 14:44:48 pm от doci »